Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е водоподаването в Хасковска област

Вече има вода във всички населени места в Хасковска област. Пробите са в нормата.

Водата беше спряна превантивно, след като в понеделник 28 крави умряха след водопой в канал, който се влива  в река Марица.

Количеството на нитритите, открити в канала, са били 350 пъти  над нормата.

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за замърсяване на водата.

Индивидуална помощ в размер на 37 034 лв. ще получи фермерът Стоян Господинов, чиито крави бяха отровени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Отравянето на река Марица най-вероятно е от завода за торове “Неохим“

Във взетите вчера проби от заустването на северния колектор на "Неохим" АД в река Марица са установени значителни превишения на замърсяването, разрешено от властите през 2015 година, съобщават от Министерството на околната среда и водите. В точката на..

публикувано на 29.07.20 в 21:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

България е домакин на международна платежна конференция на EACHA

Представители на БНБ и БОРИКА, заедно със 160 делегати, очертават тенденциите в платежната индустрия за следващите 12 месеца. България е домакин на 11-та международна платежна конференция на Европейската асоциация на клиринговите къщи (EACHA)...

публикувано на 22.05.24 в 22:49
Мария Спираки

Гръцки евродепутат: Имам уверение от ЕК, че България и Румъния ще бъдат в Шенген и по суша до края на годината

Гръцки евродепутат лобира за приемане по суша в Шенген на България и Румъния, за да се прекратят опашките с часове по границите. Евродепутатът Мария Спираки от управляващата партия "Нова демокрация" съобщи, че е получила писмено уверение от..

публикувано на 22.05.24 в 22:35
Държавен фонд “Земеделие”

ДФЗ изплати над 5,1 млн. лв. на фермерите за борбата им с вредителите

Държавен Фонд "Земеделие" изплати над 5,1 млн. лв. по схемата за компенсиране разходите на фермерите, свързани с изпълнение на Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения. Общият бюджет по схемата е 10 млн. лв., като..

публикувано на 22.05.24 в 22:21

Градушка с размер на лешник падна в София (обновена)

Близо 90 сигнала са били подадени на телефон 112 заради бурята в София. Основната част са за наводнени приземни етажи, запушени канализационни шахти и за паднали дървета и клони. Най-много сигнали за инциденти са подадени от кварталите..

обновено на 22.05.24 в 21:08

Проф. Владимир Чуков: Конфликтът в Газа ще окаже влияние и върху европейските избори

"Виждаме един конфликт, който изригна, излезе извън Газа, извън Израел, извън Близкия изток и дойде в Западна Европа, в САЩ. Той проникна в университетите, в гражданското общество , стана силна мотивация за активизирането на определени слоеве. Ще..

публикувано на 22.05.24 в 21:00

МС задели още 1 млн. лв. за ваксини срещу коклюш

Министерският съвет одобри допълнително 1 милион лева по бюджета на Министерството на здравеопазването. Средствата са предназначени за закупуване на ваксини за безплатна имунизация срещу коклюш на бременни жени, организиране на имунизационния процес,..

публикувано на 22.05.24 в 20:47
УМБАЛ

Няма опасност за живота на пострадалия от мълния мъж

Няма опасност за живота на докарания в "Света Анна" мъж, до който падна мълния в София. Това съобщиха от болницата. Мълнията е паднала в непосредствена близост до 30-годишния човек в 18:53 часа в района на бензиностанция в кв. "Младост" 1. Мълния..

публикувано на 22.05.24 в 20:32