Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възгласи "оставка" към Георги Тодоров, ето какво отговори той

Георги Тодоров (вляво)
Снимка: Спортал

Привържениците на Левски изпратиха с възгласи "оставка" старши треньора на Левски Георги Тодоров, чиито възпитаници допуснаха домакинска загуба с 0:1 от отбора на Царско село.

Ето какво обясни Тодоров след поражението:

"Причината за загубата идва от липсата на достатъчно футболисти. Има хора, които не са готови. Матео е дошъл преди две седмици, не е готов за цял мач. Един от халфовете Илия Юруков, който три дена не е тренирал, не можа да издържи. С това разполагаме, за съжаление. Не мога да бъда недоволен от момчетата, стараха се, но това ни е моментното състояние.

Аз не съм виновен за това, че нямаме играчи. Ако някой мисли, че може да постигне повече, да заповяда. Аз съм дошъл да помогна. Трябва да се гледа коректно на нещата. Не съм дошъл тук за пари, нито съм правил селекцията, не съм довел аз тези футболисти, за да търпя упреци на някого.

Момчетата тренират много добре, но по време на мачовете се правят много грешки, особено в нападение. А и днес имахме своите шансове. В края на празна врата не можахме поне да изравним. В момента това ни е състоянието. Трябва да бъдем коректни, да видим с какво разполагаме и тогава да имаме някакви претенции.

Царско село има по-опитни футболисти. Затвориха пространствата. В предни позиции ние не бяхме достатъчно креативни, всичко беше брак и нищо не се получи.
С право феновете трябва да се недоволни, защото ние губим мач, нямаме победа тук от началото на годината.

Аз съм последния човек, който е виновен за това състояние. И днес има хора, които струват доста пари, пък какво показват? Без нови хора трудно ще се промени ситуацията.

Футболистите ни в атака сякаш не показаха особено желание.. След първите грешки някои се обезвериха. След това с излизането на Робърта стана по-зле.

Трябват ни още хора. В защита, в средата на терена, за да има повече възможности за креативност. А при нас от пейката влизат момчета от 2002, 2003-и набор.

За Ната, доколкото знам, той трябваше да дойде при нас още на 15-и. Аз лично съм впечатлен от този футболист още от миналия сезон. Ако стане този трансфер, ще бъде добре за Левски. Но трябва да питате ръководството.

Левски няма да се бори да не изпадне. Ако останем в това състояние, ще ни бъде много тежко. Но аз се надявам сега в прекъсването да дойдат хора, които да променят облика на отбора. В този вид можем да бъден конкурентни на Лудогорец, на ЦСКА, в момента това не е така. Покрай опитните хора трябва да се доизграждат младите момчета. В сряда ще стане ясно за Валери Божинов, за Боби Цонев...

Не смятам, че това е реалното ни място. В някои ситуации ни липсваше и късмет. И срещу Арда, и днес. Но късметът обикновено върви със силния", завърши Георги Тодоров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
С грандиозен спектакъл откриха Параолимпийските игри

С грандиозен спектакъл откриха параолимпийските игри

Грандиозен спектакъл в сърцето на френската столица Париж даде старт на параолимпийските игри, които ще приковат погледа на света в следващите 11 дни. Церемонията по откриването отново бе извън стадион, като се проведе между емблематичния булевард "Шанз-Елизе" и Плас де ла Конкорд и бе гледана на живо от 50 хиляди зрители. Голяма част от..

публикувано на 29.08.24 в 06:07
Талон Грикспор

Нидерландец е следващият съперник на Григор Димитров

Талон Грикспоfр от Нидерландия ще бъде съперник на Григор Димитров в следващата фаза на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като съперникът му във втория кръг Себастиан Баес от Аржентина се отказа при резултат 1:6, 0:2. Гриспор поведе в първата част с 5:0, преди Баес да успее да спечели първи гейм, но това бе всичко. Във втори сет..

публикувано на 29.08.24 в 06:03
Ясни са всички отбори в Шампионската лига по футбол

Ясни са всички отбори в Шампионската лига по футбол

Хърватският Динамо (Загреб), сръбският Цървена звезда, френският Лил и словашкият Слован Братислава са последните участиници в новото издание на Шампионската лига по футбол.  Динамо Загреб победи отстранилия Лудогорец - Карабах (Азербайджан) и в реванша с 2:0 и с общо резултат 5:0 се класира в Шампионската лига. Марко Пяца вкара за..

публикувано на 29.08.24 в 05:59
Александър Томаш

Александър Томаш е новият треньор на ЦСКА София

Александър Томаш е новият треньор на ЦСКА София, обявиха официално от клуба. По-рано днес Томаш и един от помощниците му в Спартак (Варна) Константин Мирчев посетиха базата на "червените" в Панчарево. "Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а с него у дома се завръщат и Константин Мирчев, и Тодор Кючуков! Христо Колев също е в..

публикувано на 28.08.24 в 21:18

Берое привлече капитана на ЦСКА

Баскетболният национал на България Венцислав Петков ще играе в отбора на Берое през новия сезон, обявиха от клуба. "След девет години националът Венцислав Петков се завръща в Стара Загора. Той избра офертата на Берое, след като последните два сезона беше в редиците на ЦСКА. Миналата кампания той завърши със средни показатели от 12,9 точки и..

публикувано на 28.08.24 в 18:36

Чех спечели 4-тия етап на Обиколката на България

Чехът Якуб Отруба от отбора на Ей Ти Ти Инвестмънтс спечели четвъртия етап в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България. Отруба финишира 207-километровия етап от Приморско до Сливен, който е най-дългият в тазгодишното издание на надпреварата, с време от 5 часа, 9 минути и 9 секунди. Той изпревари с почти две минути втория Тобиас..

публикувано на 28.08.24 в 18:34
Лъчезар Вълчев

Българин е финалист на световно по лека атлетика

Лъчезар Вълчев се класира за финал в тройния скок на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Лима, Перу. Българинът, който е европейски шампион на троен скок за юноши до 18 години от Йерусалим 2022 и бронзов медалист от Европейско първенство за юноши до 20 години в Йерусалим 2023, зае осмо място в..

публикувано на 27.08.24 в 22:21