Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Проданов: Около 10 човека в Националния съвет на БСП са винаги против

Снимка: Светослава Кузманова

"Има около 10 човека в Националния съвет на БСП, които винаги са против, каквото и действие да предприеме председателят. Сега е моментът да се кандидатират за лидерския пост и ако наистина са прави и това, което говорят, се харесва на членовете на БСП, те ще ги изберат и ще могат да провеждат политиката, която смятат за правилна". Това каза пред БНР зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов. По думите му тези хора са "доста гласовити и получават медиен ресурс, чрез който всяват паника в редиците на БСП".

Проданов определи като неоснователни критиките на лидера на пловдивската организация на БСП Георги Гергов към решението на лидерката на партията Корнелия Нинова да посочи зам.-председателя на БСП и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов да поеме функциите ѝ във времето на кампанията за избор на лидер на социалистите.

В предаването "Преди всички" той коментира, че БСП категорично трябва да продължи да се разграничава от ГЕРБ и "мафиотския начин, по който се управлява държавата и да работи за по-различно развитие на България":

"Работа в полза на хората, а не на определена група олигарси, които благодарение на тесните си връзки с държавното управление забогатяха на гърба на българските граждани".

Проданов заяви, че не вижда риск пред прекия избор на лидер на партията и добави, че на 12-и септември, когато бъде избран председателят на БСП, ще се види разделена ли е партията.

Цялото интервю на Валерия Николова с Христо Проданов в предаването "Преди всички" можете да чуете от звуковия файл.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова се кандидатира за нов мандат начело на БСП

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова официално се кандидатира за нов мандат начело на партията. Прекият избор на нов председател на БСП ще се проведе на 12 септември.   Дотогава  Нинова ще излезе в неплатен отпуск, а функциите ѝ поема..

публикувано на 04.08.20 в 12:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българин е арестуван на остров Крит за множество телефонни измами

Българин беше арестуван на гръцкия остров Крит заради множество телефонни измами. Заподозреният се е издал, като харчел много пари за развлечения. Властите не са имали сигнали за престъпната дейност на българина, но им направило впечатление, че..

публикувано на 29.08.24 в 16:05

Само 30% от българите са преминали курс по първа долекарска помощ

Едва 30% от българите са преминали курс по първа долекарска помощ , като за една голяма част от тях това се е случило по време на шофьорските курсове и то доста отдавна.  Днес малцина си дават сметка, че има много ситуации, при които можем да сме..

публикувано на 29.08.24 в 15:37

България е сред лидерите по ръст на купени нови автомобили

В България през първите 7 месеца на годината са регистрирани 26 945 нови автомобила. Това представлява ръст от 28,4% спрямо периода януари - юли 2023 г, предава БГНЕС. Така страната ни запазва позицията..

публикувано на 29.08.24 в 15:35

ЦИК не може да коментира кое от двете крила в ДПС ще получи регистрация за изборите

На този етап Централната избирателна комисия не може да коментира кое от двете крила на ДПС ще получи регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври - на Ахмед Доган или на Делян Пеевски. Това заяви говорителят на ЦИК Росица..

публикувано на 29.08.24 в 15:23
Демонстрираха как работят дефибрилатори в Софийското метро. С тях и немедици може да спасяват пътници със сърдечен арест

На 16 октомври анестезиолози обучават ученици за оказване на първа помощ в училище

В момента правим организация за кампанията за първа помощ в училищата,  за да сме максимално полезни на максимално много места тази година. Целта ни е да покрием максимален брой училища в страната. Идеята е да става по-мащабно обучението, защото..

публикувано на 29.08.24 в 15:07

Засилват се международните критики към Израел

Засилват се международните критики към Израел заради новата му операция на окупирания Западен бряг на река Йордан. Тя започна вчера като според Тел Авив целта ѝ е да бъдат разбити терористични клетки.  Девет палестинци загинаха в нападнатите градове в..

публикувано на 29.08.24 в 14:49
Габриела Руменова, създател на платформата

Габриела Руменова: Има нелоялни търговски практики в кампанията за намаление на ученически пособия

Кампаниите за намаление на ученически стоки започнаха преди 2 седмици и не малко хора се възползваха от тях, но дали са се възползвали реално от намаление, не е ясно. Това коментира в интервю пред БНР Габриела Руменова, създател на..

публикувано на 29.08.24 в 14:48