Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След среща с кмета на Ботевград

Борисов нареди проверка на ВЕЦ „Бебреш“

В момента няма опасност от режим на водата в Ботевград.

| обновено на 02.01.20 в 11:46
Бойко Борисов разговаря с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борсов поиска всекидневна проверка дали ботевградският ВЕЦ „Бебреш" работи извън обхвата на своето разрешително.

От правителствената информационна служба съобщиха, че Борисов се е срещнал с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов. Преди дни Гавалюгов обяви пред “Хоризонт“, че градът има вода за около 6 седмици

По време на срещата е било изтъкнато, че към настоящия момент 

няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград.

През последните месеци екипите на местното ВиК са предприемали активни действия по ремонт на мрежата в града. 

Загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

Регионалното министерство все пак ще окаже съдействие за ВиК мрежата, премиерът е поискал и ежедневно наблюдение на язовир "Бебреш". „Разпоредил съм наблюдението на язовир „Бебреш“ да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района“, подчерта Борисов.

Към момента полезният обем на водата в язовира е почти 1,5 милиона кубически метра. Средно дневно от него се черпят около 14 хиляди кубически метра. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне близо четири месеца, е било подчертано по време на срещата в МС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

МРРБ: Няма непосредствен риск от воден режим в Ботевград

Няма непосредствен риск от режим на водата в Ботевград. Това  увериха от МРРБ, след като в министерството се проведе съвещание с участието на ботевградския кмет Иван Гавалюгов, представители на ВиК-София и дружеството "Напоителни системи"...

публикувано на 30.12.19 в 20:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евън Гершкович бе осъден в Русия на 16 години затвор за шпионаж

Репортерът на "Уол Стрийт Джърнъл" Евън Гершкович бе осъден в Русия на 16 години затвор по обвинения за шпионаж, съобщава Франс прес.  Гершкович бе арестуван в град Екатеринбург през март миналата година, при което властите го обвиниха, че издирвал..

публикувано на 19.07.24 в 18:14

Меморандум за разбирателство между Белград и ЕС за развитие на природните ресурси на Сърбия

Сърбия и Европейският съюз подписаха меморандум за разбирателство за развитие на природните ресурси на западната ни съседка и изграждане на снабдителна верига за електромобили, съобщава Франс прес. Документът бе подписан в Белград в присъствието..

публикувано на 19.07.24 в 17:54

Главчев: Максимално съкращаваме сроковете за финансово подпомагане на пострадалите от пожарите

Държавата ще компенсира пострадалите от пожарите семейства, Министерството на финансите разработва методиката за това.  Земеделски стопани и обикновени хора ще получат компенсация за унищожени площи и погинали животни. Министерството на..

публикувано на 19.07.24 в 17:50
Снимката е илюстративна.

Пожарникари и екипи на горските стопанства са на два пожара в Кюстендилско

Пожарникари и екипи на горските стопанства от региона през целия ден гасиха пожари в района на селата Ваксево, Фролош и Червена ябълка, Кюстендилско, на границата със Северна Македония. Засегнати са гори, големи територии площ, като и през нощта..

публикувано на 19.07.24 в 17:22

Парламентарната комисия по казуса с "Исторически парк" на "Величие" изслуша зам.-председателя на КФН

Комисията за финансов надзор е изпратила до прокуратурата сигнал през 2019 г. съмнения за измама при продажба на акции на "Исторически парк". Впоследствие обаче прокурорите са прекратили разследването.  Това каза Петър Джелепов, изпълняващ..

публикувано на 19.07.24 в 16:47
Венцислав Славков, управител на

Част от новозакупените германски вагони не са в движение заради профилактика

Част от новозакупените германски вагони не са в движение, тъй като се извършва профилактика. Това заявиха от БДЖ във връзка със зачестили сигнали на граждани за проблеми с климатичната инсталация на новите вагони. Профилактиката ще отнеме около..

публикувано на 19.07.24 в 16:40

ВАС потвърди частичното прекратяване на договора между НЗОК и УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Върховният административен съд (ВАС) потвърди частичното прекратяване на договора между НЗОК и УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", наложено като санкция от Здравната каса през 2021 г. заради отчетени, но неизвършени дейности за лечение на чернодробни и бъбречни..

публикувано на 19.07.24 в 16:30