Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училището по изкуства в село Русаля обяви дарителска кампания

Училището в село Русаля

Училището по изкуства и занаяти във великотърновското село Русаля за даровити деца от социално слаби семейства обяви дарителска кампания за разширяване на базата си.

150 000 евро търси от дарители чрез платформата „Хелпкарма” екипът на училището в Русаля.

Парите са нужни за основен ремонт и разширяване на кухнята, за ремонт и обзавеждане на кабинети за лекар и психолог и за надстрояване на втори етаж с нови спални помещения.

Още 150 000 евро училището ще потърси от приятели и съмишленици.

„Без разширяване на базата си училището няма възможност да приеме нито един нов ученик през новата учебна година, а вече 14 деца и техните родители чакат за среща с нас, за да разберат дали ще ги приемем“, уточни Анимари Димитрова, мениджър на училището в село Русаля.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пламен Димитров

В петък предстои среща на работодатели с останалите без работа 160 служители на ТЕЦ "Марица-изток 3"

След преструктуриране на бюджетните разходи служебното правителство ще осигури средствата за тази година за Мини "Марица-изток".  В това са уверили по време на срещата си с лидера на КНСБ Пламен Димитров премиерът Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова.  С решение на последното НС, непосредствено преди разпускането му,..

публикувано на 08.05.24 в 16:25

Костадин Филипов прогнозира 58 места за ВМРО-ДПМНЕ в парламента на РСМ

Много ми се иска въпреки антибългарската риторика, достигаща гнусни нива, да остане там някъде - по митингите и обещанията преди изборите, и да се окаже, че все пак и маме някакъв партньор в Скопие , с когото може да се работи. Тази си надежда сподели в интервю пред БНР Костадин Филипов, дългогодишен кореспондент на БНТ в Скопие,..

публикувано на 08.05.24 в 16:20
Изглед към сградата на британския парламент.

Британски депутат напусна управляващата Консервативна партия и премина към лейбъристите

Във Великобритания Натали Елфик, която е депутат от управляващата Консервативна партия, премина към опозиционната Лейбъристка партия, заявявайки, че "торите са се превърнали в нарицателно име за некомпетентност и разделение".  Лошите новини за премиера Риши Сунак не спират след катастрофалното представяне на торите на местните избори. Сунак..

публикувано на 08.05.24 в 16:18

Нискотарифна авиокомпания базира нов самолет на летище "София"

Една от нискотарифните авиокомпания у нас базира нов самолет на летище "София", който ще лети до 5 нови европейски дестинации през лятото. Инвестицията за страната ни е около 100 милиона евро, посочиха от столичния аеропорт. Нискотарифната компания, отбелязвана като номер едно у нас от концесионера на летище "София" - "Софкънект", ще оперира..

публикувано на 08.05.24 в 16:00

Почина Райна Вълчева, бивш зам. главен редактор на в. "Труд"

На 5 май е починала Райна Вълчева, бивш първи заместник главен редактор на в. "Труд", съобщиха от семейството за "Хоризонт". Поклонението ще е в петък в Централните софийски гробища.

публикувано на 08.05.24 в 15:51
Руско самоходно оръдие на неуточнена бойна позиция, 18 май 2023 г.

Русия е превзела две села в Украйна

Руските сили са превзели село Кисливка в украинската Харковска област и село Новокалинове в Донецка област, твърди руското министерство на отбраната. В изявление се признава за нанесените тази нощ удари по военни и енергийни съоръжения в Украйна с дронове и ракети. "След кратко затишие се очаква Русия да продължи с масираните удари",..

публикувано на 08.05.24 в 15:44

ЕК иска от Х информация за намаляване на ресурси за модериране на съдържание

Европейската комисия поиска от платформата X (бивша Туитър) повече информация за намаляването на ресурсите за модериране на съдържанието и на дейностите в тази сфера. Искането е по Акта за цифровите услуги. Комисията иска също сведения за оценката на риска, извършена от Х за прилагането на инструментите на генеративния изкуствен интелект в..

публикувано на 08.05.24 в 15:37