Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Избирам 380“ популяризира българския баркод

Кампания „Избирам 380“ популяризира българския баркод. Инициативата е на Асоциацията на земеделските производители. 

Пред БНР Венцислав Върбанов от Асоциацията подчерта, че много малко хора обръщат внимание на баркода върху стоката:

Решихме, че ще популяризираме 380 и в този кризисен период можем да бъдем полезни на нашите производители... Искаме да популяризираме баркода, за да може един потребител да знае как да провери дали една стока е българска“.

Според Върбанов много хора предпочитат да си купят българска стока, но не знаят дали тя е с такъв произход.

„Този код дава и някаква сигурност... Българските продукти са доста качествени“, допълни Венцислав Върбанов в предаването „Преди всички“. 

Интервюто с Венцислав Върбанов можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ЕК предупреди България, че дискриминира вносни хранителни стоки

Европейската комисия изпраща официално уведомително писмо на България заради дискриминационните мерки, които държавата налага на търговците на дребно и ги задължава да фаворизират местните хранителни продукти. Българското законодателство..

обновено на 14.05.20 в 16:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърците ограничават разходите си за Великден заради високите цени

Гърците ограничават пътувания и разходи за Великден поради високите цени, сочи проучване на Института за анализи към съюза на потребителите. Проучване за нагласите при подготовка на Великденските празници публикува Института за анализ на..

публикувано на 24.04.24 в 14:48
 Албена Тотева, началник на РУО Плевен

В област Плевен утвърдиха държавния план-прием на ученици в VIII клас

В област Плевен утвърдиха държавния план-прием на ученици в VIII клас по профили и специалности от професии за учебната 2024/2025 година. Те ще се обучават в 47 неспециализирани училища в областта. Как е изготвен план-приемът за паралелки в 47..

публикувано на 24.04.24 в 14:44
Стопкадър /

Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на 112 и ми казаха, че нямат екипи

Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам. Това разказа журналистът Димитър Стоянов, който бе нападнат от служител на НАП..

публикувано на 24.04.24 в 14:23
Д-р Валери Цеков

Програмата за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране

Националната програма за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране от догодина заради ниския обхват на целевата група  - момичета от 10 до 13 години.  За този риск предупреди д-р Валери Цеков, управител на Българското..

публикувано на 24.04.24 в 14:11

ЕК призова България да се придържа към законодателството за обществените поръчки

Европейската комисия изпрати официално предупредително писмо до България и други страни членки, в което настоява те да се придържат към законодателството за обществени поръчки, както и да транспонират директивата за транспортната трансевропейска мрежа..

публикувано на 24.04.24 в 14:08
Д-р Юлиян Петров, председател на Синдиката

КТ "Подкрепа": Учителската заплата трябва да стане 150% от средната

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предлагат учителската заплата да стане 150% над средната брутна работна заплата за страната. Национално изследване на профсъюза показва, че макар и увеличаващи се, трудовите възнаграждения на учителите не отговарят..

публикувано на 24.04.24 в 13:58
Борислав Сарафов

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу Адалберт Кръстев

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжнния прокурор на София Адалберт Кръстев. То е по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение. В предложението..

публикувано на 24.04.24 в 13:54