Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Луи Вюитон" подобри офертата си за "Тифани", предлага около $16 млрд.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гигантът в сектора на луксозните стоки "Луи Вюитон Моет Хенеси" (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy), управляван от милиардера Бернар Арно, предлага допълнително малко над 1 милиард долара за изкупуването на американската компания за бижута "Тифани" (Tiffany), предаде АФП, позовавайки се на информирани източници.

Собственикът на марките "Луи Вюитон" (Louis Vuitton) и Christian Dior е направил ново предложение за близо 130 долара за една акция на "Тифани", което пък оценява компанията на около 16 милиарда долара, уточниха същите източници, пожелали анонимност.

След новата оферта бижутерийната група приела да отвори счетоводните си книжа.

На 15 октомври "Луи Вюитон Моет Хенеси" отправи първо предложение с параметри 120 долара за акция или за сделка, оценявана на 14,5 милиарда долара.

Новата оферта не гарантира, че двете групи ще постигнат споразумение, предупредиха информираните източници на АФП.

Ако обаче сделката стане факт, това ще бъде най-голямото придобиване в историята на френския конгломерат и ще му позволи значително да засили позициите си в бижутерийния сектор.

През 2011 година "Луи Вюитон Моет Хенеси" купи известната италианска фирма "Булгари" (Bulgari) при сделка за 5,2 милиарда долара. Основни съперници на френската група в производството и търговията с бижутерийни изделия са "Картие" (Cartier) и "Ван Клиф енд Апрелс" (Van Cleef & Arpels).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

"Луи Вюитон" иска да купи "Тифани"

Световният гигант в света на луксозните стоки, френската "Луи Вюитон Моет Хенеси" (Louis Vuitton Moet Hennessy) иска да купи американската бижутерийна компания "Тифани" (Tiffany), съобщи АФП, позовавайки се на информиран източник. Групата на..

публикувано на 27.10.19 в 16:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хиляди демонстранти в подкрепа на семействата на израелските заложници, участват в протестен митинг пред военния щаб на Кирия в Тел Авив, Израел, 01 септември 2024 г.

Хиляди протестираха срещу Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на Хамас"

Хиляди израелци излязоха днес на протест в Тел Авив и Ерусалим срещу премиера Бенямин Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на плестинската групировка Хамас, чиито тела са били открити снощи в подземен тунел в ивицата Газа. Открити..

публикувано на 01.09.24 в 21:19

Локализиран е пожарът в района на бившите Пехотински казарми в Ямбол

Локализиран е пожарът, който пламна следобед в района на бившите Пехотински казарми в Ямбол.  Пожар гори в бившите "Пехотински казарми" в Ямбол Огънят е засегнал сухи треви и храсти. Пожарникари и общински служители обхождат мястото, за да не се..

публикувано на 01.09.24 в 20:29

Отменено е частичното бедствено положение в дупнишките села Самораново и Бистрица

Отменено е частичното бедствено положение в дупнишките села Самораново и Бистрица, което беше въведено  преди седмица заради пожара под Черни връх в Рила, съобщи кметът на Дупница Първан Дангов.  Гасенето продължи повече от 10 дни, когато в..

публикувано на 01.09.24 в 20:26

"Алтернатива за Германия“ печели вота в източногерманската провинция Тюрингия

За първи път крайнодясната „Алтернатива за Германия“ печели избори във Федералната република. В източногерманската провинция Тюрингия партията събира 33 на сто от гласовете в днешния регионален вот, сочат първите прогнозни резултати.  Миграцията и..

публикувано на 01.09.24 в 20:02
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

Партията на Алиев печели изборите в Азербайджан

Предсрочни парламентарни избори се проведоха днес в Азербайджан. По данни от екзит пол победител е управляващата партия "Нов Азербайджан", оглавявана от президента Илхам Алиев.  Но допитването, цитирано от агенция Ройтерс, показва, че..

публикувано на 01.09.24 в 19:55

И в Пернишка област не се договориха за състава на РИК

И партиите в Пернишка област не се договориха за състава на Районната избирателна комисия - пак заради отделни предложения от двете крила на ДПС при само една квота за партията, съобщи областният управител Людмил Веселинов. Така и за Перник..

публикувано на 01.09.24 в 19:48

Доган е напуснал резиденцията в Росенец

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е напуснал резиденцията в Росенец. Това съобщи бТВ, чийто екип е бил  допуснат в имота от собственика Данаил Папазов. От разпространените кадри, че вижда, че р езиденцията и дворът са пусти...

публикувано на 01.09.24 в 19:31