Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музеите в Смолян с безплатен вход

Регионален исторически музей "Стою Шишков" - Смолян
Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

Днес и утре са дните на „Отворени врати“ за безплатни посещения на музеите в Смолян. И през настоящата 2020 година за 22-ри пореден път се провеждат Европейските дни на наследството, под постоянното мото: ”Европа, общо наследство” като съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз. За 2020 г. инициативите се провеждат под мотото „Наследство и образование“. 

Регионалният исторически музей "Стойо Шишков", в партньорство с Община Смолян и клуб "Приятели на музея", организират разнообразни мероприятия през целият месец септември. Днес и утре са дните на отворени врати за безплатни посещения на музеите в Смолян. В събота ще може да се види къщата музей "Ласло Наги", а в неделя постоянната експозиция в музея "Културно историческо богатство на Родопите от древността до наши дни", както и временните изложби. 

От 24-ти до 29-и септември ще се реализира инициативата "Ден на европейската литература на Европа" в партньорство с музея, библиотеката и художествената галерия  в областният град. Тя ще представлява четения на известни и обичани европейски автори. Четящи ще са известни личности, почетни граждани, общественици, учени, спортисти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

С над 300 събития България се включва в Европейски дни на наследството

С над 300 събития България се включва днес в инициативата Европейски дни на наследството - съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, която тази година се провежда под надслов: „Европа, общо наследство”.  Тазгодишното издание е..

публикувано на 19.09.20 в 10:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов

"Възраждане" искат свикване на КСНС заради пожарите

Партия "Възраждане" поиска да се свика Консултативния съвет по националната сигурност към президента заради ситуацията с пожарите. Според лидера на партията Костадин Костадинов са необходими координирани действия на всички институции в държавата: "За..

публикувано на 19.07.24 в 10:25

НС задължи правителството да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва..

публикувано на 19.07.24 в 10:22

Депутатите от ДПС, лоялни на Доган, събират съмишленици на среща в София

Депутатите от ДПС, лоялни на почетния председател Ахмед Доган, събират днес областни координатори, кметове и председатели на общински съвети и активисти от цялата страна, за да обсъдят бъдещите си действия.  Организатори са Джевдет Чакъров и Рамадан..

публикувано на 19.07.24 в 10:05

Калин Стоянов: Пожарът е на три фронта в ямболските села Крайнево, Воден и Шарково

В ямболските села Крайнево , Воден и Шарково пожарът е на три фронта, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов от село Мамарчево. По думите му, единият от тях е тръгнал към българо-турската граница, която е сравнително близо:..

публикувано на 19.07.24 в 09:56
Юлиян Попов

Юлиян Попов за пожарите: Най-важното е когато мине кризата, да не я забравяме

Поведението на държавата в сегашните пожари е адекватно. Въпросът е дали държавата е адекватно подготвена.  Това заяви пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов.  "Когато се случи пожар, ти може да имаш адекватно..

публикувано на 19.07.24 в 09:46
Георги Проданов

Георги Проданов: Не съм оптимист и за третия мандат. Предизборният режим вече върви

Това, че крачим към нови избори беше ясно още след провала на първия мандат, обясни пред БНР политологът Георги Проданов.  Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-то Народно..

публикувано на 19.07.24 в 09:35
Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.

Един човек е убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив

Един човек беше убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив тази нощ. 8 души са получили наранявания, но състоянието им не е тежко. Съобщава се и за израелски въздушни удари в Ливан, където почти всеки ден има размяна на огън от двете страни на..

публикувано на 19.07.24 в 08:30