Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кьолн оцеля срещу Фортуна - 2:2

Кьолн оцеля срещу Фортуна - 2:2 в последния мач от 27-ия кръг
Снимка: БТА

Исмаил Якобс се завърна в стартовия състав на Кьолн след лечение от Covid-19, а неговият отбор възстанови пасив от два гола и спечели точка след 2:2 срещу Фортуна (Дюселдорф) в мач от 27-ия кръг от първенството на Германия по футбол.

"Хубаво е да видиш възстановен играч на терена. Това е човек, който изкара коронавируса, беше под карантина и трябваше да събира сили за футбол. Ние също го виждаме в действие за първи път и се радваме от този факт", каза треньорът Маркус Гиздол за Скай.

Кьолн обяви три положителни теста на 30-и април. Якобс започна като титуляр и игра 60 минути за Кьолн, който пусна втори гол минута след смяната на 20-годишното крило. Кенан Караман откри за гостите от Дюселдорф в 41-та минута и Ерик Томи увеличи на 2:0 в 61-та, а две по-рано Марк Ут пропусна дузпа за Кьолн. Домакините обаче стигнаха до късно равенство, след като Антони Модесте намали в 88-та минута и Джон Кордоба вкара за 2:2 в добавеното време.

След последния мач от 27-ия кръг Фортуна е в позиция за плейоф за оставане с 24 точки, а Кьолн е десети с 34. Лидер е Байерн (Мюнхен) с 61 т пред Дортмунд с 57 и Лайпциг с 54 т.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Динамо ще направи всичко, за да ни пречупи

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори кратко пред медиите преди заминаването на отбора за Грузия, където утре ще бъде реваншът с Динамо (Батуми) от първия кръг на Шампионската лига по футбол. Специалистът предупреди, че тимът му не бива да се успокоява от преднината в първия двубой и да бъде напълно концентриран в мача. "Разбира..

публикувано на 16.07.24 в 10:35
Агибу Камара

Лудогорец привлече халф от Олимпиакос

Шампионът Лудогорец направи четвърти входящ трансфер това лято, привличайки гвинейския офанзивен халф Агибу Камара, който бе собственост на гръцкия Олимпиакос. Ръководството на тима от Разград и това на шампиона в Лигата на конференциите финализираха успешно преговорите по сделката, като междувременно Камара пристигна в България. Африканският..

публикувано на 16.07.24 в 10:31
Йоана Георгиева

Отмениха наказанието на Йоана Георгиева, ще участва на Олимпиадата

Арбитражният съд по спорта (КАС) отмени наложеното наказание на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева. Тя беше със спрени права от началото на юни насам, когато беше обявено, че е нарушила антидопинговите правила. Причината, която международната агенция за допинг тестване ИТА посочва е, че българката не е била открита за проба на 15..

публикувано на 16.07.24 в 06:37
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна от турнира в Будапеща

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей УТА 250 в унгарската столица Будапеща с награден фонд 232 244 евро. Поставената под номер 2 в схемата Томова отстъпи пред бившата номер 19 в световната ранглиста Александра Саснович (Беларус) с 6:2, 2:6, 4:6 за 2:04 часа. Българката поведе с 5:0 по пътя си към успеха в първия..

публикувано на 16.07.24 в 06:33
Димитър Велковски подписа с Арда

Арда подписа за две години с Димитър Велковски

Левият бек Димитър Велковски е новото попълнение във футболния на Арда. Това стана факт, след като играчът уточни личните си условия със спортния директор Ивайло Петков и сложи подпис под договор за две години. Димитър Велковски е роден на 22 януари 1995 г. и играе на поста защитник. Висок е 185 см, а своята кариера започва в тима на Ботев..

публикувано на 16.07.24 в 06:31
Кирил Десподов

Кирил Десподов: Титлата с ПАОК беше най-трудната

Капитанът на националния ни отбор по футбол Кирил Десподов даде обширно интервю за гръцката спортна агенция SDNA, в което засегна непознати аспекти от живота си. Той говори за президента на клуба ПАОК - Иван Савидис, за старши треньора на тима Разван Луческу, за най-специалната титла за него и как се усеща "като у дома" в Солун и на стадион..

публикувано на 16.07.24 в 06:29
България - Турция

Младите ни волейболисти с втора загуба на Европейското

Националният волейболен тим на България за мъже U18 загуби от отбора на Турция с 0:3 (18:25, 23:25, 22:25)  на Европейското първенство, което се провежда в София и Пловдив. Нашият тим допусна втора поредна загуба в зала "Левски София", след като вчера отстъпи и пред Финландия.  Съставът на България бе Николай Николаев, Жасмин Величков, Ерик Георгиев,..

публикувано на 15.07.24 в 20:40