Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Синитево гласуват и на референдум

В деня на провеждане на местните избори, в пазарджишкото село Синитево ще има и местен референдум, информират от общинската администрация.

Решението за допитването бе взето на последното редовно заседание на Общинския съвет. Въпросите, на които трябва да отговорят жителите на селото, са три и са свързани с инвестиционни проекти за изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци и изграждане на кариера за добив на мрамори.

Мотивите за организиране на местния референдум са опасения, че изпълнението на проектите ще засегне поминъка на селото, което е с традиционно зеленчуко- и животновъдно производство, ще се създаде опасност за здравословната околна среда и може да се стигне до обезлюдяване на селото. Жителите на с. Синитево ще могат да участват в допитването, гласувайки в двете избирателни секции в населеното място.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.