Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария на газопровод в Плевен, двама пострадали

Снимка: Георги Нейков, БНР

Инспекцията по труда в Плевен продължава проверката за причините на производствената авария на газопровод, при която са пострадали двама мъже.

Аварията е станала при ремонт на стар газопровод в близост до завод „Рубин“.

Сигналът за инцидента е постъпил вчера в 15:11 часа, уточниха от МВР.

Незабавно на място са изпратени екипи на пожарната за локализиране на единственото огнище, взрив не е имало. Единият пострадал - 49-годишен, е транспортиран в „Пирогов“, а другият – 45-годишен, е настанен за лечение в отделение за пластична хирургия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Направена му е спешна операция.

По първоначална информация пострадалите са извършвали ремонтни дейности. За случая е сезирана прокуратурата, проверка извършва и Инспекцията по труда, директорът Борис Петков :

"В Стъкларския завод извършват някакви реконструкции, някои са външни фирми. И тази фирма е София, която си извършва ремонтни дейности. Още нямаме пълните дейности, в момента се събира документация, извършва се разследване на злополуката".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест пред НС заради промените в Закона за околната среда

Представители на Зелено движение и коалиция "За да остане природа в България“ се събраха на протест пред Парламента, за да заявят несъгласието си с промените в Закона за околната среда, които депутатите обсъждат. Според протестиращите под предлог за подобряване на административните процедури се предвижда одобряване на огромни по мащаб проекти без..

публикувано на 19.04.24 в 16:16
Мария Нейкова, областен управител на Бургас

Мария Нейкова е новият областен управител на Бургас

Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители. С решение от днес от длъжността в Бургас е освободен Пламен Янев. На негово място е назначена Мария Нейкова.  Тя заемаше позицията областен управител два пъти досега по време на служебни кабинети -  в периода май 2021 г. - януари 2022 г., и от август 2022 г- до юли 2023 г. В момента..

публикувано на 19.04.24 в 16:11
Стефан Димитров

Външният министър заяви, че остава, докато получи указ за освобождаването си

Служебният министър на външните работи Стефан Димитров заяви, че остава на поста докато има указ на президента до освобождаването му. Димитров каза, че комуникацията му със служебния премиер Димитър Главчев започва да се подобрява:  "Ще повторя това, което е казал премиерът - има вече диалог. Диалогът е възстановен. От това как този диалог ще..

публикувано на 19.04.24 в 16:09

Авария остави без вода жителите в централната част на Берковица

Аварията е на главен водопровод е на улица ”Калето”, уточнява от ВиК Берковица. Поради тази причина без вода са живеещите в централната част на града и квартал "Заряница". От местното водоснабдително дружество уведомяват потребителите, че аварията се очаква да бъде възстановена в най-кратки срокове и водата да бъде пусната в ранния следобед..

публикувано на 19.04.24 в 16:06
Министър-председателят Димитър Главчев

МС приема програма за компенсиране на разходите за електроенергия

Програма за компенсиране на разходите за крайни клиенти за електрическа енергия за първите шест месеца на тази година предстои да бъде приета от Министерския съвет на днешното му заседание.  Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на заседанието.  С 30 млн. лв. ще се компенсират разходите за електроенергия на училища,..

публикувано на 19.04.24 в 15:55

През май в търговска експлоатация влиза терминалът за газ до Александруполис

От началото на май в търговска експлоатация влиза терминалът за втечнен газ до Александруполис, като България притежава 20% от акциите на проекта. Успешно приключват пробите за включване в търговска експлоатация на терминала за втечнен газ до Александруполис, съобщават от министерството на енергетиката в Атина. В момента текат изпитанията..

публикувано на 19.04.24 в 15:37

Д-р Пламен Цеков: НЗОК заплаща на сляпо, купува услуга, но не пита болницата колко ѝ струва

Забавяне на преструктуриране на болниците е заради страх в политическата класа. Защото това е драстична промяна и ще доведе до преподреждане на пазара на болничните услуги .   Това заяви в интервю пред БНР д-р Пламен Цеков, бивш шеф на НЗОК, сега директор на болницата в Севлиево. "И ще се окаже, че много от най-добрите лечебни заведения..

публикувано на 19.04.24 в 15:33