Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песков призова за предпазливо отношение към публикации по темата "Навални"

Той опроверга информацията, че Путин е обещал да създаде комисия за разследване на случая

Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия не разполага с никаква официална информация за състоянието на Алексей Навални. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и призова за предпазливо отношение към медийните публикации по темата. 

Говорителят на Кремъл изрази недоумение от факта, че германските власти все още на са публикували резултатите от изследванията на Алексей Навални и добави, че не знае каква информация са изпратили в Организацията за забрана на химическото оръжие. 

Дмитрий Песков опроверга също така информацията, че в разговор с италианския премиер Джузепе Конте президентът Путин е обещал да създаде комисия за разследване на инцидента с опозиционера. Руският държавен глава е съобщил, че Москва има интерес от изясняване на причините за случилото се, но засега не е необходимо започването на наказателно производство, посочи още Песков. Той напомни, че резултатите от изследванията в две руски лаборатории не са показали следи от отравяне в организма на Навални. 

Дмитрий Песков отговори и на американския държавен секретар Майк Помпейо, който заяви, че Съединените щати са готови да участват в разследването на инцидента с Алексей Навални.

Песков подчерта, че Москва също е заинтересована от изясняването на причините за случилото се. В същото време той определи като погрешни и неприемливи всякакви намеци за причастност към инцидента на руски официални лица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Алексей Навални

Навални е в съзнание и си спомня всички детайли около пътуването, при което бе отровен

Алексей Навални е дошъл в пълно съзнание и си спомня всички детайли около пътуването, при което бе отровен. Това съобщава германското списание „Шпигел“. Руският опозиционер се възстановява от отравянето с нервнопаралитичното вещество "Новичок" и вече е..

обновено на 10.09.20 в 16:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи дебат в новия Европарламент: Помощта за Украйна трябва да продължи

Помощта за Украйна трябва да продължи - това бе широкото послание, отправено по време на първия дебат в новия Европейски парламент, преди приемането на  резолюция за страната. Зад него застанаха Европейската народна партия, Алиансът на социалистите и..

публикувано на 17.07.24 в 12:07

В Гърция разбиха престъпна банда, изнудвала заведения

Гръцката полиция разби банда за изнудване, нейните членове дават днес показания пред прокурора. Арестуваните са обвинени в престъпления от заплаха и изнудване на собственици на заведения до бомбени атентати, палежи и нападения. Според..

публикувано на 17.07.24 в 11:47
Николай Денков

Денков: Няма по-важна тема от борбата с корупцията

Няма по-важна тема от борбата с корупцията, заяви председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков по повод критиките, че има и други съществени теми, които трябва да бъдат обсъдени и приети приоритетно. Денков отрече с искането за..

публикувано на 17.07.24 в 10:59
Венко Сабрутев

Венко Сабрутев: УС на БНБ може би иска да отстрани потенциален кандидат за служебен премиер

Отстраняването на Андрей Гюров като подуправител на БНБ е опит да се отстрани потенциален министър-председател на служебно правителство. С такава теза излезе депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев: "Правят впечатление обаче усилията на БНБ да вземат..

публикувано на 17.07.24 в 10:35

КНСБ: 2615 лева са нужни за издръжката на семейство с дете

1453 лева е необходимият месечен доход за издръжка на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама възрастни с едно дете сумата е 2615 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за..

публикувано на 17.07.24 в 10:34

Белгия подписа с Украйна споразумение за възстановяване на щетите от войната

Премиерите на Белгия Александер де Кро и на Украйна Денис Шмигал са подписали споразумение за сътрудничество в усилията за възстановяване на щетите, причинени от руското военно нападение, съобщиха белгийски медии, цитирани от БТА. Споразумението е било..

публикувано на 17.07.24 в 10:29
Момче се охлажда във фонтан в Атина, 12 юни 2024 г.

Гръцките власти с предупреждение за жегите и опасността от пожари

Областите до границата с България са с изключително висок риск от пожари, предупредиха гръцките власти. Днес и утре са критични дни с много високи температури, които ще достигнат, а на места и ще преминат 43 градуса. Червен код за горещини в цялата..

публикувано на 17.07.24 в 10:21