Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Мирчев, БСП: Вотът беше по учебник, лов на вещици няма да има

Жалбите не са свързани с опорочаване на изборния процес

Снимка: БГНЕС

„Имахме пряк избор, активност над 50 над сто – тя беше над 70 на сто, което прави избора на Корнелия Нинова легитимен по всички правила и оттук насетне ни предстои на конгреса да изберем нов състав на Националния съвет и да приемем своите документи“, каза в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП след избора за лидер на БСП.

Имаше един направен по учебник вот, партията показа, че ние сме една устойчива общност, функционираща на идеологическа основа. Оттук насетне трябва да дооформим тезата, че ние сме алтернативата на ГЕРБ. Не ни предстои да показваме кой на коя страна е бил в този вътрешен процес", посочи Мирчев.

По думите му лов на вещици след избора за лидер на социалистите няма да има.

Корнелия Нинова   Снимка: БГНЕС

Част от кандидатите вчера бяха наказани вчера от самите избиратели на партията, като поне двама от кандидатите получиха резултат, равен на статистическата грешка. Те нямаха никаква предизборна кампания, те обиждаха собствена си партия – това са двама от кандидатите - Валери Жаблянов и Красимир Янков“, изтъкна Стоян Мирчев.

Според Мирчев жалбите са били дребни и не са свързани с опорочаване на изборния процес„Например има жалби за това, че има изпуснати членове на партията в изборните списъци и то става дума за трима души. Няма как да манипулираш 50 хиляди души", подчерта Мирчев.

"Ние в нашата партия не се мразим. Социалистите показахме, че можем да правим чисти избори, че сме много добре организирани – с тази висока изборна активност", допълни той.

"При тази категорична победа на Нинова сега ще се съсредоточим върху това да освободим държавата от този откопод и мафия, която разяжда държавата и да се борим за по-доброто бъдеще на нашата държава".

Предстои 50-тият юбилеен конгрес на БСП.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова: Внушенията, че БСП се разцепва, приключиха вчера

Изборите за председател на БСП показват, че партията е единна, това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова, която спечели първия пряк избор за председател в 130 годишната историята на партията.  Нинова получи 81,5 процента от гласовете на..

обновено на 13.09.20 в 18:05

Кирил Добрев за изборите в БСП: И Лукашенко го избраха с 80%

Корнелия Нинова остава лидер на БСП. За нея са гласували над 81% от социалистите, показват предварителните данни от вчерашния първи пряк вътрешнопартиен вот за председател.   Кирил Добрев, основният съперник за поста на Нинова, за когото гласуваха близо 15..

обновено на 13.09.20 в 18:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

Koнcтитyциoнният cъд отмени съдебната медиация

Koнcтитyциoнният cъд cпря т.нар. съдебна медиация. Това става в деня, от който трябваше да започне нейното практическо прилагане. След жалба на Висшия адвокатски съвет конституционните съдии обявиха за противоконституционни приетите от 49-ото..

публикувано на 01.07.24 в 13:58
Тони Николов

Тони Николов: Църковната дипломация променя отношенията

Изказванията на митрополита Даниил и служението му като патриарх са съвсем различни . Затова при интронизацията на патриарха му събличат митрополитските одежди и обличат нови, защото си в съвършено друга роля. Това променя . Това коментира пред БНР..

публикувано на 01.07.24 в 13:42
Президентът Румен Радев

Президентът Радев е на работно посещение в Гърция

Президентът Румен Радев е на работно посещение в Република Гърция. В Атина държавният глава ще участва в откриването на 28-ата годишна кръгла маса на "The Economist". Тази година на форума ще се обсъждат задълбочаващите се геополитически..

публикувано на 01.07.24 в 13:37

Доц. Иво Янев: Патриарх Даниил показва, че има желание за дипломатично и обединително начало

Патриарх Даниил е изключителен монах, духовен човек, вярващ и  като молитвеник на БПЦ ще ни изненада, в добрия смисъл на тази дума, и ще покаже добри грижи за БПЦ и за Софийска епархия. Това сподели в интервю пред БНР доц. Д-р Иво Янев,..

публикувано на 01.07.24 в 13:29

"Булгаргаз" предлага окончателна цена за природния газ от 58,10 лв./MWh за юли

"Булгаргаз" предлага окончателна цена на природния газ за месец юли от 58,10 лв. за мегаватчас (без акциз и ДДС), по която държавната компания ще продава синьото гориво природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за..

публикувано на 01.07.24 в 13:28

ЕС няма да бърза да поднови преговорите за Брекзит с Обединеното кралство

ЕС няма да бърза да поднови преговорите за Брекзит с Обединеното кралство, дори ако лейбъристите дойдат на власт следващия четвъртък, заявиха високопоставени източници в Брюксел, цитирани от "Гардиън". Източниците посочват, че ще приветстват..

публикувано на 01.07.24 в 13:19

Поклонници поеха от Велико Търново към Рилския манастир по пътя на мощите на св. Йоан Рилски

20 поклонници тръгнаха от катедралния храм на Велико Търново към Рилския манастир, за да изминат пътя на мощите на св. Йоан Рилски, както това е било направено от рилските монаси пред 555 години.   Поклонническият поход по пътя на мощите на Св...

публикувано на 01.07.24 в 13:03