Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович стигна 11-ти четвъртфинал в Австралия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратният шампион и защитаващ титлата си от миналия сезон Новак Джокович (Сърбия) се класира за 11-и път в кариерата си за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставеният под номер 2 Джокович надделя над аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 6:4, 6:4.

След равностойно начало 32-годишният белградчанин направи ключова серия от шест поредни гейма, след която взе първия сет и поведе с 3:0 по пътя си към успеха и във втория.

В третата част шампионът реализира единствен брейк в петия гейм и до края удържа аванса си. За място на полуфиналите той ще се изправи срещу номер 32 Милош Раонич (Канада), който пласира 35 аса при успеха над вицешампиона през 2018 година Марин Чилич (Хърватия) с 6:4, 6:3, 7:5.

Канадецът направи два поредни пробива, с които си осигури успеха в първия сет и поведе с 3:0 във втория. Той реализира още един брейк в края на третата част, за да триумфира. Джокович има девет победи в девет мача срещу Раонич.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ман Юнайтед пожела звезда на Кристъл Палас

Полузащитникът на Кристъл Палас Майкъл Олисе може да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, съобщава The Sun. Според източника „червените дяволи“ са готови да платят около 70 милиона евро за 22-годишния французин. Астън Вила и Арсенал също се борят за играча. През този сезон Олисе участва в 17 мача във Висшата лига, в които отбеляза 9..

публикувано на 09.05.24 в 13:52
Фернандо Каранга

Каранга поднови тренировки с ЦСКА София

Нападателят Фернандо Каранга поднови тренировки с ЦСКА и може да попадне в разширения състав за съботното гостуване на Лудогорец в мача от втория кръг в първата шестица на българския футболен елит. Каранга, който се оплакваше от болки в  прасеца и не участва в заниманията на отбора в предишните два дни, тази сутрин се включи в единствената за деня..

публикувано на 09.05.24 в 13:32
Базил Боли пое олимпийския огън във втория ден на френска земя

Базил Боли пое олимпийския огън във втория ден на френска земя

Щафетата на олимпийския огън започна втория си ден в Марсилия, като бе поета от емблематичния футболист на Олимпик - Базил Боли, предаде АФП. Той е единственият голмайстор при победата на Олимпик (Марсилия) над Милан с 1:0 във финала за Купата на европейските шампиони през 1993 година. Боли пое огъня през историческата базилика в града Нотр..

публикувано на 09.05.24 в 13:22
Пьотр Нестеров

Нестеров е на четвъртфинал в Букурещ

Националът на България за Купа "Дейвис" - Пьотр Нестеров, се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 7 Нестеров реализира обрат срещу представителя на домакините Раду Давид Турчану с 0:6, 6:2, 6:1 за 113 минути на корта, а следващият му..

публикувано на 09.05.24 в 13:17
Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Драма прати Реал (Мадрид) на финал в Шампионската лига

Футболистите на Реал (Мадрид) се класираха за финала в Шампионската лига на Европа, след като спечелиха домакинството си срещу Байерн (Мюнхен) с 2:1 в среща-реванш от полуфиналите и с общ резултат 4:3 са краен победител от двойката. Гостите поведоха със страхотен гол на Алфонсо Дейвис в 68-ата минута, след асистенция на Хари Кейн. Три минути по-късно..

публикувано на 08.05.24 в 23:57
Брюж - Фиорентина

Фиорентина на финал в Лигата на конференциите

Отборът на Фиорентина стигна до равенство като гост на Брюж - 1:1 и тимът на Винченцо Италиано стана първият финалист във футболния турнир за Лигата на конференциите, след като миналия четвъртък спечели първия двубой с 3:2. Това е втори пореден финал на Фиорентина в турнира, след като през миналата пролет италианците загубиха от английския..

публикувано на 08.05.24 в 22:11
Черноморец - Балкан

Балкан поведе в полуфинала срещу Черноморец

Шампионът Балкан надигра носителя на Купата на България Черноморец с 84:79 (25:22, 14:16, 22:21, 23:20) като гост в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас в първи мач от полуфиналите между двата състава в Националната баскетболна лига за мъже и поведе с 1:0 победи. Играе се до три успеха. Вторият двубой също ще бъде в Бургас на 10 май, а третата и..

публикувано на 08.05.24 в 22:06