Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В четири общински болници в София се лекуват пациенти с Covid-19

Дончо Барбалов в Четвърта градска болница
Снимка: Столична община

В четири общински болници в София се лекуват пациенти с Covid-19. И днес в столицата са най-много случаите на новозаразени с коронавируса.

В Първа, Втора и Пета градска болници има общо настанени 72-ма пациенти, отчете по време на заседание на Комисия по здравеопазване към Столичния общински съвет зам.-кметът Дончо Барбалов. Допълнително отделение е открито в Четвърта градска болница, но в него все още няма настанени пациенти. 

Общинските болници разполагат с достатъчно оборудване и средства, увери заместник-кметът по здравеопазване. Във всички  детски ясли на територията на София са извършени проверки за спазване на противоепидемичните мерки, в момента се инспектират детските градини, информира още Барбалов.

По сметката „Ковид“ на Столичната община, общинските съветници са превели половин милиона лева до този момент, съобщи общинският съветник Малина Едрева. Ако се наложи, може да бъде активиран този фонд в помощ на борбата с Covid-19. 

Репортаж на Евелина Стоянова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини в София

Не се налага затваряне на детските градини в столицата, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Според нея към момента няма нужда от налагането на допълнителни мерки за ограничаване на епидемията от коронавирус. Фандъкова отново призова за спазване на..

обновено на 28.10.20 в 14:41

Антирекорд: 2569 нови случая на коронавирус у нас

2569 нови случая на Covid-19 са регистрирани у нас през изминалото денонощие. Това е най-голямата бройка установени случаи на заболяването на всекидневна база от началото на пандемията. Положителни са почти 23 на сто от направените тестове -..

обновено на 28.10.20 в 12:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ценно признание за Теодор Ушев от фестивал в Италия

В Багерия на остров Сицилия започна десетото издание на международния фестивал Animaphixs за авторско анимационно кино. Наградата за цялостно творчество получи българският Теодор Ушев. Фестивалът бе открит с киноконцерт на Джовани Солима - един от..

публикувано на 23.07.24 в 01:38
Жозеп Борел

Неформалните съвети "Външни работи" и "Отбрана" на ЕС ще се проведат в Брюксел, а не в Будапеща

Предвидените в края на август неформални съвети "Външни работи" и "Отбрана" ще се проведат не в Будапеща, а в Брюксел. Решението бе взето и оповестено от върховния представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. То е израз на..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Алсу Курмашева

Съд в Русия изпрати в затвора за 6,5 години журналистка с руско и американско гражданство

Съдът в Русия изпрати в затвора за шести години и половина журналистка с двойно гражданство руско и американско, която работеше за радио "Свободна Европа". Алсу Курмашева беше призната за виновна, че е разпространявала фалшиви информация за руската..

публикувано на 22.07.24 в 20:52
Камала Харис

Камала Харис: Наследството на Байдън е несравнимо в съвременната история

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис похвали президента Джо Байдън за службата му на страната в първата си публична изява, откакто той внезапно се отказа от президентската надпревара и я подкрепи за свой наследник. В речта си тя само говори за..

публикувано на 22.07.24 в 20:43

Атанас Атанасов: Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата

"Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата. А ДАНС за пореден път изпълнява политическа поръчка за компрометиране, този път на кмета на София". Така съпредседателят на ПП ДБ Атанас Атанасов коментира съобщеното по-рано днес от..

публикувано на 22.07.24 в 20:18
Олександра Микулска от Украйна,

Олександра Микулска: В "Храна за размисъл" избрах ястие, пълно със спомени от семейството

Не вярвах, че някой ще се интересува от нашите истории и много се радвам, че съм част от кампанията „Храна за размисъл“. Това призна в интервю пред БНР Олександра Микулска от Украйна, едно от лицата на кампанията, в която се представят..

публикувано на 22.07.24 в 19:31

Пожарът край гарата в Кочериново е овладян

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, съобщи БТА, като цитира директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни,..

публикувано на 22.07.24 в 18:56