Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите и треньорите на Етър се отказаха от една заплата

Футболистите на Етър се отказаха от една заплата
Снимка: Сайт на Етър

Играчите на Етър решиха единодушно да се откажат от по едно месечно възнаграждение като жест към трудното положение, в което се намира великотърновският клуб по футбол.

"Футболистите решихме да помогнем на клуба в тази тежка ситуация, като се откажем от една заплата в името на това Етър да просъществува. Защото ситуацията наистина е тежка, както за цяла България, така и за нашия клуб и се надяваме ръководството да застане също до нас и да го оцени. Топката е в техните ръце и крака, защото наистина има неща, които не са гладки. Надяваме се всичко да се изчисти, защото ни предстоят доста тежки мачове. Всички сме единни, всички сме професионалисти и искаме Етър да оцелее в тези тежки времена. Ние правим каквото трябва, топката е в полето на ръководството", заяви един от капитаните на тима Христо Иванов, като уточни, че говори от името на целия отбор.

Вратарят бе категоричен, че футболистите ще продължат да се влагат стопроцентово и занапред.

"Всеки, който е бил на тренировките и контролите, е видял как се влагат всички. 15-20 минути преди началото на заниманията вече сме тук и сме показали, че имаме желание да тренираме. Всеки един от съотборниците може да потвърди думите ми. Предстоящите мачове са трудни и затова отборът трябва да бъде сплотен, както сме в момента. Но като казвам отбор, имам предвид абсолютно всички, които са под името Етър", добави Христо Иванов.

Треньорите изцяло подкрепиха решението на играчите и също обявиха, че ще се откажат от едно месечно възнаграждение.

"Етър се намира в затруднено положение, но искам да кажа, че имам на разположение футболисти, които са истински мъже. С този жест те показват, че обичат отбора си и наистина искат Етър да продължи да играе в елита. Много хора не си дават сметка какво е да си професионален футболист, всеки брои парите им, но тези момчета имат семейства, полагат огромни усилия на терена и парите, които изкарват, са честни и с много труд. Затова - поклон към техния жест и дано всички заедно успеем да спасим Етър", коментира старши треньорът Петко Петков.

"Треньорите подкрепяме тяхното решение и на свой ред също се отказваме от по една заплата. Това е лично решение на всеки един от нас и е жест не само към клуба, но и към хората от Велико Търново", добави наставникът на етърци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кубарси подписа нов договор с Барселона

Защитникът на Барселона Пау Кубарси удължи договора си с испанския клуб, съобщи официалният сайт на Барселона. Срокът на договора е до 30 юни 2027 г. Сумата за откупуване на играча е в размер на 500 милиона евро. През настоящия сезон в испанската Примера дивисион 17-годишният Пау Кубарси изигра 15 мача. Бранителят има и три мача и една..

публикувано на 09.05.24 в 15:19
Ангел Кодинов

Ангел Кодинов е финалист на олимпийската квалификация в Сегед

Ангел Кодинов се класира за финала на 1000 метра едноместно кану на европейската олимпийска квалификация по кану-каяк в Сегед (Унгария). Кодинов завърши шести във втора серия с време 4:14.54 минути и продължи на полуфиналите. Българинът се представи отлично в първия полуфинал и спечели с 3:58.54 минути, което му осигури място на финала в..

публикувано на 09.05.24 в 15:01

Ман Юнайтед пожела звезда на Кристъл Палас

Полузащитникът на Кристъл Палас Майкъл Олисе може да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, съобщава The Sun. Според източника „червените дяволи“ са готови да платят около 70 милиона евро за 22-годишния французин. Астън Вила и Арсенал също се борят за играча. През този сезон Олисе участва в 17 мача във Висшата лига, в които отбеляза 9..

публикувано на 09.05.24 в 13:52
Фернандо Каранга

Каранга поднови тренировки с ЦСКА София

Нападателят Фернандо Каранга поднови тренировки с ЦСКА и може да попадне в разширения състав за съботното гостуване на Лудогорец в мача от втория кръг в първата шестица на българския футболен елит. Каранга, който се оплакваше от болки в  прасеца и не участва в заниманията на отбора в предишните два дни, тази сутрин се включи в единствената за деня..

публикувано на 09.05.24 в 13:32
Базил Боли пое олимпийския огън във втория ден на френска земя

Базил Боли пое олимпийския огън във втория ден на френска земя

Щафетата на олимпийския огън започна втория си ден в Марсилия, като бе поета от емблематичния футболист на Олимпик - Базил Боли, предаде АФП. Той е единственият голмайстор при победата на Олимпик (Марсилия) над Милан с 1:0 във финала за Купата на европейските шампиони през 1993 година. Боли пое огъня през историческата базилика в града Нотр..

публикувано на 09.05.24 в 13:22
Пьотр Нестеров

Нестеров е на четвъртфинал в Букурещ

Националът на България за Купа "Дейвис" - Пьотр Нестеров, се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 7 Нестеров реализира обрат срещу представителя на домакините Раду Давид Турчану с 0:6, 6:2, 6:1 за 113 минути на корта, а следващият му..

публикувано на 09.05.24 в 13:17
Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Драма прати Реал (Мадрид) на финал в Шампионската лига

Футболистите на Реал (Мадрид) се класираха за финала в Шампионската лига на Европа, след като спечелиха домакинството си срещу Байерн (Мюнхен) с 2:1 в среща-реванш от полуфиналите и с общ резултат 4:3 са краен победител от двойката. Гостите поведоха със страхотен гол на Алфонсо Дейвис в 68-ата минута, след асистенция на Хари Кейн. Три минути по-късно..

публикувано на 08.05.24 в 23:57