Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намерено е детето, изчезнало от дома си в Якоруда

| обновено на 24.09.20 в 18:16

Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна от дома си в Якоруда. След близо 24 часовата акция по издирването му, в която участваха над 100 служители на полицията, жандармерията, специални екипи със следови кучета и планински спасители, детето е намерено невредимо в село Бунцево. 

Към 15.30 часа днес е получен сигнал, че малкото момченце е открито в гората до село Бунцево, което се намира на 14 километра от общинския център. Към мястото се отправиха полицаи, жандармерия и криминалисти, за да установят самоличността на момчето.

Към момента полицията не съобщава подробности как момчето, което е на 2 годинки и седем месеца, се е оказало там.

"Детето е намерено от горски служител. Открито е в местността Малката река в землището на село Бунцево, на около 20 км от къщата. Важното е, че детето е живо и здраво. Как е стигнало до там, тепърва имаме много работа. Нямаше следа допреди половин час. За 2 годишно дете е доста отдалечено място", каза старши комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР-Благоевград.


Близо 70 служители на полицията, жандармерията и специални екипи със следови кучета се включиха в издирването на детето, което изчезна в късния следобед вчера от дома си в Якоруда. Работи се по всички версии, включително и за отвличане.

Мехмед Юркин е на 2 години и 7 месеца от гр. Якоруда. Последно детето е било забелязано около 16:00 часа на 23.09.2020 г. в двора на дома си в гр. Якоруда. След подаването на сигнала, около 18:00 часа на тел. 112, са предприети незабавни издирвателни мероприятия от полицейски служители, служители на РСПБЗН-Разлог, Планинска спасителна служба и служители на общината.

Момчето е играело в двора на къщата, в която живее семейството. По информация на родителите до 16 часа е било там. След като не успели да го открият никъде, подали сигнал в полицията.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Епидемия и коклюш в 21 области, но без извънредна епидемична обстановка

У нас вече има епидемия от коклюш, но няма да бъде обявена извънредна епидемична обстановка, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му има потвърдени случаи на инфекцията в 21 области в страната. На днешното заседание на Министерския съвет ще бъдат представени мерки за ограничаване на..

публикувано на 26.04.24 в 11:42

"Български пощи" възстанови приемането на писма и колети за Израел

От днес "Български пощи" възстановяват приемането на писма и колети за Израел. Няма да бъдат приемани куриерски пратки. От пощите посочват, че е възможно да има забавяния в доставките заради промени в полетите на авиопревозвачи, наложени от остановката в Израел.

публикувано на 26.04.24 в 11:35
Делян Пеевски

Пеевски: Проектът ПП-ДБ приключи!

Проектът ПП-ДБ приключи, промяната се превърна в пълна контрабандна подмяна. Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Пеевски призова Петков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не коментират с кого ще управлява ДПС, защото това зависи единствено от вота на избирателите и решението на движението. Изборният..

публикувано на 26.04.24 в 11:28

На първо четене: НС забрани рекламата на хазартни игри в медиите

На първо четене Народното събрание забрани рекламата на хазартни игри в медиите. Очаква се промените да бъдат окончателно прокарани на извънредно заседание във вторник, 30 април. С единодушно подкрепените промени в Закона за хазарта на първо четене парламентът забрани рекламата на хазартни игри в радио и телевизионни програми, на обществени..

публикувано на 26.04.24 в 11:10

ЦИК заличи партия "Атака" за изборите на 9 юни

ЦИК заличава регистрацията на партия "Атака" за изборите на 9-ти юни. Това става ясно от решение на комисията, публикувано снощи. Причината е, че при извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от изискването за 2500 избиратели. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен..

публикувано на 26.04.24 в 11:10

Великобритания защитава университети си заради риск за националната сигурност

Чужди държави се насочват към британските университети  в опит да  подкопаят националната сигурност, предупреди  британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5. Заместник-ректорите от 24 водещи университета бяха информирани за заплахата от службите за сигурност и правителството. Те бяха предупредени, че авангардни изследвания в..

публикувано на 26.04.24 в 11:00
Запалване на олимпийския огън на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Берлин, Германия, 17 юни 2023 г.

120-годишен кораб транспортира олимпийския огън от Гърция до Франция

В Атина днес предават олимпийския огън на организаторите на Олимпиадата от Париж. Затворени са централните улици, през които ще премине щафетата с огъня. Съгласно традицията за 11 дни щафетата с олимпийския огън обиколи различни места на Гърция, където беше посрещната с тържества и призив за мир по време на игрите в Париж. Огънят премина 5200..

публикувано на 26.04.24 в 10:50