Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Петя Аврамова: Язовир "Студена" ще получи вода от Владайския канал

Язовир „Студена“
Снимка: БТА

Към полупразния язовир "Студена" ще бъдат насочени допълнителни количества вода от Владайския канал. Това обяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова като краткосрочна мярка за справяне с водната криза в Перник:

"Като са набелязани стъпки за оказване на експертна помощ от страна на "Софийска вода", провеждат се обследвания на терена. ВиК в следващите няколко дни ще изпълни и ще има допълнителни количества вода от Владайския канал, които ще бъдат насочени към язовир "Студена".

Министър Аврамова отново призова за по-строг режим на водата в Перник. Тя настоя в рамите на денонощие само веднъж да бъде пускана водата, за да се избегнат загубите и авариите:

"Към момента кметът на община Перник е издал по-щадяща заповед, с която режимът е два пъти в денонощие. Аз се надявам той да преосмисли своето решение, така че да имаме възможност да съхраним водата, която се намира към момента в язовира".Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Свързани новини

Язовир „Студена“

Перник отново на протест заради водната криза

Част от участниците в протеста тази вечер в Перник се опитаха да блокират пътен възел Даскалово. Полицията не допусна блокадата и вместо на пътния възел бе направена жива верига на входа на улица „Юрий Гагарин“ на новото кръстовище в..

обновено на 29.11.19 в 20:16