Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителка в началния курс в Дупница е заразена с коронавирус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Учителка в началния курс от основно училище “Св. Климент Охридски” в Дупница е заразена с коронавирус, съобщиха от Областния кризисен щаб в Кюстендил.

Тя е преподавала на 4-ти клас.

Целият клас преминава на обучение в електронна среда.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблемът с питейната вода в много райони на България може да се задълбочи

Специалисти по водоснабдяване предупреждават, че проблемът с недостига на питейна вода в много райони на България може да се задълбочи.  Над 60 населени места, в които живеят около 40 хиляди души, са на воден режим заради намалени количества във водоизточниците.  Най-голям е броят на селищата в област Шумен, а от сезонен хроничен недостиг на вода..

публикувано на 27.07.24 в 14:11
Джакарта

От Джакарта в Борнео - спорният мегапроект за новата столица на Индонезия

Името му е Нусантара - явански термин за "архипелаг", намира се насред джунглите на провинция Източен Калимантан, в индонезийската част на остров Борнео и ще стане официално новата столица на Индонезия на 17 август по време на отбелязването на 79-ата годишнина от независимостта на страната от Нидерландия. Изграждането на града започна в средата..

публикувано на 27.07.24 в 14:00
доц. Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: Промяната в Конституцията трябва да е последна стъпка, не първа

"Има положения, с които на пръв прочит не съм съгласна. Има един основен мотив, който може да се види през цялото решение – че самият съд е разделен . По определени въпроси са успели да постигнат дали мнозинство, дали единодушие, по други не са успели." Това каза пред БНР доц. Наталия Киселова, преподавател в Софийския университет "Св...

публикувано на 27.07.24 в 13:51
Снимката е илюстративна, архив.

Русия твърди, че е установила контрол върху Лозоватское

Руските сили са установили контрол върху населеното място Лозоватское в т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна, съобщиха от руското министерство на отбраната. Твърди се също, че шест бригади на украинските въоръжени сили са претърпели поражение в няколко селища в областта. От страна на Киев няма коментар на твърденията.  Над 100..

публикувано на 27.07.24 в 13:46

Над 2 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на най-пострадалите домове във Воден и Крайново

Над два милиона лева ще са необходими за възстановяване домовете на най- тежко пострадалите при пожарите в боляровските села Воден и Крайново. Общинските съветници и кметът на крайграничната община дариха месечните си възнаграждения за възстановяване след огнената стихия.  13 семейства са останали без единствения си дом, техните къщи трябва да..

публикувано на 27.07.24 в 13:42
В столицата се открива 61-ата сесия на Междуправителствения панел по изменение на климата (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) към ООН. На снимката: столичният кмет Васил Терзиев. Снимка: Милена Стойкова/БТА

Терзиев: Една от целите ни е до 2030 година София да е град без замърсители на въздуха

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г., каза столичният кмет Васил Терзиев при откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума, който бе открит днес и ще продължи до 2 август. Сесия на Междуправителствения панел по..

публикувано на 27.07.24 в 13:31
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Израел нареди евакуацията на район в Газа, обявен за хуманитарна зона

Израелската армия нареди евакуацията на пренаселен район в Газа, обявен за хуманитарна зона. Военните посочиха, че планират операция срещу бойците на "Хамас" в град Хан Юнис, включително в района на съседното селище Муаси, където има импровизиран бежански палатков лагер, приютил хиляди хора, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес. Заповедта..

публикувано на 27.07.24 в 13:20