Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерален съд разреши публикуването на книгата на бившия съветник на Тръмп Джон Болтън

Снимка: БТА

Федерален съдия заяви днес, че бившият съветник за националната сигурност на президента Тръмп Джон Болтън, може да публикува книгата си с разкрития за работата му в Белия дом въпреки усилията на администрацията на Тръмп да блокира издаването ѝ поради опасения от оповестяване на поверителна информация, предаде "Асошиейтед прес".

Съдебното решение е победа за Болтън в дело, в което бяха намесени Първата поправка към конституцията (за свободата на словото" и съображения за национална сигурност.

Книгата съдържа критики към външната политика на президента Тръмп по време на бурната година и половина, която Болтън прекара в Белия дом.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Спецов

Шефът на НАП призова за нулева толерантност към агресията

За нулева толерантност към агресията, призова изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод  медийни публикации, според които  служител на агенцията е заплашен с оръжие  в столичния кв. „Хаджи Димитър“, съобщават от ведомството. От там подчертават, че става дума за нападение от журналист, но не посочват поименно Димитър Стоянов. По-рано..

публикувано на 23.04.24 в 13:16

Атанас Чобанов: Случаят с Димитър Стоянов е провокация

" Нито има изстрел, нито има агресия от страна на Димитър – той се е защитавал ". Това каза пред БНР главният редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg Атанас Чобанов, след като журналистът Димитър Стоянов беше задържан. П ричината е, че е заплашил с оръжие служител на НАП, който се е оплакал в полицията. Задържаха..

публикувано на 23.04.24 в 13:12
Елена Йончева

Йончева приема номинацията за евродепутат от ДПС - Благоевград

Елена Йончева обяви, че приема номинацията на ДПС - Благоевград за кандидат за евродепутат. Пред БТА тя посочва, че това е признание за всичко, което е постигнала в Европейския парламент за България.  Евродепутатът Илхан Кючук обясни номинацията на Йончева като инициатива, която често се случва в ДПС - да има номинации от гражданската квота...

публикувано на 23.04.24 в 13:07

Гърция: Опозицията критикува кабинета за "вредната" икономическа политика

Европейската агенция Евростат поставя Гърция сред страните с най-висока инфлация на хранителните стоки и горивата на фона на призиви на опозицията правителството да намали данъците. Гръцката опозиция атакува правителството на Кириакос Мицотакис за неуспешна и дори "вредна за страната" икономическа политика на базата на последните данни от..

публикувано на 23.04.24 в 13:01

ГИТ отчита ръст на трудовите злополуки

Главната инспекция по труда (ГИТ) отчита ръст на трудовите злополуки в страната, като от началото на годината смъртните случаи са 37. Това съобщи в Шумен изпълнителният директор на инспекцията инж. Екатерина Асенова. Компетентни институции и социални партньори се събраха в Шумен на поредна среща, част от кампанията "Прибери се у дома след..

публикувано на 23.04.24 в 12:55
Среща на млекопреработватели във Велико Търново

Увеличаваме вноса на по-евтини млечни суровини от Украйна

Украинската асоциация на млекопреработвателите има намерения двойно да увеличи вноса на свои суровини на българския пазар. Това стана ясно при първата среща на браншовата организация с Българската асоциация на млекопреработвателите, която се проведе във Велико Търново. Идния месец предстои онлайн среща между новия служебен български министър на..

публикувано на 23.04.24 в 12:55

Обвиниха Динко Вълев за участие в организирана престъпна група

Ямболската окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Динко Вълев, известен като Ловецът на бежанци и още двама мъже от за участие в организирана престъпна група. В момента Вълев е в бургаска болница и се очаква неговото изписване, за да бъде привлечен под наказателна отговорност. Организираната престъпна група е действала за времето от..

публикувано на 23.04.24 в 12:44