Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР: Токът ще поскъпне с не повече от 1,5% след освобождаването на цените

Евгения Харитонова
Снимка: БГНЕС

Не повече от процент и половина ще поскъпне токът за битовите потребители след освобождаването на цените. Това каза Евгения Харитонова от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Либерализацията на пазара за малките фирми се очаква да влезе в сила от първи юли тази година и постепенно да се разширява към битовите абонати:

"По принцип целта е да не се увеличава цената на тока за битовия потребител или да бъде някакъв, да кажем, до един процент-процент и половина - съвсем нормално, при положение, че имаш на входа на централите едно малко повишаване. То малко или повече ще рефлектира", каза Евгения Харитонова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

4,5 млн. битови и малки стопански потребители на ток излизат поетапно на свободния пазар

4,5 млн. битови и малки стопански потребители на електроенергия трябва да излязат поетапно на свободния пазар на ток. Целта е процесът да продължи от 1-ви юли тази година със собствениците на дребни фирми, но все още липсва механизъм, по който..

публикувано на 29.01.20 в 14:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски: Украйна вече контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс. "Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия..

публикувано на 19.08.24 в 20:48
Антъни Блинкън и Бенямин Нетаняху

Блинкън: Нетаняху потвърди подкрепата си за предложението за примирие

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че израелският премиер Бенямин Нетаняху го е уверил в подкрепата на новото предложение за преодоляване на огъня в Ивицата Газа, което има за цел да преодолее различията между Израел и "Хамас",..

публикувано на 19.08.24 в 20:31

На гръцкия остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода

На остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода. Властите спасиха бежанците, но опозицията иска обяснение по случая от правителството. Трафиканти са вкарали нелегално група мигранти до остров Тилос, като ги оставят на..

публикувано на 19.08.24 в 20:10
Град Покровск, Донецка област

Украйна: Цивилните имат "седмица или две", за да се евакуират от ключовия град Покровск

Цивилните в източния стратегически логистичен център на Украйна - Покровск разполагат с не повече от две седмици за евакуация, тъй като руските войски настъпват към него, докато тези в близкия град Мирноград имат само няколко дни, за да напуснат,..

публикувано на 19.08.24 в 19:57
Българска агенция по безопасност на храните

БАБХ установи случай на антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското с. Брестовене

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи случай на заболяването антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското село Брестовене. Сигналът за обекта е постъпил на денонощната телефонна линия на агенцията и след..

публикувано на 19.08.24 в 19:34

Напълно е потушен горският пожар в района между селата Баховица и Николаево

Напълно е потушен горския пожар  в района между ловешкото село Баховица и плевенското Николаево, който възникна тази сутрин. През целия ден   противопожарни екипи, служители на горското стопанство, доброволци и земеделци с техника гасиха..

публикувано на 19.08.24 в 19:30

Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим

Проблемите с недостига на питейна вода в област Велико Търново се задълбочават. Кметът на община Павликени Емануил Манолов обяви безсрочно бедствено положение за селата Димча, Сломер и Лесичери. Над половината от населените места в община..

публикувано на 19.08.24 в 19:03