Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един от двамата задържани за убийството на българина в Солун остава в ареста

| обновено на 09.01.20 в 20:57

Единият от задържаните за убийството на българина Тоско Бояджийски в Солун след футболен мач остава в ареста, другият бе пуснат, но с мярка за неотклонение. Разследването на случая продължава.

След няколко часа показания пред следовател прокуратурата реши, че за единия от двамата арестувани са на лице достатъчно доказателства за участие в убийството и има риск да извърши ново престъпление.

Защитникът на 24-годишния грък  - адвокат Димитрис Цакос посочи ,че обвиненият отрича участие в нападението:

„Никой не може да предвиди, че в група от 20 човека някой ще побегне и ще попадне под гумите на минаваща кола. Дори разследването на полицията има заключение за тежка телесна повреда, а не умишлено убийство. Моят клиент отрича участие в побоя“.

Второто лице, арестувано за нападението над Тоско Бозаджийски, беше освободено с мярка за неотклонение до започване на процеса, защото няма опасност да извърши друго престъпление.

В следващите дни пред следователя ще се яви шофьорката, която прегази българина. След медицинската експертиза, че смъртта е настъпила след удара в колата, се очаква към обвиненията да бъде прибавено и убийство по непредпазливост.

Арестуваните бяха отведени при следователя в Солун под силна охрана. Не бяха допуснати телевизионни камери. Лицата на обвинените бяха покрити, за да не бъдат разпознати и да не изтече информация за тяхната самоличност.

Властите в Солун се опасяват да не започнат протести или опити за лична разправа с тях или с техни близки. Гърците са шокирани от случая на жестока агресия, довела до смъртта на Бозаджийски.

Информация в медиите, че бащата на единия от арестуваните е висш полицай, фокусира още повече вниманието към случая. От футболния клуб "Арис" дори наеха адвокат да следи развитието на следствието, като се опасяват постът на бащата да не окаже влияние. Но юристи съобщават, че при такова тежко престъпление и наличност на записи от охранителни камери и свидетели е невъзможно да се търсят смекчаващи вината обстоятелства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Български футболен фен е загинал в инцидент в Солун

Български гражданин е загинал в инцидент в Солун.  По информация на полицията инцидентът е станал в центъра на Солун след футболен мач между ПАОК и "Арис". Фенове на ПАОК, които се издирват по записи от охранителни камери, са преследвали трима..

обновено на 06.01.20 в 12:11

Бдение на стадиона на ПФК Ботев (Пловдив) за загиналия в Солун привърженик на отбора

Няколкостотин души се събраха тази вечер пред стадиона на ПФК Ботев (Пловдив), за да почетат 28-годишния привърженик на отбора Тоско Бозаджийски, който беше убит в Солун. Точно в 19:12 часа привърженици на отбора се събраха на импровизирано..

публикувано на 06.01.20 в 21:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия. В престижната надпревара ще се включат 96 ученици, а победителите ще станат част от националния отбор за международни състезания. Най-добрите астрономи пристигат и ще бъдат до неделя..

публикувано на 26.04.24 в 08:33
Надежда Йорданова

Надежда Йорданова: ПП-ДБ не търси участие в управлението на всяка цена!

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации не може да бъде свикано и да проведе заседание. Когато служебното правителство залитне в някаква..

публикувано на 26.04.24 в 08:26
Изложение на Чипровски килими

Започва фестивалът на Чипровския килим, представят обичая "Доткавалник"

Обичаят "Доткавалник" ще бъде представен за първи път на традиционния фестивал на Чипровския килим. Фестът стартира днес и ще продължи до неделя. Деветото издание на фестивала на Чипровския килим ще се проведе на площад "Чипровско въстание"...

публикувано на 26.04.24 в 08:07

Илияна Йотова открива форума "Овластяване на новото поколение"

Първият по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици ще бъде представен днес. Събитието ще бъде излъчено на живо в над 20 държави, членки на ОИСР,..

публикувано на 26.04.24 в 08:07
д-р Христо Стоянов

Д-р Христо Стоянов: Необходими са поне 2-3 мандата, за да се успокои системата на здравеопазването

Системата на здравеопазването е една от най-консервативните. Неминуемо е всички бури и катаклизми в политиката да не се отразяват на тази консервативна система . Това заяви в интервю за БНР д-р Христо Стоянов, изпълнителен директор на..

публикувано на 26.04.24 в 07:59
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Кабинетът на Нетаняху обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници, твърди израелска медия. Американската армия започна да помага за изграждането на временно пристанище край бреговете на ивицата..

публикувано на 26.04.24 в 07:55
Служител замерва радиационните нива в зоната на Чернобил, 22 април 2021 г.

38 години от ядрената катастрофа в Чернобил – най-тежката в света

Днес се навършват 38 години от най-тежката ядрена катастрофа в историята. В ранните часове на събота, 26 април 1986 година реактор номер четири в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от..

публикувано на 26.04.24 в 07:44