Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: Ани Петрова

"Васил Божков пое по пътя на Цветан Василев", пише вестник "Сега". Хазартният бос  Васил Божков изненадващо беше обявен за международно издирване. Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че срещу най-богатия българин са повдигнати 7 обвинения.

Не е ясно защо започна атаката срещу него, отбелязва "Сега". Засега надделяват коментарите, че случващото се с хазартния бизнес на Божков повтаря технологията на фалита на КТВ, посочва изданието.

"Съкровищата на Васил Божков прибрани от МВР", информира в заглавие на първата си страница "Труд". Произведения на изкуството са прибрани при претърсванията в дома и резиденцията на бизнесмена.

Ченгетата са искали да изземат и антики от колекцията на Божков, но били спрени от експерти, които предупредили униформените, че може да ги повредят. Обиски бяха проведени в сряда, а вчера прокуратурата потвърди, че са иззети картини и други произведения на изкуството, допълва "Труд".

"Сайт засече самолета на Васил Божков към Дубай", пише "24 часа".

Вестникът обяснява, че последният полет на частния самолет на бизнесмена е бил София-Дубай. Излетял е от София в събота вечерта и е кацнал в Дубай в неделя сутринта. Това се е разбрало от сайт, който следи полетите на всички регистрирани самолети, уточнява изданието.

"Гешев удари Пентхауса", пише "Стандарт". Вестникът коментира, че по едно и също време клиенти на прокуратурата са станали символите  на политическия и на икономическия Олимп - ненаказуемият по Конституция президент Румен Радев и недосегаемият по пари бизнесмен Васил Божков.

"Прокараха СЕТА покрай скандалите", пише вестник "Дума". Покрай многобройните скандали в държавата депутатите от ГЕРБ и ДПС пробутаха на първо четене СЕТА, въпреки многобройните аргументи срещу споразумението. Против бяха 98 депутати от БСП и "Обединени патриоти", а 7 от "Воля" се въздържаха.

СЕТА не е в интерес за България, защото не дава гаранции за ГМО и франкинга, предупреди депутатът от БСП проф. Румен Гечев. Той подчерта, че съдебните спорове с канадски фирми, които оперират в България, няма да се решават в Европа, което е притеснително за бизнеса в страните членки. Тази теза защити и Веселин Илиев от БСК, допълва "Дума".

"Брекзит удари вноса на британски стоки у нас", съобщава "Монитор".

С 5% е намалял вносът у нас от Обединеното кралство в месеците преди Брекзит, показват данни на Националния статистически институт. На другия полюс е износът ни за Великобритания, макар и минимално, допълва изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Евтим Милошев във Велико Търново

Евтим Милошев: Културният туризъм си струва самостоятелно да се развива

Министерството на туризма, общините и туроператорите разработват програми, с които чрез съвместно финансиране да популяризират България за развитие на различните видове туризъм. Един от акцентите е културният туризъм, заяви на среща с туристическия бизнес във Велико Търново служебният министър на туризма Евтим Милошев. Тези програми вече..

публикувано на 26.04.24 в 21:56
Огнян Атанасов в ТВ студио

Синдикатите: Трябват действия за справяне с климатичните рискове за работниците

КНСБ и представители на социалните партньори отдадоха почит пред паметта на загиналите при трудови злополуки работници и поднесоха венци пред мемориалната плоча, поставена пред сградата на конфедерацията в София. Тази година на 28 април - Международен ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки, световната синдикална общност..

публикувано на 26.04.24 в 21:44
Лойд Остин

Оръжейни поръчки за Украйна за 6 млрд. долара получи американската военна индустрия

Американската военна индустрия получи поръчки за оръжие за Украйна на стойност 6 милиарда долара. Най-големият пакет в помощ на Киев бе обявен от министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин тази вечер - броени дни след като разходите бяха окончателно оторизирани от Конгреса и след като Пентагонът отпусна оръжие от наличния си арсенал за 1..

публикувано на 26.04.24 в 21:29

Благотворителен базар в Дома за деца и младежи с увреждания в Монтана

Благотворителен великденски базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана. Изработените сувенири се изкупиха за кратко време За поредна година в Дневния дом направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета,..

публикувано на 26.04.24 в 20:21
Найден Тодоров

Найден Тодоров: Опитваме се да наваксаме едни забавени процедури във Фонд "Култура"

Медиите са към министерство на културата, но по закон се води само списък – регистър, на медиите. И аз питам къде принадлежи БНР или БНТ, и електроните медии?  Министерство на културата се опитва да работи за създаването на законите, уточняващи кой са реалните собственици, но къде е властовият лост в Министерство на културата? Няма такъв!..

публикувано на 26.04.24 в 20:02

Кюстендилските абитуриенти ще дефилират по променен маршрут

Изпращането на абитуриентите от кюстендилските гимназии, до което остава по-малко от месец, но подготовката вече върви, ще става по нов маршрут и по нова концепция. Това обяви градоначалникът инж. Огнян Атанасов.  Досега тийнейджърите се събираха на гаровия площад, при Паметника на Войнишкото въстание, но вече ще го правят на централния пл...

публикувано на 26.04.24 в 19:59

Проучват кои преградни съоръжения в реките от водосбора на Янтра може да бъдат премахнати

Водостоци, прагове и бентове нарушават естественото протичане на река Янтра. За това предупреждават от Сдружението за дивата природа "Балкани" и започват пилотно проучване за премахване на преградите в реките от водосбора на Янтра във Великотърновско.  Изкуствено изградената хидротехническа инфраструктура и практиката за коригиране на речните..

публикувано на 26.04.24 в 19:49