Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доктор Христов: Тервел вдигна духа на болницата, Кубрат е твърде енергичен

Д-р Иван Христов от "Софиямед"
Снимка: Канал 3

Доктор Иван Христов е завеждащ Спешно отделение в столичната болница "Софиямед". При него от вчера като доброволец работи боксьорът Тервел Пулев.

Как се стигна до идеята спортистът да помага в този тежък момент, това сподели пред БНР самият медик:

"Тервел Пулев ми се обади с молба да дойде да помага. Той и семейството му са ползвали услугите на нашата болница, затова избра да помогне тук."

"Първата задача, която дори не му бяхме възложили, е че вдигна духа на персонала и на цялата болница. Морално ни подкрепя и показа на всички блългари как да постъпят. После се включи в дезинфекцията на отделението, транспортирането на болни, получаването на кръвни проби."

"Неговият брат Кубрат Пулев също имаше желание да започне да работи при нас като доброволец. Само, че в момента при нас има доста доброволци - студенти. Кубрат е твърде енергичен, трябва да му даваме работа, не може така да стои, затова предпочетохме засега да го задържим", сподели доктор Христов. 

Чуйте още от доктор Иван Христов:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Тервел Пулев в

Тервел Пулев: Време е да отворим душите си

Професионалният боксьор Тервел Пулев от вчера работи като доброволец в Спешното отделение на болница "Софиямед". Ето как мотивира Пулев решението си за тази своя инициатива в интервю за БНР:  "Така го усещам, че трябва да бъде. Сятам, че сега е моментът, в..

публикувано на 16.04.20 в 10:08
Тервел Пулев (третият от дясно на ляво) с екипа на спешното отделение.

Тервел Пулев стана доброволец

Трикратният медалист от европейски първенства по бокс, носителят на бронзово отличие от олимпийските игри в Лондон и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед", съобщиха от лечебното..

публикувано на 15.04.20 в 11:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия  младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в..

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя..

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на..

публикувано на 28.07.24 в 11:37