Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият гард на братя Галеви Васил Капланов задържан за 72 часа

Арестът на Васил Капланов – Каплата, 26 август 2020 г.
Снимка: БГНЕС

На бившия гард на братя Галеви и бивш полицай с прякор Каплата е наложена мярка за задържане за 72 часа, но не във връзка с изчезването на Янек Миланов, както се коментира в  Дупница, а за държане на боеприпаси.

По неофициална информация мярката е наложена от прокурор от Районна прокуратура-Дупница.

Капланов беше арестуван малко преди 16 часа вчера в заведение на изхода на Дупница в посока с. Самораново.

От Окръжна прокуратура-Кюстендил коментират пред репортери, че арестът на Капланов не е по образуваното досъдебно производство за отвличането на Янек Миланов.

„Нямаме движение по това производство. Този арест не е свързан с нашето досъдебно производство“, цитират медиите говорителя на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова.

Възможно е Капланов да е преместен в следствения арест в Кюстендил. 

Васил Капланов-Каплата е заснет от камери в късната вечер на 31 юли, че е качил в джипа си 43-годишния дупничанин Янек Миланов, за когото все още няма никаква информация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Гешев се срещна с брата на изчезналия дупничанин

Братът на мистериозно изчезналия Янек Миланов - Марио, се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Срещата е била в столичната Съдебната палата и на нея е присъствал и апелативният прокурор на София Радослав Димов, съобщиха от държавното обвинение...

публикувано на 25.08.20 в 13:34
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков

Кирил Петков: Нашите избиратели могат да разчитат на консистентна позиция

Парламентарната група на ПП-ДБ реши с единодушие, че няма да подкрепи правителството, предложено от ГЕРБ, съобщи председателят на групата Николай Денков. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков допусна, че е възможно преди утрешното гласуване да се прави опит..

публикувано на 02.07.24 в 18:45

Медийна грамотност сред учениците за фалшиви новини - къде и как?

"Още от началните часове до 4 ти клас е добре да има обучение и за етичните медийни стандарти , за да могат учениците да разберат, че това, че с видели или прочели някаква новина, това не значи, че непременно точно така се е случило , коментира още..

публикувано на 02.07.24 в 12:58

КЕВР приема окончателно решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8..

публикувано на 30.06.24 в 07:45

15-годишната Натали има нужда от финансова помощ, за да оздравее

Натали, диагностицирана с рядка форма на болестта на Хиршпрунг, се моли за своето спасение. Детето се нуждае от спешна операция в чужбина, за да има шанс да живее. Необходимата сума от 45 000 евро не може да се осигури от майка й, която е самотен родител..

публикувано на 30.06.24 в 04:44

Стоилка Арсова: С електронни ваучери ще може да се плащат битови сметки, ако има договор с дружеството

Валидността на електронна карта за ваучери - bcard e-vouchers, бикарта, в повечето случаи е 5 години , а самите ваучери, които се зареждат всеки месец, са с едногодишна валидност. Бикартите предлагат на клиентите сайтове, където могат да..

публикувано на 28.06.24 в 10:17
Иглика Иванова

Иглика Иванова: Медийната грамотност е овластяване на аудиториите

Медийната грамотност е едно овластяване на аудиториите .  Това каза пред БНР Иглика Иванова, държавен експерт в Дирекция "Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности" в Министерството на културата. "Медийната грамотност се..

публикувано на 24.06.24 в 15:03

Православната църква чества Петдесетница

Днес православната църква празнува един от големите си празници - Петдесетница. На петдесетия ден след Христовото Възкресение Светият Дух във вид на огнени езици слязъл върху светите апостоли и ги дарил с божествената си благодат. От древни времена..

публикувано на 23.06.24 в 08:06