Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръстина Иванова: Знам каква е тръпката на спортния журналист

Кръстина Иванова
Снимка: Иван Русланов

Кръстина Иванова е гост в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“. Завършила техникум по текстилна техника, учила в Националната спортна академия, днес Кръстина е водещ на спортните новини и на предаванията „Хора, пътища, автомобили“ и „На финала“ по „Хоризонт“.

Техникум по текстилна техника - НСА - БНР

„В края на последния клас в техникума по текстилна техника учителят ми по физическо Любомир Калчев ме попита какво ще правя след техникума. Аз му казах, че искам да уча зъботехника. Той ме попита защо не кандидатствам кинезитерапия в НСА. За часове казах „добре“. Но ме приеха в учителския факултет. Станах учител по физическо“, връща лентата назад Кръстина.

Успоредно със следването в НСА тя започнала да учи и спортна журналистика:

„Първият ми репортаж за телевизията беше собственото ми дипломиране. Останах в спортната журналистика. В радиото дойдох благодарение на Мария Стефанова. Каза ми, че се търси човек, който да прави „Хора, пътища, автомобили“. Дда дойда да опитам. Опитах и останах“.

Тръпката на спортния журналист

„Знам каква е тръпката на спортния журналист - да влезеш в зала с 30 000 души, които скандират: България, юнаци! Знам каква е тръпката да видиш как един труд, полаган години наред, се отплаща“.

Семейството

Кръстина е майка на три деца и вярва, че спортът и езиците могат да им отворят навсякъде вратите:

„Синът ми тренира спортна гимнастика, двете ми момичета – художествена. Тримата ходят на таекуондо. А цялото семейство ходим на плуване. Не искам да ги правя професионални спортисти, искам да са здрави, да спортуват за здраве“.

Интервюто с Кръстина Иванова можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Слънчев бряг

40% от получилите разрешение за работа в България бягат в страни на ЕС

40% от получилите разрешение за работа в България не остават да работят в страната. Данните цитират работодателите като се позовават на статистика на МВР. Проблемът, за който се разбра след изчезването на сезонни работници от Слънчев бряг е от няколко години и вече притеснява бизнеса. Затова оттам обмислят мерки, които да..

публикувано на 26.08.24 в 18:44

Слагат ново знаме на Рожен

Най-вероятната причина за скъсаното българско знаме на пилона Рожен е бурен вятър от предходните дни. В момента екип от специалисти са на мястото, за да сменят трибагреника с нов.  Според очевидци около 12 часа вчера на обяд знамето на 111-метровия пилон било леко разкъсано между бялата и зелената лента. Два часа по-късно от вятъра се..

публикувано на 26.08.24 в 18:26

Германия: През 2023 г. София се съгласи да получи обратно сириеца, осъществил атака в Солинген

Българските власти са се съгласили "много бързо" в началото на миналата година да получат обратно от Германия 26-годишния сириец, който в събота уби с нож трима и рани тежко 8 души в Солинген. Той обаче се е укрил, за да не бъде депортиран, съобщи днес говорителят на германското правителство Щефен Хебестрит. Заподозреният за нападението в..

публикувано на 26.08.24 в 18:02

Египет няма да толерира израелски войски, разположени по границата с Газа

Египет е дал да се разбере, че няма да толерира израелски сили, разположени по границата му с Ивицата Газа, според информации на свързаната с държавата медия Al-Qahera News. Стратегическият т. нар. "Филаделфийски коридор", който се намира между Египет и Газа, е от особено значение. Високопоставен източник каза на медиите, че Кайро, който..

публикувано на 26.08.24 в 17:48

Гори гората над пернишкото село Расник

Гори гората над пернишкото село Расник, съобщи зам. кметът на Перник Мирослав Стоицев. В потушаванто на огъня са се включили шест екипа на Пожарната, горски служители, доброволци.  Пожарът е голям и е в близост до къщите. На място са екипи на Пожарната, доброволци, аварийно-спасителното звено към Община Перник и доброволното формирование..

публикувано на 26.08.24 в 17:43

Демографските проблеми в страната ще имат дългосрочно негативно отражение върху пенсионната система

Прогнозираните демографски проблеми в България ще имат дългосрочно негативно отражение върху пенсионната система, се посочва в нов доклад за развитието на тази система през следващите десетилетия . Очаква се населението в трудоспособна възраст 15-64 години да намалее от 66,6% сега до 56% през 2070 г. Застаряването ще намали и броя на хората,..

публикувано на 26.08.24 в 17:24
Християн Мицкоски, министър-председател на Северна Македония

Мицкоски: Сегашната интердисциплинарна комисия не защитава интересите на македонския народ

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви днес, че много бързо ще има кадрови промени в съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси, предаде МИА. Според него сегашната комисия не оправдава очакванията и "не е защитник на националните интереси на..

публикувано на 26.08.24 в 17:13