Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Соколов спечели купата на Русия със своя Зенит (Казан)

Цветан Соколов се отличи с 14 точки.
Снимка: Зенит-Казань

Цветан Соколов спечели купата на Русия по волейбол със своя Зенит (Казан) за шеста поредна година. 

Във финалния мач в Москва, продължил малко повече от един час, отборът от Казан се наложи с 3:0 (25:14, 25:21, 25:20) над Зенит (Санкт Петербург).

Българският национал се отличи с 14 точки и има най-голяма заслуга за триумфа на Зенит в надпреварата. Неговият съотборник Максим Михайлов добави още 12 точки.

Ореол Камехо завърши с 13 точки за отбора от Санкт Петербург.

Зенит (Казан) триумфира с националната купа за общо девети път в своята клубна история.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карлос Насар

Карлос Насар: Смазах ги, но не съм очаквал нещо повече от конкурентите

Карлос Насар беше щастлив, но не изглеждаше особено изненадан от спечелената олимпийска титла в категория до 89 килограма на вдигането на тежести. Той отвя конкуренцията с разлика от 14 килограма пред втория Йейсон Лопес (Колумбия), поставяйки и два световни рекорда - в изтласкването и в двубоя. То донесе второ злато и общо шести медал за България..

публикувано на 09.08.24 в 20:26
Боряна Калейн

"Сребърна" Боряна Калейн на Игрите в Париж

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от олимпийския турнир по художествена гимнастгика в Париж!  Състезателката на Мариана Памукова направи най-доброто сътезание в своята кариера и заслужено стигна до така жадувания медал.  Абсолютната европейска шампионка от Баку 2022 изигра отлично цялата си програма. Тя започна с обръч и получи 35.850..

публикувано на 09.08.24 в 18:39
Карлос Насар

Второ злато за България в Париж, донесе го щангистът Карлос Насар!

Българският състезател по вдигане на тежести Карлос Насар спечели титлата в категория до 89 килограма в олимпийския си дебют на Игрите в Париж. Той донесе второ злато за страната най-висшия спортен форум във френската столица. Световният първенец от Ташкент 2021 и шампион от последните две Европейски първенства Насар постигна световен рекорд в двубоя..

публикувано на 09.08.24 в 18:36

Ансамбълът ни е на финал в Париж с първи резултат от квалификацията

Ансамбълът на България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева се класира за финала на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж с първи резултат. Преди три години българките се окичиха със златото на Игрите в Токио и така донесоха първата олимпийска титла в историята за..

публикувано на 09.08.24 в 14:09
Ансамбълът на България

Ансамбълът ни с втора оценка след първия уред в квалификациите за многобоя в Париж

Ансамбълът на България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева  заема втората позиция във временното класиране след първия уред (пет обръча) в квалификацията за многобоя на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж. Пред нашите грации е отборът на Италия с 38.200 точки, а на трета..

публикувано на 09.08.24 в 12:46
Семен Новиков със златния си олимпийски медал.

Страната ни е на 47-ото място по медали на Игрите в Париж

След спечелените до момента 1 златен и 3 бронзови медала, страната ни заема 47-ото място от 86 олимпийски делегации на Игрите в Париж три дни преди края. Класиране по медали след 13-ия ден на Олимпийските игри в Париж:   златни сребърни бронзови общо     1. САЩ  30  38  35  103  2. Китай  29  25  19  73  3. Австралия  18  14  13  45  4. Франция  14..

публикувано на 09.08.24 в 07:52

ЦСКА 1948 победи Пафос след обрат

ЦСКА 1948 взе минимален аванс срещу Пафос, след като победи кипърците с 2:1 у дома в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. На Националния стадион "Васил Левски" възпитаниците на Валентин Илиев трябваше да правят обрат, след като Муамер Танкович изведе гостите напред в резултата още в 10-та минута. Реакцията на..

публикувано на 08.08.24 в 23:20