„С тях съм участвала на конкурси и фестивали за детска песен. Паралелно с това съм пяла и в градския хор към читалище „Зора“ в града с диригент Методий Григоров. Учила съм в ПГИ „Проф. Д-р Димитър Табаков“ гр. Сливен и през 2005 завърших с отличие средно-специално образование със специалност „Счетоводна отчетност“, разказва за себе си Кети в предаването "Рано в неделя".
Младата счетоводителка обаче решава да превърне хобито си в професия и така става един от най-добрите сладкари в България. Потомка на народна певица, за музиката в живота си Кети Ангелова споделя:
„Докато бях ученичка в гимназията продължих да се занимавам с пеене и няколко години бях възпитаничка на Елена Пеева. С нея съм участвала в конкурси в гр. Стара Загора, „Цветен камертон“ в гр. Сливен и „Сезони“ в гр. Бургас.
"През 2005 г. година бях приета като студентка в Икономическия университет във Варна със специалност „Счетоводство и контрол“ и паралелно с това работех по специалността си. През 2011 г. Завърших магистратура по Финансов мениджмънт в гр. Свищов и същата година се преместих да живея в гр. София. През 2014 г. родих дъщеря си Тали и покрай грижите за детето, като много други млади майки, започнах да мисля за друга кариерна реализация. И така, след 10 години професионален опит като счетоводител (оперативен, старши и главен), реших да се отдам на сладкарската си страст“.
Кети Ангелова е създател и автор на кулинарния блог „Аз, чревоугодникът“. Покрай воденето на блога, готвенето за семейството и изработването на торти за най-близките осъзнава, че мястото й вече не е зад компютъра и около папките с документи.
„През есента на 2017 г. направих първата сериозна крачка в посока професионално развитие в сладкарството. Започнах обучение по програма на МОН за придобиване на втора професия, а именно - сладкар и пекар. Изкарах интензивен 3-месечен курс и след успешно положени изпити се сдобих с диплома", спомня си Кети някои от стъпките си в новото професионално поприще.
"Това не беше достатъчно за моето „любопитство“ и през декември същата година посетих курс на Жоаким Прат в Москва. Темата беше „Модерни френски еклери“. Последва второ пътуване до Москва през септември 2018 за курс при Жорди Бордас и неговата B-concept в сладкарството. Февруари 2019, Букурещ и Даниел Алварез с неговият Artisan Baking мастър клас. Декември 2019, Карим Борджи в гр. София."
По захарните и вафлени декорации ме запали българката Петя Шмарова, признава Кети Ангелова.
"Тя е и първата и единствена за момента българка с книга за направата на цветя от вафлена хартия. От нея съм се учила да правя декорации за торти с вафлена хартия, роял айсинг и захарно тесто. За първи път се срещнахме през 2016 г. когато тя ме научи да правя реалистични вафлени цветя. През 2017 година се учихме на декорации с роял айсинг и нетоксична глина. Същата година посетих и курс на англичанина Алън Дън (захарни цветя в Бирмингам, Великобритания) и на малайзиеца Келвин Чуа. През октомври 2019 г. след близо година търсене на помещение, ремонти, разрешителни и много подготовка отворих сладкарницата си в София."
Цялото интервю с Кети Ангелова чуйте в звуковия файл.
"Виното е интелектуален продукт . С консумацията научаваме любопитни факти за самия регион, как се произвежда, откриваме философията и страстта, която са вложили в него неговите създатели." Това каза пред БНР Гергана Тодорова – винен специалист, главен редактор на първия онлайн пътеводител за винен туризъм у нас. Винарските изби, които..
55 години след първото издание на книжния пазар отново излиза романът на Свобода Бъчварова "Литургия за Илинден". "Македонският въпрос е много болезнен, тежък, многостранен въпрос за България. Болката на Балканите ", каза пред БНР дъщерята на авторката – Елица Бъчварова, социолог и антрополог. "Това не е монопол на македонското движение...
Куманско селище откриха археолозите от Историческия музей в Горна Оряховица при проучванията на средновековен некропол, източно от крепостта „Ряховец“ и в непосредствена близост до депото за отпадъци на железничарския град. По покана на Националния исторически музей горнооряховските археолози ще покажат находките си през годините от..
Яфо дълго време е бил „българската столица на Израел“. Всяко момче е мечтаело да бъде велик футболист в представителния отбор на града - Макаби - Яфо, чийто треньор е бил от „Левски“ - София. Е имало е и такава, чийто поглед е бил вперен в синьото море, ограждащо западната част на града. Сред тях е бил е Гай Анжел, който не веднъж от ранна пролет до..
Какво е да учиш българчета на български език под звездите на Фамагуста, как се пишат новини за българите далеч от родината и как българската държава подкрепя тези две дейности, разказва Живка Милова в разговор с Ася Пенчева. Паралимни е кипърски град в окръг Фамагуста и освен прекрасните плажове и луксозни хотели, има и българско..
" Да обичаш, да не мразиш никого, да не мислиш лошо" - това е най-добрата рецепта за дълголетие според 99-годишната баба Калинче от пазарджишкото село Варвара. Калинка Александрова Янчева е родена на 13 април 1925 година . С нея ни среща адв. Николай Баташки, когото слушателите познават от месечното издание на Правната рубрика на..
"Идеята се зароди още във Факултета по журналистика. Тази тема със селата открай време ми е доста интересна. Исках да направя поредица за българските села ." Така обясни своята страст по околоселските пътешествия журналистът Десислав Лафчиев в интервю за БНР. " Без никакъв сценарий да тръгнеш към случайно село , без да знаеш какво ще..
"Убеден съм, че инцидентът е следствие на някаква случайност, непреодолима сила, форсмажор - нещо се е случило, което не е нормално. Не вярвам това да е..
Конституционният съд взе правилното решение и отмени една значителна част от направените промени. Справиха се по един много сложен въпрос,..
Ако се прави обединение на лявото, то трябва да е качествено ново. Корнелия Нинова си представяше лявото като Варшавския договор – БСП в ролята..