Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова акция в парк „Росенец“

| обновено на 04.08.20 в 15:19
Снимка: Радио Бургас/Митко Иванов

Вече има свободен достъп до плажа в Росенец. Активисти на  „Демократична България“ днес направиха изненадваща проверка дали огради препречват достъп до ивицата, но загражденията се оказаха преместени.

Оградите с надпис „строителен обект“ днес бяха изместени, за да може да се преминава край тях от общинския път през държавен имот, част от който е бетониран, незнайно кога и от кого и до плажа, където заварваме и туристи.

"Не, не съм идвал. От Бургас съм, да. Ще ползваме плажа, естествено, ако се запази. Изглежда красиво, да".

Христо Иванов отправи конкретни искания към кмета на Бургас:

"Ако тази ограда не бъде премахната или сложена по границата на имота с ясна табела, ние ще организираме ново масово плажуване, това е едното ни искане, оградата да бъде сложена по границата на имота“, каза той и заяви:

“Второто ни искане е господин кмета сам да каже каква отговорност смята да понесе за това, че излъга, че този път не води до плажа, при положение, че ние всички стигнахме до тях ?".

От община Бургас отговориха с писмена позиция , че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени всички документи, свързани със строителните дейности, и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани ползването на постройките.

Лидерът на „Да, България!“ подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват. 

Снимка: Радио Бургас



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Масово ходене на охраняем плаж в парк “Росенец“

На близо километър пред луксозното имение в бургаския парк “Росенец“, което се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, жандармерия е направила кордон и спира големите групи от хора, които искат да слязат на плажа. Две големи групи от..

обновено на 11.07.20 в 09:46
Пътят, който не е път и води до плажа, който не е плаж

Ако има плаж – ще има и достъп до него

Няколко институции все още не могат да дадат отговор плаж ли е пясъчно – каменистaта ивица покрай т. нар. „летни сараи на Доган“. И има ли път до него, след като проверка на място показа бетонови подстъпи, водещи до морския бряг? Тоя път не е..

публикувано на 03.08.20 в 14:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пролетно издание на кампанията "Капачки за бъдеще" в Пловдив

Пролетното издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се проведе днес в Пловдив. Целта на кампанията е да бъдат подпомогнати 20 детски и родилни отделения в цялата страна.  В Пловдив благотворителната инициатива ще се състои на..

публикувано на 27.04.24 в 02:51
Лондон, 14 октомври 2023 г.

Отмениха шествие на еврейска организация в Лондон поради опасения за сигурността

Във Великобритания еврейска организация обяви, че с голяма неохота отменя своята демонстрация под надслов "Вървим заедно" в централен Лондон поради опасения за безопасността. Хиляди се очакваше да присъстват на похода в съботния ден в британската столица,..

публикувано на 27.04.24 в 02:05

Пленум на БСП определя кандидатските листи за изборите

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Общинските и областните конференции за евровота вече са се състояли във всички партийни структури в страната. Излъчени са около 100 номинации за представители в..

публикувано на 27.04.24 в 01:53
Кипър - пожар

Забрана за фойерверки в Кипър заради пожари

В Кипър се забранява използването на фойерверки, след като през тази седмица избухнаха два големи пожара, причинени от неправилно боравене с пиротехнически средства. Глоба до 50 000 евро се налага за палене на огън в горски райони.  Всички фойерверки без..

публикувано на 27.04.24 в 01:47
Крал Чарлз III и Камила Паркър-Боулс

Британският крал ще поднови публичните си ангажименти

Британският крал Чарлз Трети ще поднови публичните си ангажименти следващата седмица, след като постигна окуражаващ напредък в лечението си от рак, съобщи Бъкингамският дворец.  Макар и това да не е пълно завръщане към официалните ангажименти на краля,..

публикувано на 27.04.24 в 01:39

Гърция прави асоциация на диетолозите, за да бори затлъстяването след децата

Министерството на здравеопазването в Гърция създава Асоциация на правоспособните диетолози. Целта е да се прекрати практиката на лица, които нямат необходимата квалификация и реално застрашават общественото здраве, подчерта здравният министър..

публикувано на 26.04.24 в 22:49

Сърби са задържани в Атина за обири на бижутерски магазини

Полицията в Атина задържа двама сърби за извършени обири на бижутерски магазини. Властите предполагат, че са част от международна престъпна мрежа. От декември миналата година гръцката полицията извършва разследване по няколко крупни обира на..

публикувано на 26.04.24 в 22:46