Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус победи Лече и е със 7 точки пред Лацио в класирането

Ювентус разгроми Лече с 4:0 като домакин в първи мач от 28-ия кръг на Серия А. Всички попадения паднаха през втората част и бяха дело на Пауло Дибала, Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин и Матайс де Лихт. Гостите останаха с човек по-малко в 31-ата минута, когато директен червен картон получи Фабио Лусиони.

Футболистите на Маурицио Сари вече имат аванс от 7 точки пред втория Лацио, който приема днес Фиорентина. Лече допусна четвърта загуба и остава на 18-ото място с 25 точки.

Кристиано Роналдо записа нов рекорд в Италия. 35-годишният португалец вкара на 20-и отбор в Серия А, като не успявал да се разпише единствено срещу Киево. Тогава той пропусна дузпа, а "летящите магаренца" изпаднаха в Серия Б.

През настоящия сезон Роналдо игра в 35 мача във всички турнири, като отбеляза 26 гола и даде 4 асистенции.

  Мачовете днес:

  Бреша - Дженоа

  Каляри - Торино

  Лацио - Фиорентина

  Неделя:

  Милан - Рома

  Наполи - СПАЛ

  Сампдория - Болоня

  Сасуоло - Верона

  Удинезе - Аталанта

  Парма - Интер 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Балкан

Балкан надигра Берое като гост в контрола

Мъжкият баскетболен отбор на Балкан спечели срещу Берое с 81:68 (22:8, 22:18, 17:26, 20:16) в контролна среща, изиграна в Стара Загора. Още след първите пет минути на двубоя ботевградчани поведоха с 14:5 и спечелиха първата четвърт с 22:8.  В средата на втората част Балкан вече имаше аванс от 20 точки  - 34:14, а на полувремето водеше с..

публикувано на 27.09.24 в 07:40
Наполи

Наполи стигна 1/8-финал за купата на Италия без проблеми

Отборът на Наполи се класира за осминафиналите на Купата на Италия по футбол, след като победи Палермо с убедителното 5:0. Успехът бе улеснен и от това, че сръбският нападател на сицилианския тим Альоша Васич бе изгонен с директен червен картон преди час игра и през по-голяма част от второто полувреме Палермо игра с човек по-малко на терена...

публикувано на 27.09.24 в 07:34
Момент от мача Рома - Атлетик Билбао.

Рома се препъна, хаос в Лондон, Кабаков раздаде 6 картона (резултати от Лига Европа)

Отборите на Рома и Атлетик Билбао завършиха наравно 1:1 на „Олимпико“ в първия си двубой от шампионатната фаза на Лига Европа. „Вълците“ поведоха с гол на Артьом Довбик (32'), но „лъвовете“ стигнаха до равенството чрез попадение на Айтор Паредес (85'). Мачът беше ръководен от българска съдийска бригада, начело с главния рефер Георги Кабаков, който..

публикувано на 27.09.24 в 00:29
Павлин Николов.

Спират парите на Спартак (Варна) заради нападение срещу треньора

Президентът на Спартак Варна Павлин Николов прекратява финансирането на клуба в Първа лига. Причина за това са инцидентите по време на днешната тренировка на варненци, когато фенове прекратиха заниманието и удариха треньора на отбора Кириякос Георгиу.  Позиция на Павлин Николов - президент на ФК Спартак Варна, по повод инцидентите по време на днешната..

публикувано на 26.09.24 в 22:59

"Златното момиче" Силвия Митева откри свой клуб

Едно от "Златните момичета" в художествената ни гимнастика създаде свой клуб. Почти 10 години след като прекрати активната си спортна кариера Силвия Митева се реши да създаде клуб "Сияние".  "Още от дете всички знаете че съм израснала в залата и винаги съм знаела, че ще имам свой клуб. След като се отказах, не усещах, че трябва да го направя. Имах..

публикувано на 26.09.24 в 18:47

Четирима българи ще участват на СК по кикбокс в Ташкент тази седмица

Четирима българи ще представят страната ни тази седмица на световната купа по кикбокс в Ташкент. Националите ни получиха покана за участие в състезанието лично от президента на федерацията по кикбокс на Узбекистан - Айбек Нарметов.  В надпреварата  за призово класиране ще се състезават 2223 кикбоксьори от 42 държави, които ще се включат в общо 2628..

публикувано на 26.09.24 в 17:43

Илиян Радулов е четвъртфиналист в Сабадел

Българският национал за Купа "Дейвис" Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Сабадел (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара. Радулов, "щастлив губещ" от квалификациите, спечели срещу поставения под номер 8 Райън Найбур (Нидерландия) със 7:6(1), 6:7(4), 6:1 след три часа и половина игра. В схемата на..

публикувано на 26.09.24 в 17:27