Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Божков призова прокуратурата да спазва закона

В съобщение до медиите издирваният бизнесмен Васил Божков призова прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от емоционални изблици. В текста, разпространен от пресцентъра на „Нове АД Холдинг“, уточняват, че това е последното медийно изявление на Божков за неопределен период от време.

В изявлението си Божков посочва като незаконни редица действия на властите у нас, сред които налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт, изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане, изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане.

Божков подчертава, че произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Сийка Милева - говорителят на главния прокурор.

Прокуратурата отрече предмети от колекцията на Божков да са изнасяни в чували

Прокуратурата отрече информацията, че иззетите от дома на Васил Божков културни ценности са били изнасяни в черни чували. „Всичко е било иззето по законоуставения ред и в присъствието на най-добрите експерти на територията на страната“,..

публикувано на 31.01.20 в 15:12
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.

Един човек е убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив

Един човек беше убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив тази нощ. 8 души са получили наранявания, но състоянието им не е тежко. Съобщава се и за израелски въздушни удари в Ливан, където почти всеки ден има размяна на огън от двете страни на..

публикувано на 19.07.24 в 08:30

Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президент

Бившият президент Доналд Тръмп прие официално номинацията на Републиканската партия за президентската надпревара. В четвъртия, последен ден от Националната конвенция на Републиканската партия той излезе на сцената пред делегатите и изнесе реч.  Доналд..

публикувано на 19.07.24 в 08:20

Радев обявява кога ще връчи мандата

Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече обявиха, че веднага ще го върнат неизпълнен..

публикувано на 19.07.24 в 07:54

БЧК предоставя храна, вода и психологическа подкрепа за пострадалите от пожарите

Доброволци и служители на БЧК са в ямболското село Воден , което беше тежко засегнато от бушуващите в страната пожари .  Там те подпомагат дейността на специализираните екипи. БЧК има изградена система за взаимодействие с институциите, обясни пред..

публикувано на 19.07.24 в 07:52

Депутатите изслушват Главчев и Запрянов за срещата на върха на НАТО

Депутатите ще изслушат служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и министъра на отбраната Атанас Запрянов. След това ще се проведе редовен парламентарен контрол, в който ще участват 7 министри.  Главчев към Байдън:..

публикувано на 19.07.24 в 07:49

Продължават битките с пожарите в цялата страна

Продължават усилията за овладяване на пожарите в страната, включително на големия пожар около Воден и близките села. Силно задимен, с остра задушлива миризма, е целият район около Воден. Ситуазията на място, а и в съседните села, където е обявено..

публикувано на 19.07.24 в 07:32

Опасни жеги и обилни валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област..

публикувано на 19.07.24 в 07:24