Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коментар на Петър Волгин: Ислямистите и глупавата Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атентатите, намушкванията, обезглавяванията, извършвани от ислямски фанатици в много западни държави, са до голяма степен резултат от политиката на същия този Запад. Желаейки да се покажат като страхотно толерантни и великолепно мултикултурни, тези държави широко отвориха вратите си за всякакви хора от целия свят. Включително и за такива, които изобщо не се отличават с толерантност. Нещо повече.

През последните няколко десетилетия не само бяха приемани такива хора и семействата им, ами се правеше всичко възможно пришълците да живеят в новия си дом така, както са живели племената им през средните векове, а не така, както живеят гражданите на едно цивилизованото общество. Ето така в държави като Франция и Германия се образуваха истински гета, в които се живее не според законите, а според извратените правила на някакво домодерно общество. Според тези правила е напълно нормално да осакатиш или даже да убиеш дъщеря си или сестра си само защото се е усмихнала на непознат. Някой ще каже, че това са ужасяващи изключения.

В такъв случай трябва да кажем, че ужасяващо изключение е и обезглавяването на учителя Самюел Пати. И убийството на богомолците в Ница. И всички онези намушквания, които зачестиха през последните години.

Не стават ли твърде много изключенията? И не се ли превръщат в правило?

Крайно време е да признаем, че вината за ужасяващите терористични актове е не само на техните преки извършители и вдъхновители. Отговорност носят и ръководителите на западните държави, които в продължение на десетки години позволяваха на големи групи от хора да се държат така, все едно живеят според правилата на шериата, а не според нормалните закони. И още нещо.

Всеки, който през десетилетията сочеше опасността от подобна „толерантност“, биваше заклеймяван като „фашист“, „националист“ и изобщо като много лош човек. Внушаваха ни, че трябва да уважаваме „различността“. В крайностите си малоумната либерална пропаганда стигаше до там да твърди, че колкото някой е по-различен, толкова е по-ценен. Съответно в никакъв случай не биваше да пречим на различността. В каквото и да се изразява тя. Дори и в рязането на глави.

Точно преди десет години излезе книгата „Германия се самоунищожава“. Нейният автор Тило Сарацин, изтъкнат учен и политик, с факти доказваше, че заради ниската раждаемост и наплива на мюсюлмански имигранти, които не желаят да се интегрират, страната му е изправена пред демографска катастрофа. Читателите харесаха книгата. От нея се продадоха милион и половина копия. Либералният истаблишмент обаче никак не я хареса. Както левите, така и десните елити обвиниха Сарацин в „ислямофобия“ и в друг, изключително тежък грях според мултикултуралистите, „нетолерантност“. А Тило Сарацин, дългогодишен социалдемократ между другото, просто беше решил да не се съобразява повече с догмите на политическата коректност. Беше решил да говори истината. Да каже и да докаже, че ако Германия, респективно и целият Запад, не променят сбърканата си политика на защита на мултикултурализма, ги очаква гибел.

Ето го и най-важният въпрос.

Способна ли е Европа и изобщо цивилизованият свят да се противопоставят на фанатиците и терористите? Способни са. Стига да искат, разбира се. И първото, което трябва да направят управляващите в европейските държави, е да приключат с политиката на криворазбрана „толерантност“. Не може да има толерантност към хора и организации, които проповядват насилие. Специалните служби във всяка държава знаят кои имами правят това, в кои медресета и полулегални центрове се насажда омраза. Хора, които се занимават с това, които сеят нетърпимост, нямат място в Европа. Такива лица трябва да бъдат екстрадирани. Отношението към тях трябва да е твърдо и безкомпромисно. Това трябва да бъде направено не само заради сигурността на европейските граждани. Трябва да бъде направено, за да се тегли дебела черта между нормалните мюсюлмани, които са болшинство и трябва да бъдат уважавани, и радикалните ислямисти, към които трябва да се подхожда с цялата строгост на закона. Разбира се, когато законът бъде приложен с цялата му сила, веднага ще последва ужасен рев. Ще се оплакват не само подбудителите на терористичните актове. Ще плачат и либералните им защитници. Ще плачат „полезните идиоти“, онези, които смятат, че различността винаги трябва да бъде уважавана. Онези, които вярват, че най-ефективният начин да се бориш с тероризма е да размахваш плюшени мечета. Онези, които са готови да прегърнат всеки брадат екстремист и никак не се замислят, че главното желания на брадатия е да им пререже гърлата.

