Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петролът се търгува на цени от малко над 45 долара за барел

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската търговия. Опасенията на инвеститорите, че търсенето на горива в САЩ може да не се възстанови бързо на фона на буксуващите преговори по икономическите стимули след пандемията от новия коронавирус засенчиха съобщението за по-голямо от очакваното свиване на американските запаси, предаде "Ройтерс".

Играчите на пазара ще следят внимателно и ключовата министерска среща на основните производители на петрол днес по-късно.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 33 цента или с 0,7 на сто до 45,13 долара за барел, след като вчера поскъпна с 9 цента.

Американският лек суров петрол понижи котировките си с 21 цента или с 0,5 на сто до 42,68 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. Вчера този сорт петрол приключи сесията без промяна на цената.

Американските запаси са намалели с 4,3 милиона барела до близо 512 милиона барела. Анализаторите очакваха спад от 2,7 милиона барела през миналата седмица, сочат данни на Американския петролен институт.

Опасенията, свързани с търсенето, оказват натиск върху цената на петрола заради липсата на споразумение за американските стимули за икономиката и отлагането на търговските преговори между САЩ и Китай, коментира анализатор на петролния пазар, цитиран от "Ройтерс".

Снощи президентът Доналд Тръмп обяви, че отлага преговорите със САЩ, допълвайки, че сега не иска да разговаря с Пекин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури в по-голямата част от България

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за 21 области (виж графиката по-долу) Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива, сочи прогнозата на НИМХ. Преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но..

публикувано на 23.07.24 в 07:32
Димитър Главчев

Главчев отговаря на въпроси на граждани и медии във Фейсбук

Служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии пряко на страницата на Министерския съвет във Фейсбук днес от 10 часа. Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително под анонса в социалната мрежа. Сред публикуваните въпроси са такива, свързани с мерките срещу пожарите,..

публикувано на 23.07.24 в 07:27

Измервания от КРС на предавател за Плевенско

На 23 и 24 юли от 09.00 до 17.00 часа ще бъдат направени измервания от КРС на предавателя на ултракъси вълни ПЛЕВЕН 4 на честота 102.7 MHz, излъчващ програма „Хоризонт“. Възможни са  прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 23.07.24 в 06:00

"Тъмен кислород" се произвежда в дълбините на океаните без участието на светлина

Учени обявиха, че са открили "тъмен кислород", който се произвежда в дълбините на океана от бучки метал на дъното и без използването на светлина. Около половината от кислорода, който дишаме, идва от океаните. Преди последното откритие обаче се смяташе, че той се произвежда от растения във водата, които фотосинтезират - процес, за който се изисква..

публикувано на 23.07.24 в 05:21

Камала Харис: Ще спечелим президентските избори в САЩ

Ще спечелим изборите, заяви Камала Харис в град Уилмигтън, щата Делауеър. Тя говори пред служители в седалището на предизборната кампания, които работеха за преизбирането на Джо Байдън като държавен глава, а сега ще работят за Харис. Вярваме в свободата, възможностите и правосъдието за всички, подчерта вицепрезидентът демократ и допълни, че ще възстанови..

публикувано на 23.07.24 в 05:12
Курортът Агия Напа в Кипър

Все повече хора в Кипър търсят помощ заради топлинен удар и топлинно изтощение

Продължаващата гореща вълна в Кипър усложнява здравната ситуация, като спешните отделения на болниците се пълнят с десетки хора, пострадали от жегата, алармираха здравните власти. Заради високите температури бе поставен рекорд с издадено двойно предупреждение за изключително високи температури за три поредни дни и нощи. 64-годишна жена почина от..

публикувано на 23.07.24 в 03:34

Ценно признание за Теодор Ушев от фестивал в Италия

В Багерия на остров Сицилия започна десетото издание на международния фестивал Animaphixs за авторско анимационно кино. Наградата за цялостно творчество получи българският Теодор Ушев. Фестивалът бе открит с киноконцерт на Джовани Солима - един от най-големите виртуози на виолончелото, който чрез музика барок, рок и метъл представи картини от..

публикувано на 23.07.24 в 01:38