Новите кандидати за ЕК от Унгария, Румъния и Франция ще имат същите ресори

Урсула фон дер Лайен
Снимка: БТА

Новите кандидати за еврокомисари от Унгария, Румъния и Франция ще имат същите ресори, като първоначално номинираните за тези позиции кандидати, чиито номинации бяха отхвърлени от Европейския парламент, съобщи говорителят на следващата Европейска комисия Ерик Мамер.

Оливер Вархей, Адина-Йоана Вълян и Тиери Бретон ще отговарят съответно за "Съседство и разширяване", "Транспорт", "Индустриална политика, вътрешен пазар, информационни технологии, отбрана и Космос".

Мамер каза още, че новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен не е получила отговор на писмото си до британския премиер Борис Джонсън, изпратено вчера с искане страната да даде свое предложение за еврокомисар. 


Свързани новини

Адина Вълян

Румъния предлага евродепутатка за еврокомисар

Новоизбраният председател на ЕН Урсула фон дер Лайен е одобрила Адина-Йоана Вълян за кандидат за еврокомисар от Румъния, съобщиха пред "Хоризонт" източници от нейния екип. Новата румънска кандидатка ще запази и ресора, който бе предвиден за..

обновено на 06.11.19 в 20:06
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59