Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две години след наводнението в Бургас и Камено разследването още не е приключило

Снимка: БГНЕС

Две години след наводненията в Бургас и Камено, при които загинаха 5-ма души, разследването на случая още не е приключило.

От Окръжната прокуратура в Бургас уточняват, че с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров делото е изпратено за разследване на Националната следствена служба.

Разследването не е приключило, защото още не са изготвени назначените по него сложни и обемни експертизи, уточняват от Окръжната прокуратура.

Поради особената физическа и правна сложност сега разследването се води от Националната следствена служба. От там са преценили, че по случая трябва да бъде назначена комплексна експертиза с участието на повече вещи лица, които трябва да имат познания в областите климатология, геология, хидрология, метеорология и география.

След приключването на експертизата и анализ на доказателствата ще се прецени дали има извършено престъпление от общ характер, заради което да бъде подведено под отговорност определено лице.

Междувременно 2 години след наводнението в с. Ливада преди 2 месеца при пороен дъжд местното дере отново преля.

За да не се повтаря бедствието в селото, трябва да бъде изгребана пръстта от дерето, но това струва скъпо, а общината няма тези средства, каза наскоро кметът на Ливада Ангел Радев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

В най-пострадалата от наводненията община Камено днес е ден на траур

В най-пострадалата община Камено днес е ден на траур заради смъртта на тримата души от селата Полски извор, Ливада и Равнец.  Почит към жертвите на бедствието беше отдадена в началото на сесията на Общинския съвет в Камено. На заседанието стана ясно,..

обновено на 26.10.17 в 12:06

Щетите по инфраструктурата след наводнението са за над 4 милиона

За опустошителното бедствие в общините Бургас и Камено, премиерът Бойко Борисов обобщи, че щетите по инфраструктурата в наводнения район са за 4 300 000 лв. Той участва в заседание на кризисния щаб във връзка с наводнението от миналата седмица в..

публикувано на 04.11.17 в 12:47
ВИЖТЕ ОЩЕ
Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер.

Демонстрации и сблъсъци във Виена

Демонстрация на крайнодесни привърженици и шествие на антифашистки групи и контрадемонстранти доведоха до безредици в центъра на Виена, съобщи австрийското радио и телевизия ОРФ. Според изявление на полицията хора с маски са хвърляли камъни и..

публикувано на 21.07.24 в 17:59

Световноизвестната салата "Цезар" става на 100 години

През този месец се навършват  100 години от създаването на световноизвестната салата "Цезар". Дело е на италиански готвач, който е имал ресторант в Мексико. Това е  Чезаре Кардини, имигрирал с братята си от Бавено край езерото "Маджоре" отвъд Океана...

публикувано на 21.07.24 в 17:37

Проучване по европроект в Кипър: Как селскостопански земи да не се превърнат в пустини

В Кипър започва изпълнението на нов европейски изследователски проект за борба с нарастващата опасност от превръщането на селскостопански земи в пустиня. Той обхваща рискови райони в Южна Европа и Северна Африка, ще продължи 5 години и се финансира от..

публикувано на 21.07.24 в 17:00
Дрон на производителя на оръжия Rheinmetall на ILA Berlin Air Show 2024 в Schoenefeld близо до Берлин, Германия, 3 юни 2024 г.

"Ханделсблат": Германия планира да улесни изграждането на военни заводи

Германия ще улесни изграждането на оръжейни заводи,  твърди изданието "Ханделсблат" ( Handelsblatt) .  Германското правителство изготвя документ, който има за цел да модернизира военната индустрия на страната. Става дума за възможността да..

публикувано на 21.07.24 в 16:47

Съдбата на общинското ВиК дружество в Дупница с може да бъде решена с референдум

Съдбата на общинското ВиК дружество в Дупница може да бъде решена с референдум. Инициаторите за такова допитване обявиха, че са събрали необходимия брой подписи.  4 355 от събраните 5 117 подписа за свикване не референдум по съдбата на фалиралото общинско..

публикувано на 21.07.24 в 16:32

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района на с. Воден

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района боляровското село Воден, край което вече шести ден бушува пожар. Това съобщи днес министърът на транспорта Георги Гвоздейков, след като служебният премиер Димитър Главчев разпореди районът на..

публикувано на 21.07.24 в 16:09
Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района Странджанското село Воден.

Борбата с пожара край Воден продължава, участват 2 самолета и 4 хеликоптера

От този следобед в борбата с огъня край странджанското село Воден се включиха два испански противопожарни самолета и четири хеликоптера. Преди това служебният премиер Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещнаха с турските..

публикувано на 21.07.24 в 15:33