Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 22 души остават в болница след труса в Албания, над 12 000 са на палатки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 22 души остават в болница след мощното земетресение в Албания на 26 ноември, заяви в четвъртък премиерът Еди Рама, съобщи ТАСС, позовавайки се на вестник "Коха Йоне".

12 366 души живеят в хотели и палаткови лагери, заяви Еди Рама, който отбеляза че Европейската комисия е отделила 15 милиона евро като първоначална помощ за Албания.

Земетресение с магнитуд от 6,4 по Рихтер и епицентър в Адриатическо море разтърси Албания в ранните часове на 26 ноември. То и последвалите трусове бяха усетени в много страни, сред които и България. 

По последни данни броят на загиналите вследствие на труса достига 50 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Приключи издирването на оцелели хора след земетресението в Албания

Търсенето на оцелели от земетресението, разтърсило Албания във вторник, завърши. Това обяви премиерът на страната Еди Рама. Засега броят на загиналите е 50. Към 2000 са ранените. Една жена остава в кома. По неокончателни данни сериозни щети са били..

публикувано на 30.11.19 в 14:07

Земетресение в Албания взе жертви (СНИМКИ)

14 са жертвите на силното земетресение в Албания, съобщи Министерството на отбраната в Тирана. По данни на властите ранените са около 600, някои от тях - тежко. Трусът с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер удари в 3:54 часа сутринта местно време, а..

обновено на 26.11.19 в 16:24
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Божилов

Йордан Божилов: Русия е готова да ескалира още повече отношенията с НАТО

"Не се съмнявам, че Русия е готова да ескалира още повече отношенията с НАТО . Не изключвам  различни сценарии, при които предизвиква единството на Алианса и атакува отделни обекти на териториите му" . Такава прогноза направи пред БНР..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Министър-председателят Димитър Главчев (вляво) и президентът на КТ

Служебното правителство осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Служебното правителство осигури 250 милиона лева за комплекса "Мини Марица-изток", стана ясно след среща на премиера Димитър Главчев, министъра на енергетиката и представителите на синдикатите, които организираха протест на енергетици и миньори в центъра на..

публикувано на 25.04.24 в 17:25

Такса при еднодневен туризъм във Венеция от края на април до юли

Достъпът до историческата част на Венеция подлежи на такса от 5 евро на човек с онлайн резервация. Тя важи за някои уикенди между април и юли тази година. Таксата засяга еднодневните туристи, пребиваващи извън област Венето.  Освободени са..

публикувано на 25.04.24 в 17:24
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Очаквам изненади от МЕЧ, "България може" и партии на ръба на 4-те процента

Трудно е да се прецени дали ПП-ДБ ще са втори на изборите, но няма съмнение, че вдъхновението е напуснало избирателите на ПП-ДБ и ще доведе до отказ на участие.  Това коментира политологът Христо Панчугов в интервю пред БНР. "Самата..

публикувано на 25.04.24 в 17:21
Президентът на Франция Еманюел Макрон

Макрон: Най-голямата опасност за сигурността на Европа е Русия да спечели войната срещу Украйна

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се изправи пред предизвикателствата на днешния свят. В тържествена реч в Сорбоната, където и преди седем години бе изложил европейската си визия, той пожела м ощен скок на Европа до 2030 г., за да се..

публикувано на 25.04.24 в 17:18
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Кремъл "не се притеснява" от американските ракетни системи в Украйна

Доставките за Украйна на американски ракетни системи АТАКМС с голям обсег не притесняват Кремъл – това стана ясно от коментар на говорителя Дмитрий Песков.  Реакцията от Кремъл идва, след като американският президент Джо Байдън одобри първи..

публикувано на 25.04.24 в 17:01

ВВВУ - Долна Митрополия и Висшето училище по телекомуникации и пощи ще подготвят кадри заедно

Във Висшето военно-въздушно училище "Георги Бенковски" започва подготовка на инженерни кадри в партньорство с Висшето училище по телекомуникации и пощи. Това става реалност след утвърден съвместен учебен план. Висшето училище по телекомуникации и..

публикувано на 25.04.24 в 16:42