Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сашо Диков: Не изключвам Борисов да подаде оставка във всеки един момент

| обновено на 31.10.20 в 16:55
Снимка: БГНЕС

„В различните периоди от живота на един човек идват различни нагласи. При мен, в чисто професионален аспект, съм си надвил над всички професионални масрафи. Всякакви рейтинги съм чупил. Идва момент, в който искаш да дадеш нещо“. Това сподели в предаването „Политически НЕкоректно“ журналистът Сашо Диков.

Преносител на акциите на „Левски“

„Предаването на акциите на футболния клуб е полезно за „Левски“ дело. Никога не съм бил левскар, но винаги, когато мога да помогна, съм готов на това… Не съм взел и една стотинка нито от Цветан Василев, нито от Васил Божков. Затова мога да си правя, каквото поискам. По никакъв начин не съм зависим от тях“.

Какъв е Бойко Борисов?

„Години наред свръх харизмата му и умението му на човек от народа му помагаше да печели симпатии, но с последните записи лъсна уродливият образ на Бойко Борисов. Не можеш по този начин да говориш неща за хора, да не говорим за снимките, пачките. Ако имахме прокуратура, отдавна този човек нямаше да е в политиката, нямаше и да е на свобода. Но има късмет, че нямаме прокуратура… Вторият му голям късмет е, че не може да се появят опозиционни сили, които да бъдат припознати от хората като опозиция на Бойко Борисов“.

Изборите през март

„Най-логично е да има избори през март. Прогнозата ми е и не изключвам възможността, че във всеки един момент Бойко може да подаде оставка, защото във всеки един момент може да се появи някакъв материал. Ами ако се появи видео как той спи и до него е отвореното чекмедже с пачките? Ако се появи, че в ливанска банка на негова сметка или на негови приближени лежат 50-100 милиона... Не изключвам възможността Бойко Борисов отново да спечели изборите. Друг е въпросът след това какво става... От едната страна е Бойко с неговите гафове, от другата страна е т.нар. „истинска опозиция“... А „идеологическите девственици“ Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов, може ли да сте толкова тъпи в политическите си заключения, че да не подкрепите Мая Манолова“.

Що за правосъдие имаме

Журналистът зададе и въпрос: Що за правосъдие имаме, когато главният обвиняем по знаковото дело „КТБ“ все още не разпитан, и не е разпитан Васил Божков, който е застанал с името си зад рекета, поискан от Борисов и Горанов за 67 милиона?

„Докога хора от прокуратурата ще се пъчат, и Гешев също, че нещо правят срещу корупцията“. 

Интервюто със Сашо Диков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж загина при пожар в Благоевград

Мъж е открит мъртъв  при гасене на пожар в жилищен блок в благоевградския квартал "Струмско".  Сигналът за  горящ апартамент на петия етаж  в  жилищна сграда на централната  улица "Броди" е подаден в късния следобед вчера.  Сред потушаването на огъня, екипите на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" открили тялото на..

публикувано на 28.03.24 в 12:22

Над 2,6 млрд. лв. бюджет на София, кметът изреди приоритетите

В проекта за бюджет на София тази година са заложени над 2,6 милиарда лева. Според групата на ПП-ДБ и "Спаси София" бюджетът е "рекорден и уникален", защото са включени предложения на гражданите и опозицията. От БСП и ГЕРБ-СДС коментираха, че бюджетът не е амбициозен и повтаря финансовата рамка на предишния кмет Йорданка Фандъкова в..

публикувано на 28.03.24 в 12:16
Нургюл Салимова с треньора си Живко Жеков.

Живко Жеков: Турнирът на претендентките е само началото на кариерата на Нургюл Салимова

Шахматистката Нургюл Салимова заминава на 1 април за участие в Турнира на претендентките в Торонто, Канада. Тя е най-младата сред осемте, които ще определят след 14 кръга двубои при разменен цвят на фигурите съперничката на световната шампионка Дзю Въндзюн от Китай в мач за титлата през 2025 година. Срещите започват на 4 април, а последният кръг е на..

обновено на 28.03.24 в 12:08
Фолкер Тюрк

Фолкер Тюрк: Гладът в Газа може да е военно престъпление

Най-високопоставеният служител на ООН по правата на човека - Фолкер Тюрк, каза в интервю за Би Би Си, че Израел носи значителна вина за хуманитарната криза в Газа и че може да се каже, че Израел използва глада като оръжие за война в Газа. В интервюто от Женева Фолкер Тюрк заяви, че ако тези твърдения бъдат доказани, това ще се равнява на..

публикувано на 28.03.24 в 12:06

Кирил Петков отхвърли идеята на Борисов за общи министри в служебен кабинет

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отхвърли идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за разговори за общи министри в служебен кабинет. "Това, което аз чух днес, е отделни откъси от разкази по време на преговори. Истината е, че г-н Борисов никога не седна цялостно с преговорния екип, той правеше някакви отделни разговори..

публикувано на 28.03.24 в 12:00

На второ четене: МВР ще охранява центровете за бежанци

МВР ще охранява териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и центровете за настаняване. Това реши парламентът, след като прие на второ четене промени в Закона за МВР. Повод за измененията станаха зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци, а целта е запазване на обществения ред. Преди това с пълно..

публикувано на 28.03.24 в 12:00

Борисов към Радев: Не назначавайте за служебен премиер Росен Желязков или Димитър Главчев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента Румен Радев да не избира за служебен премиер председателят на парламента Росен Желязков или Димитър Главчев.  "Аз г-н Главчев не съм го виждал може би от 7-8-10 години, а към г-н Желязков ще впрегна цялата агитационна мощ на групата, на партията, на Изпълнителната комисия, да не ни го причинява",..

публикувано на 28.03.24 в 11:49