Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

102 души са под карантина в Кюстендил

Общо 102-ма души са под карантина до днес в община Кюстендил. Новоустатовените са 8, а на 13 е изтекъл картинният срок от 14 дни. 

Това обяви кметът на града Петър Паунов. 

На изходите на областния град вече са ситуирани 6 КПП-та. 

Те следят за спазване заповедта на здравния министър за влизащи и излизащи.

Пропускат се само по доказано уважителни причини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ИТН разговарят с "Възраждане" в търсене на подкрепа за третия мандат

От "Има такъв народ" разговарят с представители на "Възраждане" в търсене на подкрепа за третия мандат. И двете партии откриха припокриване по темата с референдумите, но остават различията за членството в НАТО и военните бази на съюзниците у нас. Срещата продължава вече втори час. От ИТН са категорични, че във "Възраждане" виждат реален..

публикувано на 02.08.24 в 15:17

Потушен е пожарът край Вършец

Пожарът край Вършец е изгасен. Вчера и днес огънят е опожарил към 180 декара борова гора и сухи треви. Пожарът в боровата гора край Вършец пламна снощи малко преди 19 часа. До късно вечерта огнеборци, горски служители и доброволци успяха да загасят две огнища на площ от 30 декара. Днес борбата продължи на терен от още 150 декара. 6 екипа на..

публикувано на 02.08.24 в 15:17
Александър Джартов

Джартов: Няма пожари, които да предпоставят опасност за населени места

Сложна остава ситуацията с пожарите, които горят в българските планини - в Пирин, в Малешевската планина на границата със Северна Македония, и в Славянка, на границата с Гърция.  Пожарът в Пирин е обхванал около 6000 декара иглолистна гора Заради пожара над село Сенокос, община Симитли, където вчера се наложи хората да бъдат..

публикувано на 02.08.24 в 15:03

Възстановено е движението на влакове между гарите Мирково и Долно Камарци

Малко след 13:20 ч. е възстановено движението на пътнически и бързи влакове в участъка между гарите Мирково и Долно Камарци, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура". Нов проблем с влаковете в участък от Подбалканския железен път То беше спряно, след като вчера няколко вагона на товарен влак излязоха от релсите, а служебният..

публикувано на 02.08.24 в 14:57

Хиляди са се събрали в Доха за погребението на Исмаил Хания

Хиляди са се събрали в Доха за погребението на убития Исмаил Хания, политическия лидер на палестинската терористична организация "Хамас". Това съобщи катарската телевизия.  Израел се подготвя за яростен удар от Иран. Тази сутрин проиранската шиитска организация "Хизбула" обстреля с ракети северните части на Израел, което е първата атака на..

публикувано на 02.08.24 в 14:47
Руският президент Владимир Путин посреща на летището освободените от Запада затворници.

Песков: Размяната на агенти и затворници беше договорена от ФСБ и ЦРУ

Най-голямата размяна на агенти и затворници между Изтока и Запада от Студената война насам е била договорена от руската служба за сигурност ФСБ и Централното разузнавателно управление на САЩ. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подчерта, че възможните преговори за Украйна се основават на..

публикувано на 02.08.24 в 14:40

Турция спря достъпа до социалната мрежа "Инстаграм"

Турция спря достъпа до социалната мрежа "Инстаграм" (Instagram). Говорителят на турския президент критикува мрежата, защото не позволявала на потребителите необезпокоявано да изразяват тъгата си по убития политически лидер на палестинската терористична организация "Хамас". Това отношение към "мъченическата смърт на Исмаил Хания" било..

публикувано на 02.08.24 в 14:18