Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пластмасата е най-опасното зомби, което застрашава Земята

Идеята си за един по-различен Хелоуин -  с екологичен експеримент - представиха пред БНР Гергана Данева и Ирина Алтънова от MOVE.BG.

"Пластмасата е най-опасното зомби, което застрашава Земята. Затова за Хелоуин сме подготвили едно предизвикателство, свързано с неумиращия враг", категорични бяха те и обясниха предизвикателството, което са отправили към обитателите на къщата на MOVE.BG:

"Да съберат пластмасата си от една седмица. От тази пластмаса да сътворим нашата украса". 

Те уточниха, че вече са успели да построят три чудовища от пластмаса - с големина 1 м на 50 см. Предимно са използвали опаковки от храна и найлонови торбички.

"Искахме да покажем, че ние мислим, че сме адекватни и си даваме сметка какво е нашето потребление, но искахме да проверим наистина ли е така. Наистина ли всеки от нас си дава сметка за това нещо", коментираха Гергана Данева и Ирина Алтънова. 

Цялото интервю на Веселина Миланова с Гергана Данева и Ирина Алтънова в предаването "Преди всички" можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станислав Балабанов

Ако получат третия мандат, ИТН ще проведат разговори по програма за излизане от политическата криза

Партия "Има такъв народ" е готова да получи третия мандат за съставяне на правителство, ако президентът Румен Радев вземе такова решение. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ИТН Станислав Балабанов: "Ще поканя всички политически сили на разговори, забележете - по програма и приоритети за излизане на България от..

публикувано на 22.07.24 в 17:10
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Запрянов: След анализ ще предложим нов пакет военна помощ за Украйна

Боеприпаси и имущество, които след анализ са определени като излишък или ненужни за българската армия, ще бъдат предложени за помощ на Украйна. Това обяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов: "Направихме един много силен анализ и разчет. Оказа се, че има нещо, което е в излишък и е ненужно за българската армия. От това имущество..

публикувано на 22.07.24 в 17:06

ЕС санкционира офицери от Русия, Сирия и Северна Корея за нарушаване на човешките права

Офицери от Русия, Сирия и Северна Корея да бъдат включени в Глобалния санкционен режим на ЕС за нарушение на правата на човека заради насилие, основано на пола, решиха страните членки. Евгений Соболев е началник на затворническата администрация на руските окупационни власти в украинската Херсонска област. Документирано е, че под негово..

публикувано на 22.07.24 в 16:45
Исторически парк

Ивелин Александров: Бизнесдама иска пари, поръчали Ивелин Михайлов да му счупят краката и ръцете

Очакваме медийна атака, инвестициите да приключат завинаги и Ивелин Михайлов да бъде убит или инсцениран арест. Това заяви в интервю пред БНР Ивелин Александров, акционер в „Исторически парк“ и един от организаторите на протеста в сряда, 24 юли т. г. в София. „Преди 2 или 3 седмици бизнес дама от София, няма да ѝ кажа името,..

публикувано на 22.07.24 в 16:37
Димитър Главчев, Атанас Запрянов, Даниел Митов и Николай Денков на конференция

Главчев: Разходите за отбрана ще надхвърлят минималните 2% от БВП

Разходите за отбрана на България през тази година ще надхвърлят минималните 2% от брутния вътрешен продукт.  Това посочи служебният премиер Димитър Главчев пред  участниците в конференцията "75 години НАТО", организирана от Атлантическия клуб в България. "България последователно полага усилие и изпълнява своите ангажименти за укрепване на..

публикувано на 22.07.24 в 16:30

Калин Стоянов: Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция. "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. До колкото разбрах, мисля, че включват и самолет. На..

публикувано на 22.07.24 в 16:03

Танзер Юсеинов: ДПС е едно и под лидерството на Доган

Няма как да има две ДПС-та, има едно и то е под лидерството на почетния председател Ахмед Доган. Всеки, който не върви по този път, не е ДПС. Имаме процес на реденето на листите. Структурите правят номинации, а ръководството и централният предизборен щаб одобряват . Това обясни Танзер Юсеинов, съпредседател на младежкото ДПС, в..

публикувано на 22.07.24 в 16:00