Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общото събрание на Левски ще се проведе след 6 юли

Агенцията по вписванията е отказала провеждането на общо събрание на акционерите на футболния Левски на 6 юли.
Причината - заявлението на клуба е получено на 2 юни, което не дава достатъчно време за публикуването на покана според търговския закон. 
В официалния сайт на Левски бе публикувано съобщение, че Управителният съвет ще направи втори опит за свикването му, а събранието ще се проведе по-късно през юли. 
Една от точките в дневния ред е изборът на нов състав на Надзорния съвет.
Съобщението на сайта гласи:
Левскари,
Уведомяваме Ви, че планираното за 6 юли 2020 г. Общо събрание на акционерите на дружеството няма да се състои. След провеждане на заседание на Управителния съвет на "ПФК Левски", днес, 5 юни 2020 г., се взе решение, съгласно чл. 58 от Устава на "ПФК Левски", в срок до 2 седмици да се свика отново Общо събрание на акционерите, което да се проведе през месец Юли 2020. За точната дата ще Ви уведомим своевременно.
От ръководството



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Крумовград - Локомотив Пловдив  4:1

Крумовград с убедителен успех срещу Локомотив Пловдив

Отборът на Крумовград постигна убедителна победа с 4:1 срещу гостуващия Локомотив Пловдив в мач от 32-рия кръг, първа шестица в Първа футболна лига. Срещата се изигра на Спортен комплекс "Никола Щерев-Старика" в пловдивския квартал Коматево. Футболистите на Станислав Генчев превъзхождаха съперника си през цялата среща.  Головете отбелязаха Алекс Колев..

публикувано на 10.05.24 в 21:25
Юлияна Янева

Юлияна Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба, след като победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационния двубой на 76 кг от турнира в Истанбул, Турция. Мими Христова загуби своята схватка и чака репешажи, а Миглена Селишка беше изтеглена от своя съперничка. Квоти за Париж до момента имат Янева, Биляна Дудова на 62 кг,..

публикувано на 10.05.24 в 20:56
Тадей Погачар

Втора етапна победа на Тадей Погачар в колоездачната обиколка на Италия

Тадей Погачар спечели седмия етап от колоездачната обиколка на Италия. Словенецът измина индивидуалното бягане по часовник 40.6 километра между Фолиньо и Перуджа за 51:44 минути. Представителят на домакините Филипо Гана имаше сериозни шансове за успех в днешния ден, но се озова в догонваща позиция след втората междинна контрола. Погачар направи..

публикувано на 10.05.24 в 20:07
ЦСКА 1948 - Славия  0:2

Славия победи домакина ЦСКА 1948

Славия победи с 2:0 като гост ЦСКА 1948 в мач от 33-ия кръг от Първа лига и записа втори успех в последните си три мача.  В 20-тата минута  Теодор Иванов събори в наказателното поле Владимир Николов, но Тони Тасев изпълни слабо дузпата и вратарят на домакините Петър Маринов изби кълбото. В 34-ата минута Росен Божинов допусна грешка при изнасянето на..

публикувано на 10.05.24 в 18:49

Четирикратен олимпийски шампион е новият старши треньор на националния отбор на България

Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос (Германия) е новият старши треньор на националния отбор на България по биатлон, съобщи президентът на БФБиатлон Атанас Фурнаджиев. 53-годиният Грос е легенда на световния биатлон. В славната си състезателна кариера германецът е спечелил 28 медала от Олимпийски игри и Световни първенства и има девет..

публикувано на 10.05.24 в 17:02
Григор Димитров

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Рим

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим с награден фонд 9,09 милиона евро. Поставеният под номер 8 Димитров, който почиваше в първия рунд, елиминира японския левичар Йохихито Нишиока със 7:5, 6:4 след 97 минути игра.  Съперник на Димитров в третия кръг ще бъде..

публикувано на 10.05.24 в 15:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова взе квота за Олимпиадата в Париж

България ще има представители в две дисциплини на турнира по бадминтон на олимпийските игри в Париж 2024. След Стефани Стоева и Габриела Стоева на двойки жени и Калояна Налбантова си осигури квота на единично жени. Българска федерация бадминтон официално получи днес потвърждение от Световната федерацията на две квоти за Игрите във френската столица...

публикувано на 10.05.24 в 15:40