Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Русе временно ще се управлява дистанционно

Положителни за Covid-19 са кметът и двама от заместниците му

Снимка: Община Русе

В следващите две седмици Община Русе ще бъде без ръководство, след като вчера кметът Пенчо Милков беше приет в болница с коронавирус, а днес двама от заместниците му дадоха положителен резултат.

Другите двама заместник-кметове, както и секретарят на Общината са с отрицателни проби, но са сред контактните на доказания с коронавирус кмет и са поставени под карантина за 14 дни.

Така Община Русе остава без ръководство, тъй като и директори на дирекции също са принудени да останат по домовете си.

Взето е решение дейностите по управлението на града да се извършват дистанционно и да не се допускат до сградите служители, които имат симптоми като кашлица, хрема или повишена телесна температура.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Британският комитет за извънредни ситуации "Кобра" ще проведе заседание заради безредиците

Във Великобритания днес ще се проведе заседание на комитета за извънредни ситуации "Кобра" във връзка с безредиците, които продължават в редица градове в страната.  Над 150 души са арестувани след изпълнените с насилие безредици във Великобритания през почивните дни. Полицията трябваше да се справи със ситуации в градовете Тамуърт, Мидълзбро, Болтън, Хъл..

публикувано на 05.08.24 в 05:29

Партия "Има такъв народ" връща неизпълнен третия мандат, следват избори

Неизпълнен трети мандат за съставяне на редовно правителство връща днес партия "Има такъв народ". Така президентът Румен Радев трябва да насрочи следващите предсрочни парламентарни избори.   Само седмица, след като получи последния възможен шанс да състави кабинет, най-малката парламентарна група се връща на „Дондуков" 2 с празна папка и отказ да посочи..

публикувано на 05.08.24 в 05:27

Земеделците в Кипър ще получат помощ за модернизиране на производството

10 млн. евро безвъзмедна помощ ще получат селскостопанските производители в Кипър за инвестиции в модернизиране на производството си и в опазването на околната среда. Кандидатстването по новите планове за подкрепа започва днес, обявиха от земеделското министерство. Средствата се предоставят по седем приоритетни направления, чиято обща цел..

публикувано на 05.08.24 в 05:22

Безредиците в Бангладеш са отнели живота на най-малко 80 души

Най-малко 80 души са загинали в Бангладеш в неделя заради безредиците в страната и увеличаващите се сблъсъци между полицията и антиправителствените демонстранти, предаде Би Би Си. Сред загиналите са 13 полицаи, които са били убити, след като хиляди хора щурмували полицейски участък в област Сираджгандж. Общият брой на жертвите след началото на протестите..

публикувано на 05.08.24 в 05:12

Безплатни тестове в Ямбол в рамките на национална лятна кампания срещу СПИН

От днес в цялата страна започва провеждането на лятна кампания срещу СПИН, която ще продължи до 12 август. От началото на август в Регионалната здравна инспекция в Ямбол работи специализиран кабинет за доброволно консултиране и изследване за СПИН. В кабинета, в който работят лекар и лаборант, се извършва безплатно и анонимно..

публикувано на 05.08.24 в 04:31

Част от пожара в граничната планина Славянка все още е активен

Част от пожара в граничната планина Славянка все още е активен. Ситуацията там ще се следи и през нощта. Пожарната обстановка в област Благоевград е динамична Ситуацията в планината Славянка на българо-гръцката граница  остава сложна. Възобновили са се огнищата на западния фронт.  На източния фронт пожарът е локализиран. С верижна..

публикувано на 04.08.24 в 22:07
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред

В Черно море турският сондажен кораб "Абдулхамид Хан" ще търси находища на природен газ

Турският сондажен кораб от седмо поколение "Абдулхамид Хан" е изпратен от Средиземно в Черно море, за да участва в търсенето там на още находища на природен газ, съобщи "Хюриет дейли нюз". На борда на най-модерния турски сондажен кораб е министърът на енергетиката и природните ресурси  Алпарслан Байрактар, който каза на брифинг, че газовото находище..

публикувано на 04.08.24 в 21:55