Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сашо Диков: Не изключвам Борисов да подаде оставка във всеки един момент

| обновено на 31.10.20 в 16:55
Снимка: БГНЕС

„В различните периоди от живота на един човек идват различни нагласи. При мен, в чисто професионален аспект, съм си надвил над всички професионални масрафи. Всякакви рейтинги съм чупил. Идва момент, в който искаш да дадеш нещо“. Това сподели в предаването „Политически НЕкоректно“ журналистът Сашо Диков.

Преносител на акциите на „Левски“

„Предаването на акциите на футболния клуб е полезно за „Левски“ дело. Никога не съм бил левскар, но винаги, когато мога да помогна, съм готов на това… Не съм взел и една стотинка нито от Цветан Василев, нито от Васил Божков. Затова мога да си правя, каквото поискам. По никакъв начин не съм зависим от тях“.

Какъв е Бойко Борисов?

„Години наред свръх харизмата му и умението му на човек от народа му помагаше да печели симпатии, но с последните записи лъсна уродливият образ на Бойко Борисов. Не можеш по този начин да говориш неща за хора, да не говорим за снимките, пачките. Ако имахме прокуратура, отдавна този човек нямаше да е в политиката, нямаше и да е на свобода. Но има късмет, че нямаме прокуратура… Вторият му голям късмет е, че не може да се появят опозиционни сили, които да бъдат припознати от хората като опозиция на Бойко Борисов“.

Изборите през март

„Най-логично е да има избори през март. Прогнозата ми е и не изключвам възможността, че във всеки един момент Бойко може да подаде оставка, защото във всеки един момент може да се появи някакъв материал. Ами ако се появи видео как той спи и до него е отвореното чекмедже с пачките? Ако се появи, че в ливанска банка на негова сметка или на негови приближени лежат 50-100 милиона... Не изключвам възможността Бойко Борисов отново да спечели изборите. Друг е въпросът след това какво става... От едната страна е Бойко с неговите гафове, от другата страна е т.нар. „истинска опозиция“... А „идеологическите девственици“ Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов, може ли да сте толкова тъпи в политическите си заключения, че да не подкрепите Мая Манолова“.

Що за правосъдие имаме

Журналистът зададе и въпрос: Що за правосъдие имаме, когато главният обвиняем по знаковото дело „КТБ“ все още не разпитан, и не е разпитан Васил Божков, който е застанал с името си зад рекета, поискан от Борисов и Горанов за 67 милиона?

„Докога хора от прокуратурата ще се пъчат, и Гешев също, че нещо правят срещу корупцията“. 

Интервюто със Сашо Диков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министърът на околната среда е одобрил Насоки за опазване на дюните

Министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов е одобрил снощи Насоки за правомощията на контролните органи, свързани с опазване на дюните по Черноморието и в националните паркове. Административнонаказателната дейност на отделните контролни органи, съобразно правомощията им, обхваща установяването на нарушения като незаконна сеч, навлизане..

публикувано на 19.03.24 в 12:46
Протест пред руското посолство в Катманду срещу вербуването на непалци за войната на Русия в Украйна.

Хиляди непалци воюват на страната на Русия в Украйна

Около 2000 непалци са били вербувани от Русия да се бият във войната срещу Украйна, разкрива Скай нюз в ексклузивен материал.  Принудени да правят това от бедност, много от непалските наемници сега отчаяно искат да се върнат. Скай нюз разказва историята на 35-годишния Ганеш – един от малкото доброволци, имали късмет да се приберат..

публикувано на 19.03.24 в 12:43

Доклад: Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние

Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние поради многото дупки по тях. Ремонтните работи по пътната настилка са на най-високото си ниво за последните осем години, според нов доклад. Алиансът на асфалтовата промишленост обяви, че се очаква общините да поправят два милиона дупки през текущата финансова година. Това е ръст от 43% спрямо..

публикувано на 19.03.24 в 12:37

Неофициално: Провал на преговорите, отиваме на избори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на избори. Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни централи на коалициите, цитирани от БГНЕС...

публикувано на 19.03.24 в 12:30
Снимката е илюстративна, архив

ГДБОП разби престъпна група за фалшиви пари и документи, арестувани са петима

ГДБОП разби престъпна група изработвала и разпространявала фалшиви документи и пари.   Задържани да петима души. В хода на операцията са арестувани общо петима души, двама, от които в момент на извършване на сделка с неистински български паспорт. Последвали и претърсвания в осем адреса в условията на неотложност, претърсвания на автомобили,..

публикувано на 19.03.24 в 12:27
Румен Радев

Президентът ще информира за промяна на програмата си за среща с Габриел

От прессекретариата на президента Румен Радев обясниха пред БНР, че  "имат готовност да приемат кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни". "Съгласно Конституцията,..

публикувано на 19.03.24 в 12:24
Бистра Иванова и Махса Нураи

В очакване на Ноуруз и новото начало

Утре - 20 март, настъпва астрономическата пролет. В ранните часове ще се изравнят ден и нощ и ще има равноденствие, което съвпада с един важен за Азия празник – Ноуруз, известен още като Персийската нова година. Той представлява поредица от 13 дни, в които се провеждат специфични ритуали. Празникът се отбелязва от поне 3000 години. Произходът му е..

публикувано на 19.03.24 в 12:02