Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев пред БНР: Занемаряването на базата в Белмекен е престъпление

Договорът за мача с Джошуа ще бъде подписан до дни, българите искат неутрални съдии

Кубрат Пулев
Снимка: Ани Петрова

„Базата в Белмекен е уникална, правена е от немци, 5-6 години само са правени проучвания на ветрова и място къде да бъде построена, но е престъпление сега това място да се занемарява и да се гледа само как да върви далаверата“. Това каза пред БНР предентът за титлата в тежка категория при професионалните боксьори Кубрат Пулев.

В предаването „Хоризонт за вас“ той допълни:

„Говорим за едни 5000 лева, а аз говоря за окаяното състояние на базата. Никога не съм дължал пари на никого, ще се направи плащането от моя страна. Твърденията са несъстоятелни и целта е да се измести фокуса... Нямам нищо лично към тези хора, но това е база на българските спортисти. Правя това заради българския спорт, за шампионите и за хората, които отиват да се подготвят там“.

„Това, че сме спортисти, не означава, че сме трето качество хора и че трябва да се качат там и да седят като в катакомба. Никой не иска петзвезден хотел, джакузита и екстра, говорим за нормално ползване и обитаване на нормални съоръжения... Хората искат да се качат там, но не е обърнато внимание“.

Според Пулев причината за състоянието на базата е „немарливост и незаинтересованост, безидейност, решения, които се взимат от некадърни хора“.

Той очаква договорът за мача с Джошуа на 20 юни в Лондон да бъде подписан до дни. Имало разногласия, едно от които е, че искат съдиите да са англичани. От българска страна искали реферите да бъдат неутрални.

Интервюто с Кубрат Пулев можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Камала Харис: Ще спечелим президентските избори в САЩ

Ще спечелим изборите, заяви Камала Харис в град Уилмигтън, щата Делауеър. Тя говори пред служители в седалището на предизборната кампания, които работеха за преизбирането на Джо Байдън като държавен глава, а сега ще работят за Харис. Вярваме в свободата, възможностите и правосъдието за всички, подчерта вицепрезидентът демократ и допълни, че ще възстанови..

публикувано на 23.07.24 в 05:12
Курортът Агия Напа в Кипър

Все повече хора в Кипър търсят помощ заради топлинен удар и топлинно изтощение

Продължаващата гореща вълна в Кипър усложнява здравната ситуация, като спешните отделения на болниците се пълнят с десетки хора, пострадали от жегата, алармираха здравните власти. Заради високите температури бе поставен рекорд с издадено двойно предупреждение за изключително високи температури за три поредни дни и нощи. 64-годишна жена почина от..

публикувано на 23.07.24 в 03:34

Ценно признание за Теодор Ушев от фестивал в Италия

В Багерия на остров Сицилия започна десетото издание на международния фестивал Animaphixs за авторско анимационно кино. Наградата за цялостно творчество получи българският Теодор Ушев. Фестивалът бе открит с киноконцерт на Джовани Солима - един от най-големите виртуози на виолончелото, който чрез музика барок, рок и метъл представи картини от..

публикувано на 23.07.24 в 01:38
Жозеп Борел

Неформалните съвети "Външни работи" и "Отбрана" на ЕС ще се проведат в Брюксел, а не в Будапеща

Предвидените в края на август неформални съвети "Външни работи" и "Отбрана" ще се проведат не в Будапеща, а в Брюксел. Решението бе взето и оповестено от върховния представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. То е израз на недоволството от совалките на унгарския премиер Виктор Орбан в Москва и Пекин, след като Унгария пое..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Алсу Курмашева

Съд в Русия изпрати в затвора за 6,5 години журналистка с руско и американско гражданство

Съдът в Русия изпрати в затвора за шести години и половина журналистка с двойно гражданство руско и американско, която работеше за радио "Свободна Европа". Алсу Курмашева беше призната за виновна, че е разпространявала фалшиви информация за руската армия. Делото беше гледано при закрити врата без възможности да се узнаят детайли около..

публикувано на 22.07.24 в 20:52
Камала Харис

Камала Харис: Наследството на Байдън е несравнимо в съвременната история

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис похвали президента Джо Байдън за службата му на страната в първата си публична изява, откакто той внезапно се отказа от президентската надпревара и я подкрепи за свой наследник. В речта си тя само говори за неговите заслуги, съобщава Ройтерс. Камала Хари отбеляза, че "наследството от постижения“ на..

публикувано на 22.07.24 в 20:43

Атанас Атанасов: Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата

"Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата. А ДАНС за пореден път изпълнява политическа поръчка за компрометиране, този път на кмета на София". Така съпредседателят на ПП ДБ Атанас Атанасов коментира съобщеното по-рано днес от общински съветници от ГЕРБ СДС, че ДАНС е съставила акт на столичния кмет Васил Терзиев, защото не е..

публикувано на 22.07.24 в 20:18