Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НБА с план за подновяване на тренировките след 8 май

Торонто победи Орландо.
Снимка: БТА

Ръководството на Националната баскетболна асоциация изготви план за подновяване на тренировките на играчите след 8 май.

Датата може да бъде променена в зависимост от ситуацията с пандемията от коронавирус в САЩ и Канада.

Съвместните занимания на отборите ще останат забранени, като в клубните бази ще могат да се готвят едновременно максимум по четирима баскетболисти при спазване на социална дистанция. На заниманията няма да могат да присъстват треньори, а играчите ще получат право да тренират единствено в спортни зали, които са собственост на клубовете им.

Сезонът в НБА беше прекъснат на 11 март, след като центърът на Юта Рудо Гобер даде положителен тест за Ковид-19. Седмица по-късно управата на лигата затвори базите на клубовете.

Все още няма яснота кога и дали кампания 2019/2020  ще бъде продължена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева

Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева

Футболният Марица (Пловдив) има осигурен бюджет от 300 хиляди лева за 2025 година. Това обявиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-кметът на Пловдив - Владимир Темелков, който ще предостави средствата за клуба. Те посетиха строящите се нови футболни игрища до Езикова гимназия "Пловдив", които ще бъдат предоставени за използване на..

публикувано на 08.09.24 в 12:27
Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек

Клоп стъпи отново на стадиона в Дортмунд

Юрген Клоп се завърна на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд за бенефисния мач на бившите футболисти на Борусия - Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек. Повече от 80 000 зрители приветстваха бившия треньор на отбора, който сега води отбора на Блашчиковски и го изведе до победа с 5:4. В селекцията на Блашчиковски бяха Роман Вайденфелер, Невен..

публикувано на 08.09.24 в 10:54
Роналд Куман

Куман: Бяхме свежи, бързи, трябваше да вкараме още голове

Селекционерът на Нидерландия - Роналд Куман, не скри задоволството си от резултатната победа с 5:2 срещу Босна и Херцеговина на старта в кампанията за Лигата на нациите по футбол. Домакините на моменти показаха блестящ футбол за радост на публиката на "Филипс стейдиъм". "Играхме много добре във владението на топката. Много свежи,..

публикувано на 08.09.24 в 10:32
Арина Сабаленка

Сабаленка: Тази титла означава много за мен

Арина Сабаленка въплъти духа на любимото си животно тигъра тази година и успя да си проправи път обратно към успеха след контузии и разочарования, за да вдигне най-накрая трофея на Откритото първенство на САЩ. Световната номер две защити титлата си на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, но получи контузия в гърба в Рим..

публикувано на 08.09.24 в 10:02
Луис де ла Фуенте

Селекционерът на Испания: Има още какво да подобряваме в играта си

Селекционерът на европейския шампион по футбол Испания - Луис де ла Фуенте вярва, че отборът му все още има какво да подобрява след триумфа си на Евро 2024. Испания спечели всичките си седем мача на шампионата в Германия това лято, включително победи над Италия, Германия, Франция и Англия, като последната беше с 2:1 на финала в Берлин...

публикувано на 08.09.24 в 09:33
Килиан Мбапе

Анчелоти за триото Мбапе-Винисиус-Родриго: Взаимодействието им е на високо ниво

Старши треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти, говори за взаимодействието на "атомното" атакуващо трио Винисиус Жуниор, Килиан Мбапе и Родриго в началото на сезона. "Взаимодействие между Винисиус, Мбапе и Родриго е на високо ниво, но в Реал Мадрид винаги има много високи изисквания към подбора на играчи, защото те са в най-големия клуб..

публикувано на 08.09.24 в 08:49

Арина Сабаленка е новата кралица на US Open

Арина Сабаленка спечели титлата на US Open след победа във финала над Джесика Пегула със 7:5, 7:5. Двете показаха най-доброто от съвременния женски тенис, но Сабаленка беше по-концентрирана във важните точки и за първи път в кариерата си триумфира като шампионка в Ню Йорк.  26-годишната Сабаленка беше финалистка и през миналата година, но отстъпи..

публикувано на 08.09.24 в 02:01