Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Болницата в Дупница има над 800 хил. лева печалба

Илюстративна снимка
Снимка: Pixabay

Над 800 хил. лева е печалбата на общинската болница в Дупница за 2019 г, здравното заведение е инвестирало в нова апаратура над 200 хил. лева, показват финансовите отчети.

Печалбата е значително по-голяма в сравнение с предходната година.

Общинската болница, която само до преди 3 години имаше над 2 млн. задължения, е успяла да погаси за миналата година около 600 хил. лева от тях.

Има и увеличение на заплатите на работещите в здравното заведение.

Болницата се ръководи от прокурист, след като за две години се смениха шестима главни лекари.

Здравното заведения има да решава неотложни проблеми, въпреки стабилизиращото се финансово положение, отбеляза прокуристът Мария Иванова:

"На първо място обаче за това, което ще правим - аз над година се боря за това нещо, е изграждането на асансьор, защото там е много трудно с носенето на пациентите“, каза тя и допълни:

“Онзи ден е имало пациент над 150 килограма. Това се носи на ръка по стълбите от санитарки, от жени. Проблемът е там, че ако сградите бяха на болницата, аз досега да съм изградила асансьор, но чакаме одобрението на общината. Наистина е от първа необходимост, защото интензивният сектор се намира на горен етаж, което пречи на придвижването на пациентите".


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.