Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица (Пловдив) излиза със самочувствие срещу Кан в Шампионската

Иван Петков (в средата), Христина Вучкова (в ляво) и Емилия Димитрова (в дясно)
Снимка: ВК Марица Пловдив

В състава на Марица (Пловдив) има необходимото самочувствие преди двубоя у дома срещу Кан в груповата фаза от Шампионската лига по волейбол, заяви старши треньорът на българския шампион Иван Петков.

"Марица очаква с нетърпение мача. Определено имайки шанс да излезем от групата ние ще даде всичко необходимо от себе си, за да успеем да го направим. Ако успеем и го направим това ще е сериозен успех не само за нас, но и за българския клубен волейбол. Емилия и Христина дават много на отбора. Идеите и задачите, които си поставяме вече са по-различни с такива състезателки. По-високото ниво състезатели дават не само облик, но и присъствие. Разучихме Кан и те като всеки един отбор имат слаби и силни страни. Въпросът е ние да се възползваме от слабите им страни и да неутрализираме силните. Как сме се справили ще видим, но определено знаем и по какъв начин да им противодействаме", допълни още Петков. Центърът Христина Вучкова е сигурна, че нивото на нейните съотборнички в Марица е високо.

"Много сме мотивирани да спечелим. Целият отбор се чувства много добре. Влизаме все повече във форма. Аз и Емилия все още не сме оптимална форма, но се надявам да помогне и волейболно и с нашето присъствие. Ще се радвам всички да ни подкрепят и да се получи една страхотна атмосфера в "Колодрума". Нивото в Марица е много високо, впечатлена съм от цялата организация в клуба. Единственото нещо, за което съм разочарована е нивото на българското първенство. Аз оставих едно съвсем различно ниво, когато напуснах България. Щастлива съм, че съм в Марица и максимално даваме всичко от себе си и се възползваме от моментите и мачовете от Шампионска лига. Ако успеем да се класираме и направим нещо голямо ще съм много щастлива", коментира Вучкова.

 "Очаква ни тежък мач, но ние сме мотивирани и играем все по-добре и се надяваме да победим. Искам да изкажа благодарността си към клуба, треньора и цялото ръководство за възможността, която имам да се възстановявам. Не е лесно след майчинство да се върнеш, но тук има най-добри условия - организация, тренировки, възстановяване. Решението, което взех да продължа кариерата си в Марица е правилно. Нивото на българското първенство е спаднало доста от годините, които аз играех", заяви диагоналът на българския отбор Емилия Димитрова.

Двубоят на Марица срещу Кан е днес от 18.30 часа в зала "Колодрума".  Билетите са на цена от 10 лева, а входът за ученици и пенсионери е безплатен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лудогорец с първа точка в Лига Европа, пропусна дузпа в Пилзен

Лудогорец спечели първата си точка в тазгодишното издание на турнира Лига Европа, след като направи 0:0 при гостуването си на чешкия Виктория Пилзен. Двубоят на "Стадион места Пилзне" бе много равностоен, но най-добрият шанс за гол за бе за българския тим, който пропусна дузпа в 52-рата минута, когато капитанът Якуб Пьотровски стреля слабо и..

публикувано на 04.10.24 в 00:00

Резултати от Лига Европа и Лига на Конференциите (ОБНОВЕНА)

Резултати от днешната програма на Лига Европа и Лига на Конференциите: Мачове от втория кръг в Лига Европа: Ференцварош (Унгария) - Тотнъм (Англия) - 1:2 Хофенхайм (Германия) - Динамо Киев (Украйна) - 2:0  Лацио (Италия) - Ница (Франция) - 4:1  Макаби Тел Авив (Израел) - Мидтиланд (Дания) - 0:2 Олимпиакос (Гърция) - Спортинг Брага (Португалия) -..

публикувано на 03.10.24 в 21:57

Загорчич обяви група от 20 души за домакинството на Черно море

Треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за домакинството на Черно море. В нея след лечение на лека контузия се завръща Кристиян Стоянов. Ертан Томбак и Владимир Николов продължават да имат травми. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" от 11-ия кръг на елитното ни футболно първенство е в петък, 4 октомври, от..

публикувано на 03.10.24 в 21:16

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51