Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с първа победа за годината, надви с 3:0 Гибралтар

България - Гибралтар 3:0
Снимка: БТА

Националният отбор на България постигна първа победа от 19 мача насам, както и първа победа за 2020-а година, след като се наложи с 3:0 над аутсайдера Гибралтар. Александър Цветков, Георги Йомов и Димитър Илиев донесоха успеха на нашите в контролната среща, след като се разписаха през първото полувреме.

България нямаше успех в 18 мача, а в последните си четири мача от турнира Лига на Нациите има три поражения (две от Уелс и едно от Финландия) и едно равенство в София срещу Република Ирландия.

Срещата днес премина под тотално надмощие на България, но през втората част нямаше кой знае колко опасни удари към вратаря Кайл Голдуин.

Селекционерът на България Георги Дерменджиев не може да използва деветима футболисти, които са част от списъка му заради положителни тестове за коронавирус или контузии. Такива са двамата капитани Георги Костадинов и Петър Занев, Тодор Неделев, Николай Михайлов, Исмаил Иса, Кирил Десподов.

В 6-ата минута България поведе в резултата след гол на Александър Цветков, след като атаката мина от дясно. Георги Йомов върна топката в наказателното поле, където обаче вратарят на гостите Кайл Голдуин се сблъска с двама футболисти и падна лошо на земята. Съдията Корцеску не маркира нарушение, след което Димитър Илиев овладя, но реагира бавно и върна на Цветков, който през куп играчи и без вратар прати топката в мрежата. В 14-ата минута нова атака от дясно между Страхил Попов и Георги Йомов изведе младия "армеец" по диагонала и вкара в мрежата за 2:0.

Доминацията на България срещу любителския отбор на Гибралтар продължи и до 30-ата минута шансове пропуснаха Галин Иванов, Доминик Янков и Димитър Илиев.

В 45-ата минута България стигна до трети гол във вратата на Кайл Голдуин. След центриране на Георги Йомов от корнер, капитанът на гостите Рой Чиполина не прецени топката и зад гърба му Илиев с глава заби третото попадение.

В началото на второто полувреме селекционерът на Гибралтар Хулио Сесар Рибас направи шест смени в рамките на 4 минути с опит да ограничи атаките на България, което не се получи особено успешно.

На терена се появиха младите Светослав Ковачев, Виктор Попов и Здравко Димитров, които ще бъдат използвани и от младежкия национален отбор в следващите дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев загуби с 1:2 от Панатинайкос

Ботев (Пд) с минимална загуба от Панатинайкос

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия Панатинайкос в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Малко..

публикувано на 25.07.24 в 23:22
ЦСКА 1948 постигна първа победа в Европа

ЦСКА 1948 с историческа първа победа в Европа

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 у дома Будучност в първи мач от втория квалификационен кръг в турнира  Лигата на конференциите. В 5-ата минута Талис шутира от дистанция, но вратарят Милан Миятович улови топката. Осем минути след това Радослав Кирилов получи от Марио Илиевски, но се засуети в наказателното поле и пропусна момента, в който..

публикувано на 25.07.24 в 22:35
Апоел и Черно море завършиха 0:0

Апоел и Черно море не се победиха

Черно море  завърши 0:0 като гост на израелския Апоел (Беер Шева) в първа среща от втория кръг на турнира Лига на Конференциите  Мачът се игра в Ловеч, където израелският тим посреща съперниците си в Европа заради нестабилната ситуация в тяхната страна, породена от конфликта в Ивицата Газа. Втората среща ще се проведе също в България, като..

публикувано на 25.07.24 в 22:13

Резултатите в Шампионска лига и Лига на конференциите

Резултатите в първите мачове от втория квалификационен кръг в Шампионската лига по футбол:  Лудогорец Разград (България) - Динамо Минск (Беларус)        2:0 Целие (Словения) - Слован Братислава (Словакия)              1:1  ПАОК Солун (Гърция) - Борац Баня Лука (Босна и Херцеговина)  3:2. Първи мачове от втория квалификационен кръг в Лигата на..

публикувано на 25.07.24 в 06:55
Франция - САЩ

Франция започна с победа на Олимпиадата, напрежение в мач на Израел

Франция започна с победа участието си на олимпийския турнир по футбол. Домакините, водени от треньора Тиери Анри, се наложиха с 3:0 срещу САЩ след голове през второто полувреме. В срещата от група "А", играна в Марсилия, "петлите" успяха да наложат преимуществото си след почивката. В 61-ата минута Александър Лаказет откри резултата с неспасяем шут от..

публикувано на 25.07.24 в 06:39
Ботев (Пд)

Европейските мачове на Ботев (Пд), Черно море и ЦСКА 1948 в комбинирано предаване по "Хоризонт"

След Лудогорец още три български отбора ще изиграят днес първите си срещи от втория квалификационен кръг на европейските клубни турнири по футбол. По програма "Хоризонт" на БНР ще предаваме комбинирано и трите мача. Ето кои са те: Ботев (Пловдив) гостува на Панатинайкос от 21.00 часа с надеждата приказката да продължи. Двубоят е от Лига Европа, като..

публикувано на 25.07.24 в 06:31
Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на Шампионската лига

Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на ШЛ

Лудогорец победи с 2:0 у дома Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.  Преди почивката българският шампион достигна до сериозна преднина, която се дължи на попаденията на Бърнард Текпетей и на Тодор Неделев от дузпа. Довакините взеха аванс още в деветата минута. Рик Джонатан подаде към Якуб Пьотровски, а..

публикувано на 24.07.24 в 23:03