Крайно време е Европа да се излекува от глупостта си. Да отвори очи и да види, че срещу себе си има не просто някакви симпатяги, отличаващи се с безобидна „различност“. Срещу себе си Европа има фанатизиран враг, който възползвайки се от нашата толерантност, иска да установи един крайно нетолерантен ред. Плакатчетата тип „Вилкомен“ и балончетата под формата на сърце няма да спрат ислямските терористи. Подбудителите и извършителите на терористичните актове могат да бъдат спрени само от една силна държава. От държава, която е достатъчно умна, за да цени свободата и достатъчно сила, за да я защитава успешно.

снимка: ЕПА/БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Пленкович

ХДО печели изборите в Хърватия, но и втората политическа сила има шанс за кабинет

Според най-новите данни на Държавната избирателна комисия в Хърватия управляващата дясноцентристка Хърватска демократична общност печели 61 мандата в 151-местния парламент на проведените вчера избори. Това означава, че тя няма да може да управлява самостоятелно и ще трябва да води преговори с други партии, успели да влязат в хърватския Сабор...

публикувано на 18.04.24 в 23:05
Милорад Додик

Босненски сърби протестираха срещу проекторезолюция за геноцида в Сребреница

Десетки хиляди босненски сърби се отзоваха днес на призива на лидера си - президента на Република Сръбска - Милорад Додик да протестират срещу проект на резолюция на Общото събрание на ООН, с която от идната година 11 юли може да бъде обявен за международен ден за възпоменание на геноцида в Сребреница. По време на войната в Босна през първата..

публикувано на 18.04.24 в 23:00
Избори в РСМ

Започна кампанията за парламентарните избори в Северна Македония

В Република Северна Македония днес официално започна кампанията за парламентарните избори на 8 май.  БТА предава от Скопие, че на стената на коритото на река Вардар в центъра на града с големи червени букви на бял фон е изписано "Българите в конституцията е предателство”. Агенцията отбелязва, че това е прессъобщение от партията "Левица",..

публикувано на 18.04.24 в 22:57
Иранският първи дипломат Хосейн Амир Абдолахиан.

Иранският външен министър: Ще накараме Израел да съжалява, ако ни нападне

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан се зарече днес пред Съвета за сигурност на ООН, че страната му ще "накара Израел да съжалява" за всяко нападение срещу нея, предаде БТА като се позова на Франс прес. "Действията за самозащита и контрамерките на Иран са приключили, така че израелският терористичен режим трябва да прекрати всякаква..

публикувано на 18.04.24 в 22:47

До края на април ще е готова методиката, гарантираща сигурността на машинния вот

До края на април ще е готова методиката, която ще гарантира, че машините за гласуване ще отговорят на условията. Въпросът е бил обсъден на работна среща в Министерството на електронното управление.  Работна група от министерството, от Института по стандартизация и на Института по метрология ще изготвят актуализацията на методиката.  След това тя..

публикувано на 18.04.24 в 22:17

Шест грузински партии призоваха за протести срещу законопроекта за "чуждестранните агенти"

Шест грузински опозиционни партии призоваха за масови протести срещу правителствения законопроект за "чуждестранните агенти", който вече стана причина за многохилядни протести в столицата Тбилиси. Според опозицията, спорният законопроект цели да блокира пътя на южнокавказката страна към Европейския съюз и НАТО.  Грузия прие на първо четене..

публикувано на 18.04.24 в 22:00

Нов музеен обект край с. Шуменци разказва за Тутраканската епопея

Нов музеен обект отвори врати днес край тутраканското село Шуменци, където през 1916 година се е провела една от най-големите битки, дала началото на освобождението на цяла Южна Добруджа, битката за Тутраканската крепост. Той е на стойност близо 8 милиона лева. Нови технологии пресъздават битката при Тутракан Лентата на иновативния музей,..

публикувано на 18.04.24 в 20:15