Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона само с 13 полеви играчи за последния мач в Испания

Барселона само с 13 полеви играчи за последния мач в Испания
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Барселона е с група от само 13 полеви играчи за финалния мач от шампионата на Испания по футбол за този сезон срещу Алавес. Треньорът Кике Сетиен е записал и трима вратари.

"В състава имаме 16 играчи, не повече. Трябва да сме последователни и да мислим за Шампионската лига. Имаме наказани и контузени играчи, което ни прави предпазливи", заяви Кике Сетиен пред "AS".

Сетиен смята, че футболистите в отбора имат качества да спечелят Шампионската лига, въпреки лошия край на кампанията в Ла Лига. Барселона предаде титлата на Реал (Мадрид) след загубата с 1:2 от Осасуна в четвъртък, което доведе до ожесточена критика от страната на капитана Лионел Меси.

Каталунците играят последния си мач за сезона с Алавес в неделя, преди да бъдат домакин на Наполи на 8 август във втория мач от осминафиналите на Шампионската лига. Първата среща завърши 1:1. Финалната осмица на Шампионската лига ще се проведе в Лисабон поради пандемията от Covid-19.

"Меси е прав, че ако играем толкова зле, колкото в някои мачове, няма да спечелим нищо, но сме имали и страхотни моменти", каза Сетиен на пресконференция днес.

"Важното е, че всички знаем как трябва да се подобряваме и да се научим да бъдем по-надежден отбор. Ако можем да играем толкова добре, колкото направихме срещу Виляреал, тогава съм сигурен, че можем да спечелим Шампионската лига", добави треньорът.

Сетиен отхвърли предположенията, че Меси е бил против треньора, когато критикува управлението на отбора през януари, което доведе до уволнението на Ернесто Валверде.

"Абсолютно не. Всички казваме неща в определени моменти, които могат да бъдат тълкувани погрешно. Такива неща се случват всеки ден в моменти на яд и аз не ми придавам твърде голямо значение", добави той.

"Отборът не играе толкова добре, колкото трябва и всички се нуждаем от почивка, за да помислим, да се променим и да се завърнем по-добри", каза още треньорът на каталунците.

Сетиен се срещна с президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу в петък.

"Нормално е да се провеждат подобни срещи. Всички сме загрижени за усъвършенстване на отбора и за това се състои срещата, за да се подготвим за бъдещето с оптимизъм", каза Сетиен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яник Синер

Синер пребори Медведев и ще изиграе първия си полуфинал в Ню Йорк

Световният номер едно Яник Синер достигна първия си полуфинал на US Open с победа в четири сета над шампиона от 2021 г. и двукратен подгласник Даниил Медведев. Синер, който иска да спечели втория си мейджър турнир за сезона след Откритото първенство на Австралия, спечели с 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 и ще се изправи срещу 25-ия в ранглистата британец Джак..

публикувано на 05.09.24 в 07:40
Джесика Пегула

Джесика Пегула изхвърли световната №1 Ига Швьонтек на US Open

Световната номер едно в тениса Ига Швьонтек от Полша бе изпратена от Джесика Пегула, която се класира за първи път на полуфинал в турнир от Големия шлем. Шестата в ранглистата американка Пегула триумфира с 6:2, 6:4 и ще се изправи срещу Каролина Мухова от Чехия за място на финала на 7 септември, предаде АФП. Ако 30-годишната тенисистка премине през..

публикувано на 05.09.24 в 06:31
Национален отбор на България по футбол

Националите стартират срещу Беларус в Лига на нациите, предаваме мача по "Хоризонт"

Националният отбор на България по футбол ще стартира участието си в поредното издание на турнира Лига на нациите с гостуване на Беларус. Заради продължаващия конфликт в Украйна, мачът на „лъвовете“ ще се проведе в Залаегерсег, Унгария, а срещата е тази вечерот 21.45 часа наше време. Можете да проследите развоя на мача пряко по програма "Хоризонт" на..

публикувано на 05.09.24 в 06:23

Австралийски спринтьор спечели 17-тия етап във Вуелтата

Австралийският спринтьор Кейдън Гроувс от Алпецин-Декьонинк спечели 17-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания - 141,5 километра от Арнуеро до Сантандер. Гроувс, който е носител на "зеленото трико" за най-активен състезател, регистрира третия си етап успех във Вуелтата тази година с време от 3 часа, 32 минути и 14 секунди. В оспорван финален..

публикувано на 04.09.24 в 19:44

Германия ни спря на европейското по водна топка

България допусна поражение в плейофите за класиране на четвъртфиналите на Европейското първенство по водна топка за юноши до 19 години (група "D", дивизия 2), което се провежда в Бургас. "Трикольорите" загубиха с с 9:24 (2:5, 3:6, 2:6, 2:7) срещу Германия. Със седем попадения за българския тим се отличи Самуил Иванов. По един гол добавиха още Даниел..

публикувано на 04.09.24 в 18:35
Ива Иванова

Ива Иванова отпадна във втория кръг на девическия турнир на US Open

Обещаващата млада българска тенисистка Ива Иванова отпадна във втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на САЩ по тенис. Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 от Валъри Глозмън (САЩ). Така Иванова ще продължи участието си в турнира само в надпреварата на двойки. Срещата на сингъл днес продължи едва 65 минути, а българката започна много лошо. Тя..

публикувано на 03.09.24 в 20:06
Национален отбор на България по волейбол за младежи до 20

Младите ни волейболисти - сред най-добрите четири в Европа

България се наложи с 3:0 (25:18, 25:17, 25:21) гейма над Испания и завърши на първа позиция в група 2 на Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Следващият съперник на българите, които вече си бяха осигурили класирането сред най-добрите четири, ще бъде Украйна или Сърбия. България започна убедително. В първия..

публикувано на 03.09.24 в 20:01