Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиера на "Бонбон" в Народния театър

София Бобчева с награда ИКАР 2018 за поддържаща женска роля за Зина от „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности“ от Максим Горки и медицинската сестра от „Танцът Делхи“ от Иван Вирипаев
Снимка: Народен театър

Актрисата София Бобчева става поп фолк певица - Марчела - позагубила блясъка си, наивна, будеща смях. Снимка: Народен театър

На сцената на Народния театър за час в моноспектакъла "Бонбон" тя ще се срещне с миналото си и ще разкрие комични истории от абсурдния си живот, които никога не е изричала на глас. 

Историята на Марчела е съчинена от Здрава Каменова, а в ролята влиза София Бобчева. 

Сюжетът на "Бонбон" се завърта около влизането на въпросната Марчела в реалитито „Прозрачната стая”. Това е нейният отчаян опит да съживи кариерата си и да влезе отново в светлината на прожекторите, като промотира своя албум и автобиографията си „Силиконови чувства”. За целта влиза в стая, където чува единствено гласа на Грейт Фадър и неумолимите му въпроси.

София Бобчева казва, че тази пиеса не е писана за нея и тя  изобщо не е имала намерение да прави моноспектакъл:

"Пиесата дойде при мен изненадващо. Обади ми се режисьорът Емил Бонев и каза, че е намерил прекрасна пиеса на Здрава Каменова. Прочетох я и реших да се предизвикам, защото текстът много ми хареса", разказа София Бобчева.

Премиерата на моноспектакъла "Бонбон" в Народния театър "Иван Вазов" е на 20-и февруари, а следващите дати, на които можете да гледате представлението са 27-и февруари и на 7-и, 15-и и 28-и март.

Репортаж на Светослава Кузманова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лия Петрова

Лия Петрова свири Бетовен

По време на първите месеци от пандемията през 2020 г. повечето музиканти загубиха голяма част от ангажиментите си. Наложи се да пренасочват творческата си енергия в други посоки - правеха концерти по интернет от домовете си, записваха клипове и участваха в дискусии в социалните мрежи. По това време българската цигуларка Лия Петрова, която гради..

публикувано на 20.01.21 в 17:43

Ева Тенева - Зайкоф с две нови изложби

Ева Тенева - Зайкоф, фотограф и художник, представя две нови изложби – „Блок номер 5“ и „Доктори без маски“. „Автопортрет Блок номер 5 “ изложбата е посветена на моите преподаватели – рисунки, спомени, архиви, снимки – това е част от моят живот. Климент Денчев, моят кръстник, който рисуваше за деца, сложила съм подаръци от него, показвам..

публикувано на 20.01.21 в 11:28
Даниел Атанасов - Сатанасов е автор на комикса „Бион“

Даниел Атанасов - Сатанасов ни въвежда в света на фантастиката чрез комикса „Бион“

Художникът Даниел Атанасов - Сатанасов е автор на комикса "Бион". В далечното бъдеще, векове след като човекът най-накрая е намерил начин да се самоунищожи, останките от цивилизацията са събрани в последния оцелял град – Турикон. Мегаполисът е държан под пълен контрол от Фабриката – гигантска структура, издигаща се високо в небето. „..

публикувано на 20.01.21 в 10:36

„Искам Вашия мъж“ – камерни послания на голяма сцена

„Искам Вашия мъж“ е първата премиера за годината в Сатиричния театър. Текстът е на Михаил Задорнов, преводът – на Боряна Пашева, режисьор е Владлен Александров, автор на сценографията е Боряна Семерджиева, а хореограф е Грозданка Ангелова. Режисьорът Владлен Александров определя пиесата като комедия на тънките чувства, болезнени надежди и..

публикувано на 19.01.21 в 11:13
Антон Угринов

Режисьорът Антон Угринов: Театърът е живо общуване

Антон Угринов е режисьор на 18 театрални постановки. Има две висши образования в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ в София - магистърска степен по режисура за драматичен театър в класа на проф. Красимир Спасов и бакалавърска степен по актьорско майсторство за драматичен театър. Притежава докторска степен..

публикувано на 18.01.21 в 17:52

Зорница Христова описа в книга живота на художника Вадим Лазаркевич

Зорница Христова написа биография за художника Вадим Лазаркевич, предназначена за деца - "Нарисува за децата - Вадим Лазаркевич".  Вадим Вадимович Лазаркевич е руски илюстратор, живял и творил в България през втората половина от живота си. Утвърждава се сред най-популярните за времето си художници на детски книги в страната.  Роден е в..

публикувано на 18.01.21 в 13:37

Националната награда "Бисерче вълшебно" за детски книги ще се проведе за девета година

Националната награда "Бисерче вълшебно" за детски книги, отличени чрез гласуване от деца, ще се проведе за девета поредна година. Децата от 5 до 16 години ще могат да отличат книгите, които са харесали. "Книгите ще се появят в сайта на самата награда - biserche.com от средата на февруари. Тази година ще имаме промяна във времето за..

публикувано на 18.01.21 в 12:52