Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив Пловдив взе само точка от Монтана

Снимка: БФС

Локомотив Пловдив и Монтана завършиха 2:2 в оспорван мач от 11-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

Домакините започнаха по-активно и бързо поведоха в резултата. В 7-ата минута след центиране от корнер Анте Аралица продължи с топката с глава към на Димитър Илиев. Капитанът на "черно-белите" плонжира и с глава прати кженото кълбо във вратата на противника за 1:0.

Две минути по-късно Аралица стреля от удобна позиция, но Марин Орлинов отрази шута му.

Гостите постепенно се съвзеха. В 23-ата минута Билал Бари отправи точен удар към вратата на домакините, но Мартин Луков улови топката. Две минути по-късно футболистите на Монтана изравниха. Билал Бари отне топката на Парвиз Умарбаев, подаде на Тони Тасев, която с техничен удар се разписа за 1:1. Това попадение вдъхнови гостите . В 31-ата минута Тони Тасев преодаля  Петър Витанов и  прати топката успоредно на голлинията на "смърфовете", където Лукас Масоеро в опита си дая изчисти я вкара в собственете си врата, вкарвайки си автогол за 1:2.

Локомотивци реагириха светкавично и две минути след това Момчил Цветанов центрира в наказателното поле на съперника, а Бирсент Карагарен плонжира и изпрати топката право във вратата северняците за 2:2.

Атаките към двете врати продължиха. Секунди преди почвката Барсент карагарен стреля, но Марин Орлинов изби.

Гостите  започнаха по-уверено второто полувреме. В 48-ата минута  техният футболист Димитър Илиев стреля опасно, но Мартин Луков запази вратата си суха. В 63-ата минута Бирсент Карагерен прати коженото кълбо в аут. Домакините опитаха натиск, но трудно преодоляваха защитата на гостите. В 88-ата минута Георги Минчев стреля опасно, но Марин Орлинов изби. Така и двата отбора  си поделиха по една точка

В класирането Локомотив е лидер с 23 точки, докато Монтана е на 11-о място с 12 точки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия, младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33