Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1400 велосипедисти в София глобени за 10 месеца

| обновено на 06.11.19 в 13:51
Снимка: архив

Над 1400 велосипедисти са глобени от Пътна полиция в София пред изминалите десет месеца на годината, съобщи инспектор Илия Георгиев от МВР.

Днес МВР отчетоха резултатите от първия етап на акция “Зима“ с акцент контрол върху водачите на велосипеди.

“В повечето случаи, когато се констатира нарушение от страна на водач на велосипед се налага глоба с фиш, тя варира в рамките от 10 до 20 лева в зависимост от конкретното нарушение", обясни инспектор Илия Георгиев.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В МС ще бъде подписан утре договор за доставка на 20 електрически мотрисни влака

В Министерски съвет утре, 4-ти септември, ще бъде подписан утре договор за доставка на 20 електрически мотрисни влака. Стойността на подвижния състав, който трябва да бъде доставен в срок до 2 години, е 511,4 млн. лева. Финансирането е със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, уточняват от правителствената пресслужба...

публикувано на 03.09.24 в 19:46
Диан Червенкондев

Компенсациите за високите цени на тока за бизнеса могат да доведат до немалък дефицит във Фонда за енергийна сигурност

Компенсациите за високите цени на електроенергията за небитовите потребители могат да доведат до немалък дефицит в бюджета на Фонда "Сигурност на електроенергийната система". Прогнозите за цените на тока са два пъти по-високи от базата, на която са пресмятани през юли, предупреди пред парламентарната комисия по енергетика председателят на фонда..

публикувано на 03.09.24 в 19:35
Писателката Мария Донева

Мария Донева: Ако не посрещнеш вдъхновението, то си отлита неизползвано

Пиша за обикновени неща, които виждам наоколо, но си подбирам по красивите, дори и да са тъжни. Вдъхновяват ме хората и света около мен, но не всичко, сподели в интервю пред БНР Мария Донева, поет преводач и автор на книги за деца и възрастни. "Има теми, които избягвам , защото не се чувствам силна в тях или ми се иска да не ги виждах тези..

публикувано на 03.09.24 в 19:03

Още две нови мерки по Програмата за подпомагане на бедни семейства с новородени

Повечето средства от предходния програмен период на Програмата за подпомагане на бедни семейства с новородени позволи помощта  да бъде разширена. Имаме две нови мерки – детска кухня и пакети за новородени - хигиенни материали. Това сподели в интервю пред БНР Елена Колева, експерт в Управляващия орган на програмата. Програмата за храни..

публикувано на 03.09.24 в 18:20

Тази вечер Националният съвет на "Да, България" решава дали партията да остане в коалицията ПП-ДБ

Националният съвет на "Да, България" се събира тази вечер, за да вземе решение дали да остане в коалиция заедно с партньорите си от "Продължаваме промяната" и "Демократи за силна България". Няколко часа преди това обаче те влязоха в спор дали вече има договорено споразумение между трите партии. За това съобщи в понеделник Лена Бориславова..

публикувано на 03.09.24 в 18:03
Зенитно-ракетна система Patriot

Парламентът на Румъния одобри предоставянето на зенитно-ракетен комплекс "Пейтриът" на Украйна

Долната камара на парламента на Румъния одобри по-рано днес предоставянето на зенитно-ракетен комплекс "Пейтриът" (Patriot) на Украйна, предаде Ройтерс. Това е един от четирите комплекса, които Букурещ получи през последните години по договор на стойност 4 милиарда долара. Румъния реши да дари една от двете си оперативни системи Patriot -..

публикувано на 03.09.24 в 17:53
Мигранти, прекосяващи Ламанша на малка лодка, архив, март 2024 г.

Най-малко 12 загинали след потъване на лодка с мигранти в Ламанша

Най-малко 12 души са загинали, след като лодка с десетки мигранти се преобърна и потъна в Ламанша, съобщиха британски медии.  По информация на френската брегова охрана повече от 50 души са спасени, след като претоварената лодка е изпитала проблем край френските брегове. Местните власти съобщиха, че няколко души са получили спешна медицинска..

публикувано на 03.09.24 в 17:52